Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 427)

Botič 

všechny recenze uživatele

Hood origins aneb příběh o jednom praporu, který se nepostavil. Steroidy vyhnaná podívaná, které se při vší té snaze o efekt scvrklo to nejpodstatnější. Scottova nemastná, neslaná parafráze o zrodu legendy, jenže všichni přeci netoužíme po Hoodovi obyčejném vojákovi, nýbrž po Hoodovi zbojníkovi a odbojáři proti bohatým a se suchými hláškami na rtech. Coby seriál z produkce HBO by zřejmě obstál a dočkal by se několika sezon, ale na poli celovečerního filmu je motivů tolik, že se nedaří rozehrát je tak, jak by si daná látka zasloužila. Proto tu dochází ke zkratkovitosti a některé postavy hrající prim v úvodu filmu se vrací až na jeho konci. Nový film Ridleyho Scotta by se měl spíš jmenovat Britania než-li Robin Hood, ve své podstatě je to epos o Anglii něco ve stylu Austrálie akorát bez Hugha Jackmana a splašeného stáda krav. A kdo jiný by měl takový film propagovat na plakátech, než legendární zbojník? Hood je hlavní postava, která ve výsledku hraje spíš druhé housle. Místy je to vtipné, na svojí stopáž poměrně svižné, ale špatná kamera sráží nohy už tak vratkému scénáři. Paradoxně dialogové pasáže fungují lépe než akční, kterých je tu požehnaně. Dvojku stoprocentně nechci, byť by mohla přinést Hooda přesně takového o jakém jsem si kdysi četl. Někteří tvůrci na stará kolena chytají druhý dech, zatímco jiným dochází invence – v tomhle případě je to veliká škoda. Kino verze: 7/10 DC: K čertu s tím, DC je mnohem ucelenější, učesanější a pro mně i zábavnější film. Už za to poslední, dvacetiminutové vyloďování ala Normandia a doplnění některých logických děr, přihazuju hvězdičku. 8/10 ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 200 000 000 $ Otvárací Víkend: 36 063 385 $ (v 3 505 Kinách) Tržby USA: 105 269 730 $ Tržby Celosvetovo: 322 669 741 $ Velkolepá výprava ako sme u Ridleyho zvyknutý,krásna scenéria a herecké výkony,no veľmi stroho predstavená Robinová družina a celé je to moc priamočiare a naivné.(pravdepodobne to bude lepšie zostrihané na Director ´s cut). ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle je epický film se všemi klady i zápory, jako měly obdobné filmy třeba už v padesátých letech. Scénář je neuvěřitelně schematický... a celkově nedovedu pochopit, proč do tohohle projektu vůbec někdo šel. Jako kdyby bylo nějaké nepsané pravidlo, že každou dekádu musí vzniknout aspoň jeden film s Robinem Hoodem. To vážně neměl Ridley Scott nic lepšího na práci? Navíc vizuální stránka působí tak, jako by byla celá poskládaná z desítky jiných filmů. A Russell Crowe? Ten si měl zahrát Robina Hooda před deseti lety. Jemu je 45 let, přitom ve filmu se nějaké postavy posmívají Richardovi Lví Srdce, že ve čtyřiceti je starý. Ale.... nějakou záhadou se mi to docela líbilo. Asi proto, že obvykle tento žánr nesleduju, nevyhledávám, tak to protentokrát šlo. 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To je všetko? Po desiatich rokoch?!" Je mi v podstate jedno, že Robin Hood je prequel a so slávnym anglickým zbojníkom nemá prvých 90% stopáže skoro nič spoločné. Je to na film, ktorý sa volá Robin Hood, síce drzosť (a v podstate podvod na divákovi, ktorý ide do kina na Robina Hooda a dočká sa ho až pár sekúnd pred záverečnými titulkami), ale ak by to bol dobrý film, bolo by mi to v rámci možností fuk. Lenže to nie je dobrý film. Je zúfalý, nudný a nevydarený. Akčných scén málo a čudne nakrútených resp. zostrihaných. Herci mizerní - Cate Blanchett a Russell Crowe sa sem vôbec nehodili, pôsobili ako fraška, takto napísané úlohy bolo treba obsadiť oveľa mladšími (a sympatickejšími) hercami a nie pomaly 50-ročnými týpkami, ktorí pôsobia dojmom, že by akútne potrebovali celaskón alebo aspoň nejaký podporný prípravok na spevnenie šliach. Málokedy sa stane, že je kasting až takýto zlý. „Zámenný“ dej bol stokrát lepší v oveľa zábavnejšom Príbehu o rytierovi (oba písal Brian Helgeland a v oboch hral Mark Addy, je to náhoda?), hrdinove preslovy pred armádou smiešne, povestný scottovský vizuál sa vytratil (nikto nevie kam) a zostala lacná, nepresvedčivá výprava. Vôbec ma to nebavilo, nedojalo, nestrhlo. Mrazivé sklamanie, až som miestami nemohol veriť, že takí schopní tvorcovia boli schopní vraziť také veľké peniaze (Crowe to zároveň produkoval) do takého mišmašu a podpriemerného scenára, ktorý sa prepisoval tak dlho, že v ňom nakoniec nezostal kameň na kameni. Som prekvapený, že toto čudo celosvetovo zarobilo fajnových 321 miliónov dolárov (ale zas pri monštruóznom rozpočte 2OO miliónov to nebol enormný zázrak a mimochodom tie peniaze na filme vôbec nie sú vidieť, vyzerá tak max. 90 miliónov). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velká pochvala. Ani jsem nevěřil, že by to Ridleymu zase vyšlo. Po všech těch negativních ohlasech se mi dostalo poměrně slušného příběhu, který velmi překvapivě vynechal patos a zbytečné heroické momenty. Vůbec mi nevadilo, že tvůrci lákají na biják o jedné navěky inspirující legendě, ale namísto toho nabízejí jen jakýsi prolog k legendě. Příběh o hrdinném lučištníkovi každý velmi dobře zná, proto mi nevadí, že se tvůrci odhodlali zbořit zažitá schémata. Pravda, ne vždy to vychází. Robin se tu a tam trošku poflakuje, než aby divákovi nabídl pořádně výživnou akci. Scénář, do kterého se prý často a hlavně drasticky zasahovalo, si zase podle svých potřeb skáče v ději a důležité aspekty jen tak nastíní (Robinovo náhlé státnické vnuknutí) a nedotáhne do snesitelnější podoby. V několika místech jsou holt cítit ostré nůžky. Ale jinak, jak říkám. Scottův filmařsky poctivý snímek mě nenudil, nenaštval, nezklamal, ani nepředkládal nějak zásadní množství hlušiny. Jeho zkušená režie jen umocňuje funkčnost celého příběhu. To dokládá i samotná milostná linie mezi Robinem a Marion. Scott zcela suverénně vnesl mezi oba hrdiny opravdový vztah nenásilnou a uvěřitelnou formou. A to se cení. Ve svém čele má navíc výborné herce, kteří si mě omotali kolem prstu – Russell Crowe, Cate Blanchett, Mark Strong, Max von Sydow, Danny Huston nebo William Hurt, a poctivou kameru Johna Mathiesona (Království nebeské, Gladiátor). Spokojenost a čtyři hvězdy k tomu!! ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Jednoho ze tří hlavních spolubojovníků Robina Hooda (Russell Crowe) si zahrál Alan Doyle (Allan A'Dayle), který spolu s Russellem Crowem založil kapelu TOFOG (The Ordinary Fear Of God). (Ice123)
  • Baranidlo, ktoré sa používalo počas natáčania, dostalo prezývku "Rosie" a stálo 60 000 libier. Na konci natáčania ho darovali škótskej charite Clanranald Trust. (Greenpeacak)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama