Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Skvělý seriál, úplně mě nadchl... I přes výtky některých, že už to všechno viděli a že je to jakýsi klon SG apod.... Mě děj vždy překvapí, i když znám SG nazpaměť, vůbec souvislost nevidím (nejspíš tam bude, ale gratuluji tvůrcům za výborné zamaskování), navíc je to tak odlišné prostředí, že hvězdné lodě jsou opravdu něco jiného... Seriál je spíše rodinný, s rozvíjejícími se vztahy nového šerifa Jacka Cartera a jeho "neposlešné" dcery Zoe s ostatními obyvateli malého městečka Eureky nacpaného k prasknutí nej vědci všech oborů... Co díl, to jeden průser některého z vědátorů a pořádná zápletka... Taková oddechovka se vždy dobrým koncem... Pustím si to, když mám depku a jsem zase happy... 100% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čerstvě po shlédnutí první série slovem: pohoda. Seriál nikam nespěchá, je milý a nevtíravý, což z něho, společně s hlavním hrdinou, dělá jasný nadprůměr. Po druhé sérii: Kvalita trochu klesla, obzvláště v druhé polovině, přesto je stále na 4 hvězdičkách. Po třetí sérii: Výborně! Nečekal bych až takhle markantní posun vzhůru. Třetí sérii jsem takřka "zhltl" a už se nomůžu dočkat čtvrté. Tenhle seriál teď hraje přesně tak, jak rád poslouchám a postava Jacka Cartera se v oblíbenosti jednoznačně řadí do TOP společnosti.. ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Po slabším rozjezdu v první polovině první série se z Eureky nakonec vyklubala poměrně zábavná záležitost. Jedná se sice o taková "X-files" s PG-13, ale popravdě mi takovýhle seriál přesně chyběl. Sympatické postavy z toho dělají ještě zábavnější a příjemější záležitost. Jsem zvědavý, zda se udrží kvalita i v dalších sériích. 75% Edit: Seriál už dávno dokoukán a i po nějakém čase ve mně přetrvávají výhradně kladné dojmy. V rámci žánru a pojetí maximální spokojenost. 85% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Eureka je město, které možná obyčejný, průměrně vyvynutý občan nikdy neobjeví. Nebo možná objeví, ale nikdy nepochopí jeho strukturu, jeho obyvatelé a už vůbec ne jeho smysl existence. Eureka je totiž jedna velká vědecká laboratoř, ve které žijí největší mozky současnosti a snaží se zde vyvíjet nové a nové technologie. Seriál samotný se snaží držet jistých pravidel a špatný každopádně není. Koneckonců žijeme v době, kdy z Ameriky přichází seriál za seriálem solidních kvalit a stejnak to je s tímto poněkud neobvyklým, ačkoliv nápaditým, vtipným a hlavně povedeným seriálem. Jediné co mi ale nedokázalo sednout je samotný hudební podtext. Snaží se, co nejblíže přiblížit seriálu, jenže bohužel ne příliš zdárně. Chvílemi jako by hudba vypadla ze strategických her tipu Original War, Act of War a jiné. Nemohu si pomoci, tak to prostě je. Neznamená to, že to prostě musí dopadnout špatně. Jenže tady to špatně dle mého mínění dopadlo. Nic na tom ale nemění fakt, že Eureka je vskutku nápaditý seriál, který minimálně skvělými a hlavně drahými efekty předčí řadu jiných seriálů. Jenže je dobře známo, že efekty nedělají seriál seriálem a na to si tvůrci v jistých chvílích musejí dávat pozor. (7/10) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Formulář na zrušení smrti nevedeme." Tak to žertuješ, šerife. Vždyť to je 924/B a vyplňuje se ve třech kopiích. Ve vědou posedlém městě je zkrátka možný všechno. Tady totiž hláškuje i šerifův barák, místní géniové v touze za poznáním občas narušují pohyb zeměkoule ve vesmíru, šerif je smířenej se svým bezkonkurenčně nejnižším IQ ve městě a mě baví každá Carterova snaha o zachování města ve stavu, kterýmu nikdy nerozuměl. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Tříhlavňová puška, kterou používá zástupkyně Lupo, je stejnou rekvizitou používanou několika různými militantními skupinami z galaxie Pegasus (např. Genii) v seriálu Stargate Atlantis. (Vacablatna)

Reklama

Reklama