Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

genetique 

všechny recenze uživatele

Uletená, bláznivá romanca a miestami takmer rozprávková paródia, využívajúca protipóly dvoch svetov, rozprávkového a našej reality. Táto rozprávková realita začarovala aj mňa svojim pozitívnym kúzlom, svojou magickou ľahkosťou som totiž po dlhom čase dostal atypicky typickú disneyovku (konečne niečo nové a originálne) okorenenú skvelým humorom, elegantným pomerom neprehnaných muzikálnych čísel a rozprávkovými hercami (myslené metaforicky aj skutočne), pretože hlavne na princeznovské vystúpenie Amy Adams som pozeral ako na milý prízrak z rozprávkového príbehu. Hraná verzia zlej kráľovnej (Susan Sarandon) bola ozajstne hnusné stelesnenie zla a tak sa čudujem, že dostala tak málo priestoru. Len škoda, že humoru nebolo trošku viac, podobne originálny nápad toho mohol po humornej stránky vychrliť oveľa viac, než drak v záverečnej scéne. Ale ak sa necháte podmaniť kúzelnou atmosférou príbehu, ani si to neuvedomíte. 80%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Prostupů mezi různými časovými obdobími je už habaděj a už bylo načase zinscenovat obdobu Space Jamu, a tentokráte je přemístěna (skoro) princezna z pohádkové země do rušného New Yorku. Celý tento příběh je jako samotné pohádky - jednoduchý, prostý, naivní a neuvěřitelný. "Žili spolu šťastně až navěky!" a "Zazvonil zvonec a pohádky je konec!" Herecké obsazení bylo zvoleno skvěle - Amy Adams je jako naivní pohádková dívka roztomilá, Timothy "Červíčkovi" Spallovi jdou záporné role jako po másle a Susan Sarandon mě prostě zklamat nemůže. A pak je tu samozřejmě úžasný veverčák Pip. Zkrátka krásná pohádka odehrávající se v moderní době o pohádkové "princezně" ze země, kde Karkulka honí vlka se sekyrou (to mě fakt dostalo) a novodobém "princi". Už jen ty uvozovky znamenají, že patří k sobě. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi zůstávalo záhadou, který že klenot se to uhnízdil v rozšiřující se tiché fanouškovské základně a po úvodní dvacetiminutovce jsem měl pocit, že jsem se ztratil. Těch libých tónů, vlasových kudrlinek, šatových volánků a životních pravd se začalo valit nějak moc a já se před nimi začal schovávat. Jenže jakmile téhle romanci pootevřete senzory alespoň napůl, navalí se k vám tak razantně, že už ji nepustíte zpátky. Amy Adams je totiž sladká, že by si ji člověk vzal okamžitě domů, zpíval s ní a třeba taková taneční vsuvka z bálu je romantika tak silná, až se mi slzné kanálky otřásaly v základech. Tohle byl od začátku film přesně pro mě. Jenom mi to došlo o trochu později. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsa díky dcerám znalý většiny disneovských i nedisneyovských pohádek, bavil jsem se královsky po celou dobu a vychutnával si všechny ty velké i malé vtípky rozeseté snad na každém metru té úžasně hravé a okouzlující taškařice, která se v některých parodických a sebeparodických scénách téměř dotýká pomyslné hranice geniality... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Kouzelná romance ftv! Je to sladké, cukrkandlové a naprosto boží. Amy Adams je roztomilá, Patrick Dempsey je výtečný a James "usmívám se od ucha k uchu a furt zpívám" Marsden zběsile přehrává a svého prince Edwarda si užívá. "Hledám malou koketu, co zpívala by v duetu." A k tomu ty disneyovské odkazy. 10/10 ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Do kin byl film dodáván pod falešným názvem „Radio“. (HellFire)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama