Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné zásadní nedostatky to nemá, je to podmanivé, má to nápad, ale.. Na můj vkus až příliš mnoho tanečních čísel, které se tak trochu opakují a postrádají pořádný náboj, který by diváka donutil vyskočit ze sedadla. To bude asi ten hlavní kámen úrazu, protože čísla vyplňují drtivou většinu stopáže a v druhé polovině jsem se cítil tak trochu přesycený. Ačkoliv jsou Travolta a spol. výborní, Hairspray nakonec zapadne do škatulky filmů, které divákem projdou a neublíží. Roztančený lehký nadprůměr!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jakoby se roztrhnul pytel s podobnými americkými muzikály. Úspěšnost tohoto spočívá dle mého mínění v tom, že se narozdíl od jiných opírá o zaručená jména. Vtipný Travolta, charismatický Walken a mrchoidní Pfeiffer utáhnou to, co Zac Efron nikdy utáhnout nedokáže. A co tento modrooký superman neutáhl snad ani zmiňovat nemusím... :-) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hairspray by som označil za jeden z najlepších muzikálov desaťročia. A to vrátane oscarového Chicaga. Nieje náhoda že má podobný názov ako jeho starší predchodca - Pomáda. Od začiatku film prekypuje značnou energiou, zobrazuje roky šesťdesiate a pôsobí mladistvo a humorne. Je plný hudby a sotva sa dá začuť hovorené slovo. Herci sú fantastickí, hlavne tí naznámejší ako John Travolta, Michelle Pfeiffer a Christopher Walken. Asi najväčšiu pochvalu si zaslúži Amanda Bynes, ktorú som doteraz nemal veľmi v láske. Film je taký pestrý retro muzikál, že môže byť osviežujúcim doplnkom týchto chladných dní. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

"Dostala jsem pozvání od barevnejch! - To je tak boží!" Obrovská vlna obézní pozitivity se rozlila po pokoji, optimismus se drze zavrtal do omítky a plovoucí podlaha se spontánně rozvibrovala do rytmu show Cornyho Collinse. Stačilo vypnout zbytečné funkce mozku, připravit si chipsy ke chroupání, nastartovat pravou nohu k podupávání a barevná jízda bez dramatických kudrlinek mi dokázala vykouzlit jiskřičky smíchu v jindy unavených kukadlech. A za to se platí, v tomto případě hvězdami. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Tahle ujetá parodie na všechno v čele s vedením, kteří původním filmů jsou tváře, je tak hrozně absurdní, až je to krásné. Zasadit do populární píčoviny vztah k rasismu a obezitě, je neuvěřitelné a já stále koukám a nedokážu uvěřit. Vnímavější divák uvidí nejen krásnou stupiditu, ale i podstatu její, což je prostě krásné a mě se to fakt líbí! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Postava Amandy Bynes, Penny, jí nepřetržitě lízátka. Amandin otec, který je zubař, měl velké obavy o zdraví jejích zubů, protože odhadem prý vycucala 40 lízátek denně. (Galadriel)
  • Hairspray měl premiéru v divadle Neil Simon Theater 15. srpna 2002 a do května 2008 proběhlo 2375 repríz. (Galadriel)
  • Na soundtracku k filmu zpívají v jedné písničce, „Mama, I’m a Big Girl Now“, všechny představitelky Tray (Ricki Lake z prvního filmu, Marissa Jaret z Brodwayské verze a Nikki Blonsky z tohoto filmu). Také v ní zazpívá ke konci Harvey Fierstein, ovšem není uveden v titulkách. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama