Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (298)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si nechám líbit!Na Hairspray jsem se začal dívat s velkou nechutí.Vědomí,že tam John Travolta hraje obézní maminu a že to natočil Adam Shankman,jehož jméno se rozhodně nedá považovat za záruku kvality,jsem byl připraven na odpadové hodnocení.Ale já se nakonec skvěle bavil.Travolta mi ani na vteřinu nepřipadal trapný,Christopher Walken je šarmantní vždy a všude a Michelle Pfeiffer vypadá líp,než spousta o generaci mladších hereček.Navíc mám takovou zvláštní slabost pro Jamese Marsdena,takže když si ještě připočítám nesmírně chytlavé písničky a skvělou choreografii,nemůžu být nespokojený.Na pět hvězdiček nejdu jenom kvůli nepříliš sympatické hlavní hrdince a hlavně kvůli účasti jistého nagelovaného monstra jménem Zac Efron.Ne,tohohle kluka vážně nemusím.Žánr muzikálů poslední dobou značně upadá a Hairspray je po dlouhé době zase kvalitním kouskem z tohoto žánru.A za to dávám velmi silné čtyři hvězdičky.80 % ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hairspray je všemi barvami laděný a absolutně ulítlý muzikál, ve kterém se sešel hvězdný herecký ánsámbl, který mi předvedl, že umí velmi dobře skloubit tanec, zpěv a v některých případech i aktérský výkon. Taneční choreografie měla šťávu a písně, kterých bylo na konci už na mě moc, taktéž. John Travolta vypadá v latexovém obleku hodně zajímavě a hlavní hrdinka není po dlouhé době kupodivu žádná vychrtlá kost. Zkrátka průměrně natočený americký muzikál, který se skvěle hodí na zaplácnutí odpoledne, a neomrzí (tedy aspoň mě) po více jak jednom zhlédnutí. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Původní verze se mi líbila víc, ale už je to hodně dlouho, co jsem ji viděla, takže nechci srovnávat. Nepochopila jsem záměr obsadit Travoltu do role obtloustlé matky, většina písniček mi zněla monotónně a nezajímavě. Poměrně těžké téma rasové diskriminace bylo podáno až nebezpečně zlehčující formou, že za to může jen pár zlých lidí nahoře, kteří když se odstraní, bude svět jedna pestrobarevná objímající se školní družina. V druhé polovině film ztratil tempo, ale pak se zase hodně chytil v závěrečném tanečním a hudebním finále. /15. 1. 2011/ ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hodně a dostavilo se spíše mírné zklamání. Hairspray boduje v jednotlivých částech, bohužel ne vcelku - na to je děj příliš pitomý. Ovšem hezky pitomý. Některé scény jsou výborné a nadsadil bych zejména černošská čísla, která jsou neuvěřitelně zběsilá a mají tu správnou šťávu. Tu šťávu, kterou pro mě Hairspray jako celek postrádá. Možná by to napravilo zkrácení stopáže. A pak je tu samotná hudba Marca Shaimana. Rozhodně se mi chytlavý a návykový soundtrack k South parku líbil mnohem víc. Ve snímku je jen několik málo písniček, při kterých bych si dovedl podupávat. Ale pořád tu je nějaký ten silný náboj, s kterým se dostaneme až na konec. Z herců mě překvapil James Marsden. Rád bych si pustil některé scény znovu (a takový třicetiminutový sestřih by mohl být fantastický), ovšem na celý film bych se už nepodíval - toť můj postoj. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Parádna odpoveď na " GREASE " J3V do toho nasiakol nostalgicky , ale Walken má dorazenú tanečnú školu - AHA - http://www.youtube.com/watch?v=Y6MT20SW9Z0 .... ale to fakt má ! ( ako aj Ja ).F..S. odbytok ignoruje ! Každopádne príjemný tanečný večer niekedy otváram práve ním. Milujem ho - vlastne obi3och ! Ostatné už bolo vykecané. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • V cameo rolích se objevili Ricki Lake (která hrála Tracy Turnblas v prvním filmovém zpracování Hairspray (1988), režisér Adam Shankman a skladatelé Marc Shaiman a Scott Wittman jako hledači talentů v závěru filmu. (Galadriel)
  • Postava Amandy Bynes, Penny, jí nepřetržitě lízátka. Amandin otec, který je zubař, měl velké obavy o zdraví jejích zubů, protože odhadem prý vycucala 40 lízátek denně. (Galadriel)

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno