Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Srdíčko, název detektivky, má v tomto případě dvojí význam: je to zlatý starožitný šperk srdcovitého tvaru, který je doličným předmětem pátrání, ale jde i o nemocné srdce paní Máří. Přestože trpěla srdeční slabostí, její smrt nebyla přirozená. Matouš (P. Meissel), syn mrtvé, se zhroutil, její o dvacet let mladší sestra Magdalena (J. Preissová) na tom není o moc lépe. Zavražděná žena měla po otci zlatníkovi ukrytou šperkovnici, a tak se vyšetřování nejprve soustřeďuje na krádež zlatých šperků. V podezření je také synova přítelkyně Carmen (Y. Blanarovičová), která údajně dostala šperk ve tvaru srdíčka od zavražděné Máří. Sestra mrtvé Magdalena má tajemného a šaramantního přítele, známého sňatkového podvodníka (J. Kodet), který je dalším podezřelým. Kdo je pachatelem vraždy? Případ vyšetřuje kriminalistka (J. Hlaváčová), která má po rozvodu sama starosti o dospívajícího syna… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Vystavuje se to jenom o Vánocích." Původní televizní detektivka, plná biblických jmen, jako jsou Máří, Magdaléna, Matouš, či Marek a napsaná na námět pořekadla "Cherchez la femme", které se v tomto případě netýká jen podezřelých nebo vyšetřujících, ale především samotné oběti, jejíž chorobná spořivost, nepřejícnost i žárlivost byla hlavní příčinou jejího násilného úmrtí a v přímém rozporu s tím, co si o ní mysleli lidé z jejího okolí. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Detektivka Jana Hlaváčová přichází na Štědrý den ulicí Nový Svět na Hradčanech k případu, kde čumilové hovoří o zavražděné paní Máří a vidí detektivku, jak vstupuje do domu zavražděné : Tahle bude asi taky patřit ke kriminálce. Jako že by to byla nějaká … Policajtka Detektývka. Zajímavé je použití, jak to nazvat slovo/sousloví SvatVečer , což jsem zažil ve dvou případech v jedné písni a teď, možná tím, že nemám ty tradice. Detektivka se snaží vždy někoho dohonit během, ale vždy jí zdrhnou i kulhavý Kamil (Jiří Kodet). Zajímavý je též komentář jejího syna : Matka Maigretka dostala svůj případ, to zas bude pohoda. Nejlepší herecký výkon je Magdaléna (Jana Preissová). ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Námětově celkem slušná kriminálka, scénářem a dialogy tragická, obsazením výborná. Výsledek? Lehký podprůměr. Některé scény jsou tak strašně strojené a neživé, že by i Ed Wood bledl závistí. Každá scéna s Munzarem je výtečná, Hlaváčová je taky dobrá, ale celé to strašně sráží spousta neskutečně špatných scén. Jednou viděti a pak dát ruce pryč! PS: hudba Václav Zahradníka je hrozná, dramatická i ve zcela nedramatických pasážích, často zcela nefunkční pro filmový obraz ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Srdíčko v tomto filmu mají bolavé všichni. Srdíčko diváka je naopak hlazeno nádherným, tajemným prostředím pražského Nového světa s jeho stínadelskými zákoutími. Atmosféra panující v rodině, i v celém filmu, mi připomínala od začátku do konce slavnou Studnu. Něco temného a pochmurného leží jako tíha na všech osobách i ději a stejně tak i rozřešení celého případu je lidsky bolestné. Na mne dolehla podobná tíha v okamžicích, kdy se ve filmu objevil pejsek L. Munzara ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Hrozně ukecaná detektivka, navíc s absolutně špatně vybranou "detektivkou" (jak se píše v titulcích), tedy policistkou v podání Jany Hlaváčové. Nejen že celou dobu chodila v děsné zimní bundě, ale tím, že vypadala jako sněhulák, se také tak pohybovala a "akční" scény s ní vypadaly směšně. Více jí to slušelo u kafíčka bez bundy. Jediné, co mě na tomto filmu zaujalo, byla ošklivá rozbitá Praha, šedivé oprýskané fasády dříve (a dnes) výstavních domů Hradčan a Nového světa, hnusné hospody i krámky, nepříjemní prodavači a hostinští...inu, vzpomínka na dobu nedávno minulou jak má být. Jediný, kdo měl u sebe pořádek, byl opět pan farář a jeho kostel :-) Jen kdyby se mu tam nerojili ti živlové. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry se natáčely v Praze na Novém Světě. (rakovnik)
  • Ve filmu se bok po boku objevují životní partneři Jana Hlaváčová a Luděk Munzar. (M.B)

Reklama

Reklama