Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

No to jsem zase šlápnul vedle. :) Měl jsem jít na originál, ten by u mě třeba uspěl víc. Neříkám, že remake je úplná kravina, ale víc jak hororově působí v některých momentech komicky a absurdně. Bean je jako psychouš solidní a na tu holčinu v minisukni se hezky kouká. Na vyčištění mozku akorát, víc jak 50% ze mne ale nikdo nedostane. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže nemohu porovnávat. Tohle ale nakonec bylo docela dobrý.Ta první půlka filmu byla sice dost velká nuda. Napětí žádný, akce taky ne a herci až na Beana děs. Pak se to ale nějak zlomilo a začalo to docela dobře odsejpat a dobrý tempo vydrželo až do konce. Stopáž je naštěstí krátká, na vyvražďovačku akorát. Naštěstí je ke konci čím dál více akce, která je dobře natočená. Sean Bean si tuhle roli užil a já ten film nakonec trochu taky. Taková malá jednohubka na večer. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nie vždy viem vytušiť kvalitný horror a potom sa stane, že idem do kina na inú debilnú neatmosferickú sračku, ktorá má od žánrového zaradenia - horror dosť ďaleko. Správna atmosféra tomuto filmu nie je vôbec cudzia a ja som ju začal s chuťou absorbovať. Začiatok je skvelo rýchly, žiadne zdržovačky a napätie začne rásť tak rýchlo ako keď sa šľahne bičom. Napätie je thrillerové, horrorové ľakačky Meyers využíva s dosť triezvym uvážením, po dlhých minútach od seba, v nečakanú chvíľu, dobre načasované a bez klišé. Neviem, či je hodnotenie bez znalosti pôvodného snímku objektívne, ale mne sa tento počin nezdal vôbec zlý, bez akýchkoľvek prižmúrení oka. 80%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že remake tak výborného filmu bude naprostá blbost, ale tentokráte jsem byl přece jen trochu moc skeptický. Trochu pozměněný děj sice nijak výrazně nezaujme a nepřipraví ani žádná překvapení, jelikož hlavní dějové momenty zůstaly stejné, avšak i přesto jsem si některé části filmu náležitě užil. Bohužel tomuto snímku téměř schází ta vynikající, beznadějná atmosféra originálu. Postava stopaře také byla celkem dobrá, ale hned se nabízí srovnání s vynikajícím Rutgerem Hauerem, kterému nesahá ani po kotníky. Dalším negativem je i nevhodný a tuctový soundtrack, k tomu se přidává i několik filmových chyb, které se vyrojily především k závěru filmu, nechci je tu však popisovat, pač by to byl slušný spoiler. I přes tolika negativ, nemohu tento snímek uplně zavrhnout. Na druhou stranu, kdyby nebal natočen, rozhodně by filmový svět o mnoho, spíše o nic nepřišel. Pokud však někdo původní verzi nezná, věřím, že bude tímto kouskem obohacen. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Další z řady remaků...ale tenhle dostal do rukou režisér videoklipů (hahaha), ale je to zatraceně dobře vidět. Má to drive, pořád se něco děje a Bayovská (mistr produkoval) automobilová honička (helikoptéra included) tomu jen nasazuje korunu. Palec nahoru......a za ony vychytané pyčovinky klidně přehlédnu ty hlouposti, které se tam "čas od času" odehrávají. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama