Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Seriálová tvorba v USA zažívá v posledních letech revoluci. Jeden kvalitní seriál střídá druhý ještě kvalitnější a člověk si pomalu nemůže vybrat. V této záplavě vítězí originalita, díky které uspěly seriály jako Ztraceni, Prison Break či Heroes a právě originalita je to, co Eurece nechybí. Na první pohled obyčejná americká vesnička, kde se každý zná s každým, všichni jsou na sebe většinou milí... Při detailním prozkoumání však zjistíte, že tu něco nehraje. Eureka je totiž vesnice, kam americká vláda posílá své nejlepší vědce, vynálezce, strážce zákona... Eureka narozdíl od svých konkurentů nenabízí slavné tváře (ale přeci jen některé odněkud znáte, např. Mike Dyson z T2 :) a každý díl je zaměřen spíše na vyprávění kvalitního příběhu, sem tam okořeněného velice vkusnými vtípky. Šerif Carter si mě získal a zařadil se mezi mé nejoblíbenější seriálové postavy (spolu s Lockem ze Ztracených a Sucrem z Prison Breaku). ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Chce to odvahu porušit všechny fyzikální zákony a vysvětlit to nesmyslným řešením, nad kterým vědci kroutí očima. Ale Colin Ferguson hláškuje a vůbec je mezi hlavními představitely taková chemie, že jsem si připadal, jako bych v Eurece taky bydlel. Bohužel co se ztratil Stark, seriál znatelně upadl. ()

Reklama

Nevada 

všechny recenze uživatele

První série se mi líbila hodně. Ač to není nic originálního, tak postavy, dialogy a hlavně humor mě dokázaly přinutit k dalšímu sledování. Prim hraje samozřejmě šerif Carter a jeho hlášky, ale pozadu nezůstává ani sympaticky samolibý Nathan Stark. Bohužel od poloviny druhé série začal poměr humoru klesat a epizody se staly monotónními. Třetí série byla ještě mnohem horší než druhá (v době hodnocení jsem viděla všechny existující epizody = do S3E08). Hodnocení jednotlivých sérií: S1 ****, S2 ***a 1/2, S3 (slabší)***. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tak trochu kýč, tak trochu předvídatelné, tak trochu vyumělkované. Ale stejně to jednoho ťafne za prdel a nepustí. Šerif Carter, chlap se srdcem kluka, mě absolutně dostává. Jeho „Really!“ je nazapomenutelný. Po první sérii jsem se na Eurece stala bezmezně závislou. Seriál, který mě dokáže rozesmát. Super! A navíc se mi ohromně zamlouvají nesnáze, jimž musí hrdinové čelit – časoprostorové díry, alternativní vesmíry, dimenzionální odchylky. Paráda! Jsem schopná ignorovat i občasnou dějovou nesourodost, paralelní konce a opětovné začátky, ale chápu, že lepení dalších dílů pro ukojení nenasytné touhy diváka a kapsa tvůrců se uspokojit musí. A špatně natočené pohybové záběry? Čert to vem! Pak vám tam do toho vlítne Fargo a rozostřený záběr je to poslední, co bych řešila. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Formulář na zrušení smrti nevedeme." Tak to žertuješ, šerife. Vždyť to je 924/B a vyplňuje se ve třech kopiích. Ve vědou posedlém městě je zkrátka možný všechno. Tady totiž hláškuje i šerifův barák, místní géniové v touze za poznáním občas narušují pohyb zeměkoule ve vesmíru, šerif je smířenej se svým bezkonkurenčně nejnižším IQ ve městě a mě baví každá Carterova snaha o zachování města ve stavu, kterýmu nikdy nerozuměl. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Námět seriálu údajně vznikl během jediného oběda. Jamie se na něm sešel ještě s jedním scenáristou, oba měli rádi seriál Akta X (od r. 1993) a průzkum a oběma se zamlouval nápad malého městečka plného géniů. Později se ho rozhodli realizovat, nakonec přidali šerifa a předložili návrh televizi, která jej přijala. (Illuminare)
  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)

Reklama

Reklama