Reklama

Reklama

Dexter - Série 1

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2006, 10 h 52 min (Minutáž: 51–58 min)

Tvůrci:

James Manos Jr.

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hudba:

Daniel Licht

Hrají:

Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Erik King, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Margo Martindale, Dominic Janes, Christina Robinson (více)
(další profese)

Epizody(12)

Dexter Morgan - ve dne forenzní technik u policie v Miami a v noci nelítostný vrah.
Již v mládi pociťoval touhu zabíjet, ve které ho jeho adoptivní otec Harry podporoval. Dexter se však drží kodexu, který říká, že musí zabíjet jen lidi, na které zákon nedosáhne, anebo lidi, co proklouznou spravedlnosti. Dexter právě vyšetřuje případ vraha, který své oběti položil na určitá místa a na těchto místech není ani kapka krve, což Dextera naprosto fascinuje. Vrah nechá Dexterovi vzkaz, který říká něco ve smyslu "chceš si hrát?" a Dexter na hru přistoupí. (Varan)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Ledová kostka, ve které jsou zmražené prsty s nalakovanými nehty, byla ve skutečnosti z acetátu. (Lucasion)

Dexter (2006) (seriál)

  • Tvůrci seriálu se při vytváření úvodní znělky, v níž Dexter (Michael C. Hall) provádí svou ranní rutinu, inspirovali filmem Americké psycho (2000), ve kterém Christian Bale hraje vraždícího psychopata jménem Patrick Bateman. Není náhodou, že Dexter v průběhu seriálu (např. v epizodě Vráceno odesílateli) občas použije falešné jméno Patrick Bateman, pod kterým nakupuje etorfin, jímž přivádí do bezvědomí své oběti. (cihlenka)

Dexter (2006) (seriál)

  • V 1. řadě Dexter (Michael C. Hall) obmotával své oběti po celém těle do fólie. Herci se v ní ale dusili, proto byly Dexterovy oběti později oběti baleny do čtyř oddělených pruhů igelitu – na nohou, na stehnech, na hrudníku a na hlavě. (Lucasion)

Reklama

Reklama