Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 531)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby sa Robert Langdon spojil s Benom Gatesom, riešili by všetky záhady života, vesmíru a vôbec tak rýchlo, že by ich kameraman nestihol sledovať. Diváci už vôbec nie :-) Anjelov a démonov som čítala ako jedinú knihu od Dana Browna, lebo som ju kedysi dostala na Vianoce. Zhltla som ju takpovediac na pár dúškov, ale nepovažujem ju za nič svetoborné a odvtedy som nepocítila potrebu čítať nič ďalšie od Dana Browna. Každý dobre napísaný triler človek zhltne, zostane mu zopár spomienok na zopár hrozivých scén a tým vklad knihy do života končí. Aspoň do môjho. S filmom je to rovnaké - aj napriek mnohým nelogizmom to ušlo ako akčný popcorňák na jedno pozretie. Občas dokonca napínavý, i keď aj ten, kto nečítal knihu, nemá problém vytušiť čo a ako bude. Langdon je neznesiteľne dokonalý, ostatné postavy sú čiernobiele a Ewan McGregor mi v roli duchovného neustále pripomínal Tobeyho Maguirea zo Satan's Alley :-D Jediný, na koho ma naozaj tešil pohľad, bol Armin Mueller-Stahl. 2,5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už první díl sem si nějak extra neoblíbil, ale tohle bylo ještě horší, film, kterej by měl bejt vlastně postavenej na kvalitním promyšleným příběhu seká botu za botou, občas působí dost nedomyšleně a některý scény až trošku moc naivně ukazujou jakej strašně nečekanej zvrat se chystá. Navíc film, i přes fakt, že se snaží působit akčně a dynamicky, tu a tam nudí a církevní tématika mě moc nebere, i když se mi hodně líbí ta atmosféra a hlavně církevní úderný chorály, ale celkově to nemá moc velkou sílu, je to roztahaný a Langdonovo hledání mi připomnělo spíš National treasure a Cage, než že bych byl ohromenej, jak na všechno skvěle přichází a že se téměř nikdy nesplete a krom toho Tom Hanks neni nějak extra výraznej, stejně jako Ewan McGregor, kterej se na to ještě moc nehodil a Hanksova nová kolegyně tam snad ani nemusela být, celkem zbytečná postava. Prostě slabý, i když se to tváří jako velkej projekt ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Zaokrouhluju nahoru, páč to hravě překonává Lovce pokladů 2 i Šifru. I když ubylo těžkých what-the-hell vyfuckování s divákem, příběh je pořád tupoučkým pobíháním mezi paranoidními teoriemi, symboly, šiframi a převrácenými historickými fakty, přičemž jeho kompletní průběh i konec odtuší i nečtenáři už ve chvíli, kdy se mluví o čtyřech zastávkách a potřebě vyměnit přesně o půlnoci baterku. Pajdavost celého iluminátského plánu naštěstí obhájí závěrečné odhalení, díky digitálním památkářským orgiím to celé působí poměrně velkolepě a Howard protentokrát víc tlačí na tempo. Takže snesitelné. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Andělé a démoni jsou hodně podobní na Šifru mistra leonarda, ale aspoň to něco málo odlišné, je dělá lepším a záživnějším filmem. Atmosféra je zde temnější a více vtahující, ovšem stále platí, že napětí a příjemné thrillerové chvění střídají nudné náboženské kydy a divácký zážitek je tak doslova jízdou po sinusoidě. Největším problémem je ještě před nevyrovnaností a pofiderní zápletkou béčková a samoúčelná koncepce, kdy Tom Hanks, jakožto chodící učebnice dějepisu, samozřejmě po boku se sličnou pomocnicí, řeší neřešitelné zpravidla díky tomu, že i při minimu vstupních informací se stoprocentně orientuje a klíčové informace mu crvnkají rovnou do nosu... Přesto mě však překvapilo, kolik z toho Howard dokázal vymáčknout, aniž by mě nudil, či znechutil. 6/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Brownovy knihy jsou nenáročnou, intelektuálně chabou, ale zatraceně dobře odsýpající četbou, která je jako stvořená k odpočinkovému čtení někde v létě u vody. S filmy už je to horší, protože se celkem vlečou, jsou ukecané až běda a nelogičnosti, které se v psané podobě schovají mezi řádky (respektive je dost prostoru pokusit se je vysvětlit tak, aby nelogicky nepůsobily), vyplouvají ve hrané verzi na povrch a jsou takřka nepřehlédnutelné. Angels and Demons trpí v podstatě stejnými neduhy jako The Da Vinci Code, možná jsou jen o trochu napínavější. Ale stejně je to ve výsledku nepříliš přitažlivý thriller, který někoho možná překvapí pár drsnějšími scénami a mnohé bude nudit svou cudnou bezpohlavností a korektností. 6/10 ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Ron Howard prohlásil, že plánuje dokončit o Robertu Langdonovi (Tom Hanks) trilogii díky zfilmování dalšího příběhu, dosud nevydaného. Později se jím stalo Inferno (2016). (TomikZlesa)
  • Police s knihami, kterou převrhne Langdon (Tom Hanks) na sklo, je označena štítkem Leonardo Da Vinci. (HellFire)
  • Robert Langdon (Tom Hanks) nosí hodinky s Mickey Mousem –⁠ a to jako připomenutí, aby zůstal v mysli mladý. (Shley)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama