Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva. A já si začínal myslet, že se toho už nedočkám. Stopař je hodně povedený remake staršího snímku s Rutgerem Hauerem. Samozřejmě mu chybí pár psychologicky napjatějších scén či efektů (např. výbuch benzínky), ale za to je svižnější. Musím říct, že jsem si jeho koukání užil více, než u původního snímku a Bean se mi líbil více než Hauer. Prostě se mi to líbilo o malinko více. Ale přesto, původní snímek nabízí něco, co tomuto snímku chybí a tenhle zase něco, co mi chybělo u toho původního. Takže, jak říkám, originál dobrý, remake taky dobrý. Budu-li se chtít k tomuto tématu někdy vrátit, vrátím se k oběma filmům. A teď na chvilku popustím uzdu mé chlapské prasáckosti (což dělám nerad a ne moc často) - ženským v kozačkách a riflových minisukýnkách to s bouchačkama náramně sekne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebudu pátrat, proč má tady tento perfektní remake z produkční dílny Michaela Baye, tak nízké hodnocení a rovnou ve své recenzi napíšu, že tohle není žádná tuctová břečka, ale pekelná jízda. Přejetým zajícem na silnici v úvodu dává režisér Dave Meyers jasně najevo, že se nehodlá s ničím mazlit. Následné seznámení se zamilovaným mladým párem, Zachary Knighton a Sophia Bush (to byla snad poslední scéna, co byli ještě v pohodě a smáli se), vydávajícím se autem na cestu proběhne v klidu, a kdyby hned na to zastavili v noci a v lijáku na kost promočenému a uprostřed silnice stopujícímu Seanu Beanovi, možná by jim poděkoval, na rozloučenou zamával šátečkem a nechal by je být. Jenže nezastavili a v nedalekém motorestu se s ním opětovně setkali. A už se ho vlastně až do konce nezbaví. Psychopat rozjel svou ďábelskou hru plnou brutality, krve, mrtvol a efektně zničených aut. Michael Bay je starý chlípník, a když už má ve filmu takovou krasotinku, jakou je Sophia Bush, tak by byl hřích neplácnout tam scénu, kdy před psychopatem bere roha jen ve spodním prádle. Dave Meyers režíruje zkušeně a velmi umně dokáže udržet napětí a spád až do konce. Rutger Hauer byl v původním filmu oproti Seanu Beanovi trapný šašek z manéže. Bean je mnohem děsivější psychopat a setkat se s ním bych opravdu nechtěl. Dynamický remake. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Remakom som sa nikdy nebránil, ale veľmi často sme svedkami poriadnych prúserov. Česť výnimkám ako v poslednej dobe napr. Skutočná kuráž, ale kto videl remake Barbara Conana vie o čom hovorím. Sean Bean bol skvelá voľba, ale to je jediná pozitívna vec na filme. Mnohé scény sú doslova okopírované, mnoho dobrého tu však chýba, vrátane vražedných očí R. Hauera, aj keď sa S. Bean držal statočne. Najviac však chýba tá bezvýchodisková atmosféra originálu. Záver je oproti originálu dosť pozmenený, miesto chlapa prežije mladá kočka. Tá pekná modelka to v závere vyrieši brokovnicou! Nikdy ju nedržala v ruke, ale strieľa suverénne ako stará profesionálka...Záver riadne posrali, s originálom sa to nedá porovnať. Ten má i po rokoch mrazivú atmosféru, úžasný soundrack a R. Hauera, ktorému z očí neodčítate či vám chce kúpiť hamburger alebo podrezať krk...Načo taký remake? Keby som nevidel originál, možno by som hviezdu pridal, ale takto mi svedomie nedovolí. 40%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Michael Bay ma opäť potešil. Neočakávam od jeho filmov sofistikovaný scenár a netrápi ma ako vedia postavy ktorým smerom sa majú vydať aby sa dostali tam kam potrebujú. Páči sa mi tento popkorňák aj preto že to bolo akčné a hlavne keď jebačka ako Sophia Bush zoberie spravodlivosť a brokovnicu do vlastných rúk neodpustím si pridať hviezdičku navrch. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Sérii HITCHER jsem začal remakem a neudělal jsem dvakrát dobře. Ano obsahuje dobré scény (auto a roztrhnutí těla), ale zbytek klišé. Remake Hitcheru nemá tak hutnou atmosféru jako originál a nemá tak působivého záporáka jménem Rutger Hauer, kdy jsem měl nutkání rožnout světlo, protože jsem pořád ve tmě viděl stín chlápka v kabátu s nožem v ruce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama