Reklama

Reklama

Shrekovy Vánoce

(TV film)
  • Česko Shrekoleda (více)

Vánoční stromek není to jediné, co je v téhle sváteční komedii zelené. Oblíbený hrdina se vrací, aby se pokusil objevit kouzlo Vánoc. Shrek Fioně a dětem slíbí, že prožijí svátky, na které do smrti nezapomenou. Sám ovšem musí nejdříve absolvovat "vánoční rychlokurz". Když už má pocit, že všechno je, jak má být, a že Vánoce mohou začít, objeví se ve dveřích Oslík, Kocour v botách a Perníček s bandou přátel a rodinná pohoda je ta tam. Shrekovy Vánoce, to je úžasná pohádka, jaká tu ještě nebyla! (Magic Box)

(více)

Recenze (264)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neprišiel som na to ako prvý, ale musím to zopakovať: Eddie Murphy už je neznesiteľný aj v tej animovanej podobe. Inak je tento kraťas plný príjemných prekvapení: animácia je na úrovni celovečerákov, vtípky fungujú (hlavne Kocúrov vianočný príbeh, nemecké schweine, čokoľvek s Perníčkom - "Santa, pomóóóc!" - a Pinocchiova pančucha na darčeky) a celé to skončí skôr, než to začne nudiť, čo sa Shrekovi Tretiemu bohužiaľ nepodarilo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Už jenom ten echt trapný český název odsuzuje Shrekovy první Vánoce k jedinému zhlédnutí během jediného konkrétního ročního období. Konzumní pohádka, nárokující si pozornost celé vánočně naladěné famílie, která svůj čas toho času dělí mezi požívání mas jídla a juchání nad hromadami zbytečných dárků. SHREKoleda zosobňuje vše, co mi na současné podobě Vánoc vadí nejvíc. Nebudu chodit okolo horké kaše a rovnou přiznám, že jsem pokrytec, neboť rovněž smýšlím konzumně, vadí mi ovšem snaha „výrobců“ konzumních produktů dělat z nás, z každého jednotlivce, další tupou ovci ve stádě. Sám nevím, proč své dojmy grafomansky vylévám zrovna zde, když mi coby terč mohl posloužit kdejaký stupidní film, asi to bude souviset s Vánocemi, aktuálním čtením knihy 1984 a jakousi citovou zjitřeností, což si beztak jenom namlouvám, protože podobná nálada je nám podsouvána. Podobná nálada nese větší zisky. 45% Zajímavé komentáře: tron, hudryhudry, pravo ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny animovaný film "Shrekove Vianoce" je absolutne hlúpa a zbytočná vec. Zlobor Shrek chce oslavovať Štedrý deň. Samé keci o láske, rodine, priateľoch a Santovi. Svetielka, stromček, darčeky, kopec otrepaných dristov o kúzle Vianoc. Ale to, že sa jedná o jeden z najvýznamnejších kresťanských sviatkov sa tam nespomenie ani raz. Počítam s tým, že sa v blízkom čase dočkám aj podobne komerčne vyklieštenej "Shrekovej chanuky" a "Shrekovho ramadánu". * ()

themic 

všechny recenze uživatele

Moc, moc špatný, už i Shreka zatáhli do těch věcí okolo Vánoc. Tenhle půl hodinový filmeček je naprosto o ničem, nebyl moc chytrý nápad to natočit, přesto se stalo. Možná lepší než trojka, ale tak jestli trojka byla hodně podprůměrem tak o kolik tohle může být lepší? Prostě se to nepovedlo, vivat Shrek 1 a 2:) Hodnotim to 15% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"I know all about Christmas, and I have just the book for you. Christmas for Village Idiots."     Načisto priemerný krátky vianočný bonus k shrekovskému svetu, ktorý sa snaží ešte niečo vydolovať z popularity tohto sveta, pokiaľ to len ide. Zopár vtipných veci sa v ňom síce nájde (napr. kúpa knihy, zdobenie, Kocúr v čižmách a jeho obetná rola), ale na takmer polhodinovú dĺžku ich je veľmi poskromne, inak je to celé dosť nezáživné a často aj trápne. Ten motív Vianoc je tu našroubovaný hodne nasilu a to moralizovanie je poriadne otravné. Čo je ale úplne najotravnejšie, je príšerne otravný Oslík (nielen pre Shreka, ale hlavne pre mňa). Z veľa nestojí ani hudba a tá, ktorá hraje počas nekonečných záverečných titulkov, je dokonca až hrozná. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Když chce Shrek políbit Fionu a vyruší je Pinocchio, zní píseň „Don't Stop Believin'“ od Journey. (griph)

Reklama

Reklama