Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $14,475,479 //počet predaných kusov 1,218,276║ Krátky pohľad do Shrekovho príbytku a jeho prvých Vianočných osláv, dopadol tak ako posledný tretí diel filmu, v celku nijak moc výrazne, na krátkej stopáže si odkrútia camea skoro všetky najznámejšie rozprávkové postavičky z tohto niekdajšieho fenoménu a už to pomaly býva zvykom že vydarených vtípkov či narážok moc nieje, animácia sa dá prekusnúť dali si v určitých medziach záležať aj keď je tam oproti špičkovému Pixaru cítiť stagnácia a opäť dominuje len postavička medovníčka a jeho bojazlivé predstavy o Santovi, len škoda že to je opäť zasadené do omieľaného príbehu o tom ako niekto nemá vzťah k tomuto sviatku a ako ho samozrejme potom ako sa zo všetkými pohnevá nadobudne. /55%/ ()

otík 

všechny recenze uživatele

Ano, je to uřvané, je to typicky americké, je to kýčovité, je to moralitka jak prase. Ale ... copak Vánoce nejsou často o kýči, shonu, morálce? No, neměly by být. Měly by být o rodině, lásce a přátelství. A přesně tohle chce svým osobitým způsobem Shrekoleda říci. A to je dobře. Hudba: Harry Gregson-Williams ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Už nevím jakej animák s tím začal, ale už se nám stává pravidlem, že každá úspěšná série má svůj vánoční díl (Doba ledová, Madagaskar...) ne, že bych z toho byl nějak naštvanej nebo tak. to rozhodně ne, ale ono se moc různejch variací na Vánoce vymejšlet nedá, proto hold ani Shrekoleda není nijak originální a tak u mě moc kreditu nezíská. No a když jí nevyjde ani hra na emoce, hned mi z toho vyjdou dvě hvězdy. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Ve své krátké stopáži a nosném námětu (Vánoce) Shrekolda dalece předčí zpustlého Shreka Třetího a tak tak se natahuje po Shrekovi 2. Parodování populárně-kulturních trendů nahradila Shreka snaha o perfektní Vánoce, ačkoliv nemá tucha, o co běží. Po úvodních, zajímavých sekvencích se seznamem nastupuje stará banda, aby se příběh pohnul k tradičnímu schématu - narušení - kolize - oddělení - lítost - omluva - všichni šťastně spolu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lepší než-li Shrek Třetí a stejně jako v jeho případě to zachraňuje především "Perníčkářek". Tolik ke kladům. Krátké, že? Zato záporů bude hned několik. Shrekova póza "nezájem, chci klid" již počtvrté v totožné podobě aktivně štve. O vlezlém Oslíkovi raději ani nemluvě. Jistou vánoční atmosféru a pár (doslova) zdařilých gagů krátkometrážnímu Shrekovi nelze upřít. Horší je výsledek o to více, že ze světa Shreka by se dalo k svátečnímu tématu vytěžit mnohem více. Ovšem i tak to stačí. K průměrnému a lehce zapomenutelnému zážitku. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama