Reklama

Reklama

Ve snímku Případ číslo 39 má sociální pracovnice Emily Jenkinsová (Renée Zellwegerová) pocit, že už viděla vše… dokud nepotká desetiletou Lilith Sullivanovou (Jodelle Ferlandová) a její kruté a nebezpečné rodiče. Emilyiny nejhorší obavy se potvrdí, když zjistí, že rodiče Lilith se vědomě snaží své jediné dceři ublížit. Emily, která se bojí o Lilithin život, požádá o pomoc detektiva Mikea Barrona (Ian McShane) a nabídne děvčátku útočiště u sebe doma, zatímco pro něj hledá dokonalou pěstounskou rodinu. Když už to vypadá, že se Lilith pod vedením Emily a psychiatra (Bradley Cooper) konečně dočká milujícího domova, ukáže se, že dívku obklopují temné síly, a Emilyina snaha ji chránit rozpoutá ještě větší hrůzu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (459)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Film si zaslúži o hviezdičku viac, avšak tesne pred projekciou zvlášť inteligentná televízia NOVA CINEMA zaradila kratučký trailer, v ktorom celkom bezostyšne vytrúbila tajomstvo celkom zásadné pre potešenie z daného filmu, takže divákovi nechala akurát "čas na zabitie". Tomu hovorím úcta k divákovi. Moje hodnotenie nie je teda objektívne, je však myslím celkom zrejmé, prečo. Film som samozrejme poctivo dopozeral, no len kvôli tomu, aby som sa dozvedel, čo také porába malý zázrak Jodelle Ferlandová. No čo, ničí si kariéru. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ze smrdutých bažin dnešních rádoby napínavých, trapných a předvídatelných hororů tenhle psychologický thriller bezesporu vyčnívá. Ve stejném roce natočený Orphan je sice formálně i příběhově zajímavější a odvážnější, ale i tady měla ta záhadná černovlasá holčička něco do sebe. Je tedy pravda, že od poloviny už se jen čeká na lehce předvídané vyvrcholení, ovšem na druhou stranu velmi jednoduchý scénář se může dokonale opřít o působivou atmosféru zla a nadpřirozena, která celým filmem prochází společně s hlavní hrdinkou. Škoda jen, že nepadla volba na jinou herečku, protože Renée Zellweger prostě nemám rád a její natvrdlý výraz se mi do žádného vážného snímku vůbec nehodí. Celkově spokojenost, ale jestli jsem dal zmíněnému Orphanovi za 4*, tady volá spravedlnost po 3*.... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná. Case 39 bude určitě často porovnáván s Orphanem. Oproti němu je hororovější, béčkovější a celkově slabší. Problém je hlavně ten, že v Orphanovi byla sympatická Vera Farmiga a démonický objev Isabelle Fuhrman, zde je střídavě sympatická (a to jako fakt, moje sympatie k hrdince se měnily co pět minut) Renée Zellweger a vyloženě nepřesvědčivá Jodelle Ferland. U samotného Alvarta je cítit talent, ale ještě má co zlepšovat. Z filmu mám takové smíšené pocity - z poctivého hororového zážitku jsem byl často vyrušován různými rozpačitými momenty, které se s železnou pravidelností a vytrvalostí objevují od začátku až do konce. Celkem by mě zajímalo, co se s filmem po ty tři roky, které uběhly od jeho natočení, dělo, protože v traileru je docela dost zajímavých záběrů, které v samotném filmu neuvidíme, a také asi dva záběry, které se mi do něj (vzhledem k ději) vůbec nehodí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bublina splaskla. Původní mé zhodnocení se tady neslo ve formě chvalozpěvů na Alvarta. Při druhé repríze ovšem zjišťuju skuečné "kvality" díla. Nechápu co jsem prvně na téhle báchorce viděl. Snímek vypadá rozhodně lépe na papíře než na plátně. Malá Lillith je otřesná a to stejným oceněním bych nazval i zbytek zdejšího osazenstva. Ano, budování napětí zde docela funguje, jenže s blížícím se koncem se vytrácí logika a tak se dočkáme i například zapálení domu. Zaujalo mě jak postavy dokáží otáčet své názory z minuty na minutu. 40% ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora jako obvykle lže - zdejší 'zvraty' jsou překvapivé možná tak pro někoho, kdo na včera poprvé přistál na naší planetokouli. Nicméně, i přes absolutní předvídatelnost a neschopnou R. Zellweger s šeredným opuchlým ksichtem je to docela koukatelný film na sice otřepané, leč mnou vcelku oblíbené téma zlé malé holčičky. Škoda jen toho zbytečně natahovaného závěru - SPOILER - kdyby Case 39 končil v momentě, kdy Emily s Lilith po požáru odjíždí autem, zamlouvalo by se mi to více. Zejména bez těch podvodních tanečků bych se obešlo. - SPOILER - ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Film by natočen ve Vancouveru v roce 2006. (Chatterer)
  • Lilith (Jodelle Ferland) je jméno, které patří i sumerskému démonu, ale vyskytuje se napříč různými náboženstvími. V křesťanství se například jedná o odvrženou milenku Adama, která se stala družkou Samaela, který je levou rukou Lucifera, a stala se tak Paní temnoty. (cze.Oi)
  • První plánovaná premiéra filmu se měla konat v únoru 2008, ale byla ještě několikrát odložena. (Chatterer)

Související novinky

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama