Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Aven 

všechny recenze uživatele

Varování: Jen pro fanoušky! Člověk, co nezná seriál nebo na něj koukal jen okrajově, nebude potěšen všemi těmi odkazy na minulé díly, návratem celé řady postav a především návratem Jacka O´Neilla, který sice od dob seriálu trošku ztloustl, nicméně mu to nic neubralo na jeho vytříbených hláškách. Příjemným překvapením je i velmi dobrý výkon Bena Browdera a samotného Baala, ze kterého se stal skoro sympaťák. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší sci-fi film, co jsem viděl přinejmenším v několika letech. Všechno má smysl, děj má atmosféru, příběh odpovídající spád a závěrečná půlhodina mě prostě přikovala k obrazovce. Co víc chtít. Objevila se spousta "zapomenutých" tváří ze seriálu, které hodně znamenaly, a i když tu jsou jen na skok, dotvářejí celistvost celého bránového vesmíru. A právě to propojení se vším je na tom to nejlepší... No prostě, blabla zleva, blabla zprava, okecávat se to může všelijak, ale je to jednoduše bomba. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příběh byl dobrý a závěr se strojem času se mi líbil. Ale prostě jsem čekal víc Jacka O'Neilla (i když jeho dva štěky byly typický fórky ala stará Stargate) a pak se občas vytvořila hluchá místa (nový život v jiné dimenzi). Zase se musí nechat, že se tu našlo dost odkazů na zajímavé díly s Goauldy ze seriálu. 80 %. Uvidíme co předvede další filmek :o)...někdy příště:). ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že je to i symbolické hodnocení, ale i tak by se Stargate: Continuum zařadila mezi ty nejlepší dvoudíly z celého seriálu. Plus má u mě závěrečný film v tom, že se zde objeví celá řada postav, které ke konci seriálu buď zmizely úplně, nebo se objevily jen jednou za čas (O'neill, Hammond (budiž Donovi země lehká), Cronus, Camulus, Nirrti, Yu a samozřejmě Apophis), mínusy jsou hlavně dva; podobná zápletka se objevila v seriálu již asi třikrát, jen zde je dotažena ještě trochu dál a pak samozřejmě neuvěřitelně brutální paradoxy, ale s tím se počítalo tak dlouho, že jsem filmu odpustil již rok předem. Hudba je o dost méně výrazná než v Ark of Truth, ale nevadí to. Hlavním důvodem, proč dávám plné hodnocení, kromě toho, že se jedná o ukončovák seriálu, ke kterému jsem asi nejvíce přilnul, je vedení příběhu. Divák se nemá absolutní šanci nudit, čas mi snad nikdy neutíkal rychleji, neustále je na co se dívat, akce střídá hlášku, která střída zase akci. Prostě je to StarGate jak má být, jen tentokrát se podíváme na o dost míst více v rámci jednoho příběhu než normálně a upozorňuji, že ani jedno z nich nejsou vancouverské lesy.... abych to ukončil, je čas udělat SG-1 pápá, zatím odešla se ctí, ale vsadil bych se na to, že v dohledné době několika let by mohl vzniknout další film a bude to už úplně jako Star Trek; souběžně se spin-offy budou nezávisle na nich vznikat další a další celovečeráky se starou partou...a já si říkám, proč ne! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je krásné, že se pro poslední díl podařilo zaangažovat i Richarda Deana Andersona a je fakt, že to je postava, na kterou jsem se těšil nejvíc. Žel, prostoru opravdu dostal jen málo. Docela by mě zajímalo, jestli už ho přestalo bavit hrát, nebo co. No, podle všeho bylo příčinou rodičovství. Nečekejte od filmu nějaké skvělé sci-fi, tohle je opravdu něco, co bylo natočeno pro fanoušky, ale i to někdy stačí. Já jsem se opět bavil, a to podobné paradoxy moc rád nemám. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Mal sa natočiť aj tretí diel s názvom Revolution, no kvôli finančným problémom MGM k tomu nedošlo a film sa tak odložil na neurčito. Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Ben Browder a Claudia Black dokonca potvrdili účasť. (sleepy)
  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)

Reklama

Reklama