Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní (byť jinak samozřejmě zbytečný) remake je slušně natočený a má docela atmosféru. Ty nejlepší scény jsou samozřejmě překopírované z originálu, ale dobře jsem se bavil, byť Sean Bean na Hauera samozřejmě nemá. Nejvíc mě ovšem vyděsila scéna, z které vyplývá, že Michael Bay se svého pitomého nápadu na remake Ptáků nejspíš nevzdá. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Původní snímek jsem zatím neviděl, ale určitě se na něho taky dostane, tím pádem nemohu srovnávat a budu komentovat jen tento. Skvělé, famózní a nevím co ještě. Napínavé od začátku do konce. Bean je frajer a jako zmetek v tomto snímku byl vážně uvěřitelný. Neskutečný psychický i fyzický teror. Gore taky pěkné. Po zhlédnutí tohoto filmu jsem si do auta koupil tři brokovnice, jednu bazuku a tři romy do kufru, protože, jestli někdy někomu zastavím a on mě bude chtít zabít, tyhle tři věci se o něho postarají. Romové jen tehdy, když bude mít nůž ze železa. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Proste parada!!!!Ja som sa velmi bavil,lebo od začiatku to začalo mat velmi dobrú akciu a držalo si ju po celú dobu filmu.A tomu napomahala aj skvelá kamera,ktorá dotvarala filmu atmosferu,napatie a velmi dobry celkový dojem.Musím vyzdvihnút dve scénky,ktoré ma zaujali tou prvou je tá čo toho stopara vyhodili z auta a to čo tym predchadzalo a tou druhou je keď ho roztrhal kamion.S.Bean ako totálny psychopat bol skutočne výborný a velmi dobre sa pozeralo na S.Bush,nie len je pekná ale vie aj hrat,dosť často tieto dve veci nejdú dokopy.Po Prichadza satan je toto drúhý Remake,ktorý sa mi velmi páčil a som totálne spokojný.Dal by som plný počet ale nevidel som originál,až keď si pozriem ten tak uvidím či nezmením hodnotenie. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

jou jou jou...prijemne sprijemnenie uprsaneho dna...staci vypnut mozog..nechat sa unasat diabolskym beanom s bayovskou akciou...ale ak cakate nieco viac, tak urcite to nedostanete....je to jednohubka, kt. pobavi, ale nastastie nenazlosti...nahanacka s policajnymi autami a helikopterou nemala chybu... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší film v ktorom Sean Bean zomrie. Inak je to z 90% doslovná kópia originálu, ale v horšom prevedení. Zmena vo vyústení osudu hlavnej dvojice nedáva príliš zmysel a je to len samoúčelné prekvapko. Ústredná dvojka je nesympatická rovnako ako hrdina z originálu, ale Bean na Hauera nemá. A to ja som nebol nadšený ani z Hauera, ale oproti Beanovi ma o dve triedy väčšiu charizmu a aj bez akejkoľvek grimasy z neho určitý strach išiel. Bean je len zmätený úchylák. Najväčším plusom sú technicky kvalitne prevedené karamboly áut. Len sú miestami blbo zostrihané. Skoro som mal pocit, že sledujem nejaký flák od PM Entertainment. Kvalitné búračky vs. totálne blbý dej. To na ich produkciu dokonale sedí. A rovnako je na tom aj tento viacmenej zbytočný remake. Len tie búračky sú cool. 5/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama