Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (419)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo jako vychlazená desítka po nedělním pečeném krocanovi. Tam, kde se Chuck s Larrym právě nachází, se okamžitě nakumuluje hromada gagů a komických situací. Adam Sandler si svojí roli náramně užívá, a i když většinu příběhu hraje zástupce čtyřprocentní menšiny, tak v jedné scéně bych chtěl být na jeho místě (ano, má to co dělat s testováním pravosti ňader Jessicy Biel). Kevin James je zase sympaťák každým coulem, jeho Larry stále věrně miluje svoji zesnulou manželku a působí klidněji a umírněněji než bouřlivák Chuck. Všichni herci jsou nehorázně odvázaní. Biel je megakočka, která by rozžhavila do ruda i eskymáka, Buscemi zahraje kohokoliv s neskutečnou vervou a Rhames je třešničkou na dortu. Film se plyně rozjede a pak z něj 70 minut tryskají do všech stran hlášky a situace, kterým se budete upřímně smát. Škoda, že si snímek nefrčí svojí vlastní cestou - po té skutečně zábavné hodince totiž sjíždí na mnohokrát projetou (rozuměj klišovitou) asfaltku. Na závěr se přibrzdí a vcelku zvážní, celkově však film pokračuje ve šlépějích Clicku, protože se jedná o nadprůměrnou komedii s výbornými herci. 85 miliónů dolarů(rozpočet)/182 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Může to fungovat když dva dlouholetí nejlepší kamarádi a především heterosexuálové uzavřou registrované partnerství kvůli tomu, aby jeden z nich měl na koho přepsat své životní pojištění? Fungovat to může jako výborná komedie a jako perfektní základ pro gejzír super hlášech a vtipných scének, ale rozhodně to nemůže fungovat jako seriózní fyzický a milostný vztah. Ale protože zde jde o tu komediální část společného soužití Chucka a Larryho, tak je vše v naprostém pořádku a film rozhodně směřuje tím správným směrem a já jsem se u toho opravdu hodně dobře bavil. Na to, že jsem příliš netušil, co od toho mám očekávat, jsem se dokonce bavil přímo královsky, nápad to byl vynikající a není zde prakticky žádné hluché místo, při kterém bych se neměl čemu smát, pokaždé se něco vtipného našlo. Ať už to je bitka ve škole během rodičovského dne (jak se v těchhle situacích může hodit, když člověk umí udělat rozštěp) nebo například svatební obřad v Kanadě, tak pokaždé jsem se hodně bavil. A to je u komedie to hlavní, takže v tomto směru byl účel splněn na sto procent. Adam Sandler byl možná až překvapivě příjemný, Kevin James mě pobavil už v Policajtovi ze sámošky a i tady byl okouzlující, a vůbec všichni herci měli něco do sebe. Tohle je hodně příjemná komedie, která utekla až neuvěřitelně rychle a na kterou budu asi ještě hodně dlouho vzpomínat, a z toho důvodu vyzdvihuji tenhle film do nadprůměru a uděluji čtyři hvězdy. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem, že se u toho budu bavit přece jenom o něco víc, jó bylo to vtipný,ale občas taky trochu zdlouhavý a někdy trošku otravný, jak se to často snažilo ukazovat, jak jsou všichni lidi na homouše ošklivý a jak je to špatný, ale to zase vykrátí sexy Jessica Biel a několik perfektních scén, ať už ta mýdlová ve sprše nebo ty s prasáckým pošťákem ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Občas aj z prvoplánovane buranskej hollywoodskej komédie cítiť zápal pre spravodlivosť a zmysel pre úctu. Ja som to tak videl a čo je pre mňa hlavné, bol som dojatý a zároveň sa zabával, ako pri komédii už dlho nie. Sandlerovský humor má svoje dno, ale svoje vrcholy. Takže predstavujem Chucka a Larryho. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler si i touhle komedií dokázal udržet poměrně vysoko nastavenej standart, ba možná svý předchozí kousky timhle i o chlup překonal. S Kevinem Jamesem vytvořil parádně sehranou dvojku, který to fakt šlapalo a do toho jim občas přihrál Dan Akroyd nebo Ving Rhames. Fakt jsem se u toho často řezal, třeba na začátku jak zachraňovali z baráku toho tlusťocha nebo ten přiteplenej syn byl taky hustej. Prostě hodně vtipná komedie, pokud máte rádi Sandlerovky, budete u tohodle fakt řvát.... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Scéna ve škole, kde jeden chlapec udělá roznožku a praští druhého do rozkroku, je odkazem na film Krvavý sport (1988). (Nathaniell)

Reklama

Reklama