Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem Ridleymu nevěřil, ale on to dokázal. Sám jsem si dal jablko na hlavu a on mi ho s noblesou ustřelil... Vrcholné dílo ne, chyby tam jsou, ale rozhodně sakra dobrý kus filmařiny (konečně zase) s pocitem skutečných herců, skutečného komparzu, skutečného a fungujícího světa (atmosféra, hudba, prostředí nemá chybu). Příběhová linie je možná zbytečně kostrbatá, ale právě atmosféra ruku v ruce s každým filmem úžasnější Cate Blanchett a sympaticky srdečný Russell Crowe si diváka omotá kolem prstu. Ani zbytek herců nepokulhává za zmíněnou dvojicí (snad jen Oscar Isaac je víc Španěl než Jan Bezzemek:)). Lehce překroucenou historii vem čert, tohle je prostě zábava, na kterou nelze koukat jako na pouhý akční film, ale exkurz do jednoho zajímavého pohledu na legendu. Kdyby se Ridley nenechal občas zlákat moderními kamerovými finesami, mohlo to být ještě lepší. PS: Robin Hood dokazuje, že film o svobodě vždycky nemusí být plný patosu. Uf. PPS: úvodní i konečné titulky moc hezké. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Čert vem původní scénář Nottinghamu, z něhož nezůstalo v Helgelandově nástřelu absolutně nic. Scottův Robin Hood posílá i tak dost silný direkt diváckým očekáváním a místo standardní hollywoodské rychlokvašky předhazuje po dalším Gladiátorovi lačnícím divákům rom-kom středního věku, ke všemu v kulisách šedivého, blátivého a vůbec hodně nevlídného středověku. A výsledek funguje výborně. Tempo je sice pomalejší, bitvy méně epické, než jak jsme od Scotta zvyklí, a Helgelandova klišé a oslí můstky mnohdy vystrčí růžky podobně jako imbecilové z Universalu svoje střihačské nůžky. Jenže Scott jede na plný plyn a s bezchybným hereckým obsazením maže fanouškům středověkých kulis med kolem huby s intenzitou skautů prodávajících cukroví. A já mu to žeru i s poníky, Blachett v brnění, bez krve a dokonce i bez těch 20 minut navíc, jichž se (teď už oficiálně) dočkáme na "modrých plackách" a DVD a které dají finálnímu přesídlení mezi slavné listnáče ještě výraznější punc kvality. Vzpomeňte si na mě, až budete za pár měsíců přihazovat procenta k stávajícím hodnocení. Já jsem líný, takže jdu s klidem (takřka) na maximum už nyní. 9/10 P.S.: Potvrzeno, DC je boží. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

U Kingdom of Heaven jsem čekal druhého Gladiátora a dostalo se mi něčeho úplně jiného. Prvotní zklamání vystřídal po druhé a zejména třetí (prodloužená verze) projekci úžas a pochopení. U Robina Hooda jsem čekal Kingdom of Heaven a film byl opět zcela jiný. Tentokrát jsem však s takovouto možností počítal a nezaskočilo mne to tolik, jako poprvé. Neskutečně mi vadí tlumený rating - především absence krve je pro mne nepochopitelná specielne s přihlédnutím k faktu, že děj snímku se odehrává v drsném středověku a jedním z hlavních trademarků Ridleyho Scotta je nezaměnitelný cit pro vizuál, tím pádem považuji za fatální, pokud zde chybí jedna z klíčových ingrediencí. Hudba průměrná, na samostatný soundtrack to narozdíl od Gladiátora a Kingdom zdaleka není. Herecky kvalitní a především romantika středního věku byla přesně taková, jakou film potřeboval a zároveň taková, jakou by člověk nečekal. Kupodivu téměř úplně absentoval patos a zbytečně heroické scény. Rovněž nečekané. Obrovsky bych uvítal jednak druhý díl, kde to teprve všechno začíná, nějakou prodlouženou verzi, kde by byl příběh lépe rozebrán a sestříhán a hlavně "unrated", protože jinak to u Robina opravdu nelze. Prozatím průměrné hodnocení, ale je dost možné, že bude kolísat, jako se tomu již u Ridleyho stalo. Kevin Costner prozatím zůstává stále nejlepší Robin Hood. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hlavní slabinou tohoto filmu je, že se snaží býti historicky reálným politickým prequelem k legendě a vše podávat stroze a uvěřitelně, ale na konci servíruje teenagerský pytláky, co si na férovku dávaj francouzskou pěchotu. A taky bojovnou Cate Blanchett v brnění. Moc se tu nehraje na emoce. Tu válku a násilí všichni berou jako přirozenou součást doby, což mi přišlo fajn. Herci jsou bez výjimky super. Kdo jiný by už měl utáhnout film, než Russell Crowe že? Ridley režíruje zajímavě, ale ta dokonalost a pocit, že jste opravdu ve středověku, jako v Království Nebeském už v tom prostě není. Boží popcornová verze s Kevinem Costnerem holt zůstane nepřekonána. 7/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Hood origins aneb příběh o jednom praporu, který se nepostavil. Steroidy vyhnaná podívaná, které se při vší té snaze o efekt scvrklo to nejpodstatnější. Scottova nemastná, neslaná parafráze o zrodu legendy, jenže všichni přeci netoužíme po Hoodovi obyčejném vojákovi, nýbrž po Hoodovi zbojníkovi a odbojáři proti bohatým a se suchými hláškami na rtech. Coby seriál z produkce HBO by zřejmě obstál a dočkal by se několika sezon, ale na poli celovečerního filmu je motivů tolik, že se nedaří rozehrát je tak, jak by si daná látka zasloužila. Proto tu dochází ke zkratkovitosti a některé postavy hrající prim v úvodu filmu se vrací až na jeho konci. Nový film Ridleyho Scotta by se měl spíš jmenovat Britania než-li Robin Hood, ve své podstatě je to epos o Anglii něco ve stylu Austrálie akorát bez Hugha Jackmana a splašeného stáda krav. A kdo jiný by měl takový film propagovat na plakátech, než legendární zbojník? Hood je hlavní postava, která ve výsledku hraje spíš druhé housle. Místy je to vtipné, na svojí stopáž poměrně svižné, ale špatná kamera sráží nohy už tak vratkému scénáři. Paradoxně dialogové pasáže fungují lépe než akční, kterých je tu požehnaně. Dvojku stoprocentně nechci, byť by mohla přinést Hooda přesně takového o jakém jsem si kdysi četl. Někteří tvůrci na stará kolena chytají druhý dech, zatímco jiným dochází invence – v tomhle případě je to veliká škoda. Kino verze: 7/10 DC: K čertu s tím, DC je mnohem ucelenější, učesanější a pro mně i zábavnější film. Už za to poslední, dvacetiminutové vyloďování ala Normandia a doplnění některých logických děr, přihazuju hvězdičku. 8/10 ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Jméno „Robin Hood“ zazní ve filmu pouze jednou, a to v samém závěru. (lskala)
  • Severoamerické tržby byly 105,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 321,7 mil. (NIRO)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno