Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

očékával jsem taky o dost silnější příběh..námět založenej na cestování v čase mě zrovna dvakrát nenadchnul, ale nakonec to zachránil způsop, jak cestování do dob minulých funguje a že je založen na principu, díky kterému už se ve stargate pár takových skoků objevilo. Stejně tak bylo dobrý, jak Martin Wood zamíchal s postavama a stím, jak by to mohlo být, kdyby žádná stargate neexistovala. Provedení bylo takový, jak se na sg sluší, ale scén při kterejch bych ani nedejchal nebylo zas tolik, jak sem u mýho oblíbenýho seriálu zvyklej. Víc "sci- fi" scén a lepší příběh a kdybych neměl pocit jako bych koukal na jeden z dalších dílů sg-1, tak bych dal plnej počet.. ()

Reklama

Moogwi 

všechny recenze uživatele

Jako tečka za hvězdnou branou by se mi více líbila archa, ale dobře, continuum je taky pěkný nášup a vlastně jsem rád za cokoliv, kde se točí brána ze sedmi symboly. Tolik očekávaný Jack si nezahrál tak jak jsem čekal, na druhou stranu tu zase máme pěknou flotilu goualdů, že by z toho pamětníkům i slza ukápla. Bohužel návraty v čase, alternativní budoucnost atd, to jsou už řádně provařená témata, nejinak je tomu i zde. Mé očekávání směřovalo k super konci, se kterým jsem doufal že si trochu vyhrají, bohužel zkončil dřív než začal, a tak abych parafrázoval Jacka při obřadu vyjmutí - "a to je vše?" Proto slabší 5, přecejenom je to Stargate :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě tento film není žádný bůhví jaký skvost. Ničím nepřekvapí, nenadchne a patrně v mnoha z vás ani nezanechá nic pozitivního. A zápory? Tady jsou...zbytečně moc postav, které jsou nijaké, nedotažené dějové linie, zkratkovitost a docela nuda. A ty efekty? Pánové, vyrukovat na nás s něčím vizuálně podobným, co je o čtrnáct let starší, to je poslední kapka:-)...25% ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Uzavření neuvěřitelných 10 let určitě mohlo být o něco nadupanější, mohlo být i velkolepější a hlavně delší, ale těžko mohlo být víc stargatovské. Všechno, co jsem na SG tolik miloval stejně jako všechno, co mi kdy vadilo, obsahuje i Continuum. Rozhodně jde o lepší kousek než Ark of Truth, takže s hodnocením váhat nemusím. Lahůdka, jako je úvodní devadesátivteřinový průlet základnou - to je pocta StarGate jak se sluší a patří. Sbohem Jacku, Samantho, Danieli, Teal'cu a Hammonde, bude se mi stýskat, a nejen po vás. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Mal sa natočiť aj tretí diel s názvom Revolution, no kvôli finančným problémom MGM k tomu nedošlo a film sa tak odložil na neurčito. Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Ben Browder a Claudia Black dokonca potvrdili účasť. (sleepy)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)

Reklama

Reklama