Reklama

Reklama

Susedia

(seriál)
Slovensko, (2006–2022)

Scénář:

Andy Kraus

Kamera:

Peter Bencsík

Hrají:

Andy Kraus, Peter Marcin, Viki Ráková, Zuzana Tlučková, Marta Sládečková, Helena Vondráčková, Eva Matejková, Martin Malachovský, Ivan Vojtek (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(164)

Obsahy(1)

Na základe diváckej odozvy na krátke scénky v relácii Hurikán, v ktorých sa stretli rodiny Františka Stromokocúra (Peter Marcin) a Lászla Komároma (Andy Kraus), sa ich tvorcovia a televízia Markíza rozhodli preniesť ich osudy do samostatného komediálneho seriálu. Manželské dvojice síce bývajú vedľa seba, ale temperamentom, názormi a životným štýlom sú si dosť rozdielne. Zažívajú spolu humorné situácie založené na nedorozumeniach a náhodách, ktoré prináša život. (TV Markíza)

(více)

Recenze (296)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nechápem ako toto môže niekto pozerať, po vydarenom Uragána natočili tupú Maďarskú propagandu, s ako že výborne hláskujúcu Viki Rákovu, pchaaa, na to sa nedá pozerať, dialógy a ich herecký prejav je pod úroveň ale aspoň že to baví celý Zamerikazovaný Slovenský národ. Kam sa takto asi dostaneme. Najotravnejší seriál! ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[9/10] Najlepší slovenský zábavný seriál. Kraus, Sládečková, Marcin, Tlučková, proste skvelí herci a skvelí humor na ktorom je tento sitcom stavaný, hlavne mali herci veľkú výhody, že vedia do čoho idú. Postavy ktoré sem priniesli poznáme z Uragánu a vytvoriť seriál bol fakt vynikajúci nápad, presne viem čo sa dá od tohto seriálu očakávať, podobná zábava ako v predošlých spoluprácach Krausa a Marcina, akurát že v seriálovej podobe. Všetky tri série mám veľmi rád a stále si niektoré scénky občas pustím a rád sa natom pobavím, ale je mi fakt ľúto, že sa táto doba ked´ títo borci kraľovali slovenskému humoru už pominula. ()

Reklama

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Sitcom vás musí oslovit po jednom díle. Nemá smysl čekat na to, co se stane, jelikož tenhle žánr je přece vystavěn na situaci. Když se salvy smíchu spouštěly i po obyčejném "ahoj" (ostatně ony ty salvy smíchu neustávaly skoro vůbec), tak jsem si řekl, že BUĎ JSOU SLOVÁCI EXTRÉMNÍ OPTIMISTÉ, NEBO PRODUCENTI TOHOHLE SERIÁLU EXTRÉMNÍ TRAGÉDI. Hádal bych spíš to druhé. Další důkaz (po českém Comebacku, nebo Heleně), že sitcom zvládají leda tak Angličané a Američané, a asi nemá cenu jim permanentně lézt do zelí. I když bych rád jednou pustil televizi a v ní viděl komediální seriál, který by mě bavil stejně jako Přátelé nebo The Big Bang Theory a přitom jeho originálním zvukem byla čeština (případně slovenština). Sitcom je jeden z nejnáročnějších žánrů vůbec. Musíte permanentně bavit, nemáte možnost si na pět deset minut odpočinout jako v celovečerní komedii. Tady každá sekunda hraje roli a každá druhá sekunda musí být vtipná. Jenom apeluji na všechny případné tvůrce českých sitcomů: Se švejkovským "humorem" na české publikum nechoďte. Budu velice vděčný za sofistikovaný sitcom, opravdu moc. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Protože jsme na Česko-Slovenské filmové databázi, tuším možné nedorozumění a radši hned na začátek píšu, že NEMÁM NIC PROTI SLOVÁKŮM. Moje matka je původem Slovenka, půlka mého příbuzenstva žije kdesi tam na východě, moje oblíbená veterinářka je Slovenka atd. Ale popravdě, máloco mě uvede do větších rozpaků, než slovenský humor. Třeba to, s jakou nenuceností Slováci používají drsné výrazy, kde se to vůbec nehodí. Ta zmíněná veterinářka například nedávno prohlížela mé boxerce pooperační ránu a konverzačním tónem prohodila "Teraz jej tam jebnem dajakú zeleninu," což ve volném překladu znamenalo "Ošetřím ránu desinfekcí." ;o) Někdy se v němém úžasu dívám na zábavné pořady tv Markíza a... nechápu. Největší záhadou je pro mě právě dvojice Marcin-Kraus. V kabaretu jménem Uragán strávil Peter Marcin většinu času v přestrojení za ženu. Koketně pomrkával, co chvíli si zvedal sukni a pořád si sahal na poprsí. Diváci se smáli. Andy Kraus se proslavil rolí zaostalého Maďara. Diváci se smáli, až padali ze židlí. Můžete namítat, že to byl kompars a asi byl, ale pak přišli Susedia. Nevídaně trapný a neprofesionální pokus o sitcom a - nejsledovanější tv pořad na Slovensku. Někdy se mi zdá, že kdykoli přepnu na Markízu, jsou tam. Vůbec to nechápu. Slovenské televize pravidlně udivují tím, že pořady jako Superstar nebo Let´s Dance mají tak o dvě třídy lepší (a vtipnější!) než my - a současně je baví taková duchamorná slátanina? :-o Ale když vidím ta hodnocení kolem, stále je tu i možnost, že Susedia jsou intelektuálním klenotem, na který můj prostinký rozum nestačí. 20% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Serialy nemam moc v laske a na sitcomy by mi ani nenapadlo najst si ani cas, ale raz som si pustil cez internet na markiza.sk par casti tohto serialu a tak ma zaujali, ze som sa tesil stale na nove casti. Ja si myslim, ze tieto negativne hodnotenia maju dost spolocne aj s tym, do akej miery sympatizuju uzivatelia csfd s hrdinami slovenskeho serialu a typickeho slovenskeho stylu alebo humoru. Naozaj by som sa cudoval, ak by sa nasim ceskym bratom nas serial pacil rovnako, ako Slovakom, teda aspon tych, ktorich poznam osobne. Takze hodnotenia samozrejme aj slovenskych intelektualov beriem uplne v pohode. Ja som rad, ze sa konecne podaril na Slovensku natocit sitcom, ktory sa mi paci na 100%...........27.04.2008 ()

Galerie (605)

Zajímavosti (161)

Reklama

Reklama