Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Marek Epstein .. Dopiče už!! Tohle se vážně nepovedlo.. Předně bych ze seznamu žánrů škrtnul položku „komedie“. Ono se totiž prakticky není čemu smát a i těch pár pousmání je pěkně křečovitých. Jenže co pak zbude, když to není komedie? Podivný, režisérsky nezvládnutý mix obrazového vyprávění z tvorby knihy o hledání romské duše propletený s prvoplánovou road-movie starých kamarádů za naplněním dávných zásnub, která díky pohybu přináší různé situace, ale o nic pamětihodného se nejedná. Jedním z mála kladů je osvědčená sázka na silnou hereckou dvojici. Pan Labuda dá vzpomenout na svoje nejlepší „dobrácké“ role. Ovšem Polívka, ač je to role pro něj jako stvořená a povětšinou působí věrně, není ani při tom všem pičování tak přesvědčivý, jako třeba v Dědictví. Takže kromě herců v obvyklých rolích, místy hodně slušivého vizuální kabátku a občasné příjemné hudby nemá tato romsky laděná (velice neškodně) poetická blbina co nabídnout. Společně s Bestiářem je ROMing další studená sprcha pro tak nadějně rozjetou českou filmovou sezónu 2007! :'( ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

ROMing je vcelku zaujímavým a na naše pomery netradičným filmom, ktorý ale dopláca na fakt, že Vejdělek sa snažil urobiť film ako Kusturica a jednoducho na to nemá. Napriek tomu sa dá na filme dobre zabaviť, najmä keď pretrpíte úvodnú tretinu. Potom sa už táto road-movie pekne rozbehne, najmä vďaka spomínanému výkonu Bolka Polívku a divák si užije zopár veľmi zábavných scén, ale na druhej strane sa bude pravdepodobne nudiť pri tých poetických. Film ale za zhliadnutie stojí, napriek nevyrovnanosti deja. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Nebýt přisprostlého klacka v podání Bolka Polívky a naivního Mariána Labudy, asi bych se u tohohle filmu ukousal nudou...po skončení vám v paměti utkví maximálně pár povedených hlášek a neskutečně otravný hudební doprovod. Škoda, z takových postav by se určitě dala vytlouct o hodně zábavnější podívaná ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tuším som videl nejakú zvláštnu nedorobenú verziu (minimálne po zvukovej stránke) ale to nevadí . . . česká ponáška na kusturicu, cigánsky road movie . . . polívka a labuda . . . znie to sľubne no potenciál to využíva tak na 50 - 60 % . . . nie je to komédia, nie je to dráma, nie je to rozprávka . . . a pritom z každého žánru to má čosi . . . dokopy to je taký veľmi zvláštny guláš, ktorý miestami kríva, miestami stojí na nohách, miestami na jednej, miestami sa vznáša vo vzduchu . . . a navyše ešte celkom presne ani ja sám neviem, čo si o tomto filme mám myslieť, asi si ho musím pozrieť ešte raz a s poriadnym zvukom . . . ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Labuda a Polívka mě skvěle pobavili. Romský epos mi místy neseděl, ale ti dva to skvěle zachránili,... snad je nevidíme spolu naposled. Byla by to škoda, škoda převeliká. Zvláště povedená scénka s policejní kontrolou, dále pak Polívka, který přeskakuje louži ( dobré je se na to podívat ve Film o filmu ), .... a spousta dalších ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je hned několikrát nedopatřením vidět mikrofon filmařů: Při scéně, kdy dva policisté zastaví Tatrovku, je vidět v horní části obrazu. Ve scéně v kostele při křtu dítěte, stane se tak v okamžiku, kdy Bolek Polívka vstává a jde k oltáři. Když posádka náklaďáku vystoupí po té, co z něj odpadla kouřící součástka. (Terva)
  • Ve filmu je nafouknut balonek, který poté letí k nebi. Balonky naplněné obyčejným vzduchem však k nebi nestoupají. (Terva)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama