Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zostupná tendencia je tu silne citeľná. Kto videl nejaký ten predošlý Piatok musí byť sklamaný. Najväčšie mínus filmu je určite absencia krvi. Okrem toho Jason je tu de facto zombie. Vidieť mu kosti, pod maskou vyzerá ako tuctový zombie z béčka zo 70s/80s a objavuje sa iba sporadicky. Jasne, Kane Hodder sa dobre pohybuje a má skvelú mimiku (teda žiadnu), ale toto nie je Jason, ako sme ho dovtedy poznali. Presun do jesene atmosfére neprospel a herci sú tradične strašní. Na druhej strane popový soundtrack je skvelý a scéna so spacákom vyslovene bohovská. Solídny dobový slasher, ktorý ale v sérii patrí k tým slabším dielom. PS: môj rebríček série: F4, F2, F1, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po šiestej, vydarenej a nesmierne zábavnej časti, sa nám séria vrátila do stereotypnej a rutinnej sračkovosti. Kvázi kreatívna vsuvka ohľadom telekineticky obdarenej dievčiny je skôr na príťaž a celému dielu vôbec nepomáha. Na Jasona sa síce dobre pozerá, ale postupom času sa vkráda nuda a pocit, že toto tu už predsa bolo.. a postavy sú tentokrát naozaj nesympatické, všetci do jedného... ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kane Hodder poprvé v akci! Sedmý díl s podtitulem Nová krev je podle mého názoru úplně posledním filmem, který ještě stojí za to. Jason dostal místo Tommyho Jarvise jiného a obstojnějšího soupeře, humor je tentokrát skoro vynechán, Manfrediniho hudba má ještě snahu vytvářet jakési napětí, a stejně jako v šestce se tu Jason prohání po lesích v celé své ožrané kráse a kydlí to tu jednoho po druhém, nejčastěji hned pěkně po dvojicích. Bodycount se tak vyšplhal na slušných 14. Největším prohřeškem byl tak zásah MPAA, díky které musely být všechny mordy úplně sestříhané, a jde to sakra znát! V původní verzi totiž Jason v detailu seká ostřím do ksichtu, drtí hlavy na sračku a při spacákové scéně praští s obětí o strom šestkrát, ne jednou. Pátek třínáctého tak ztratil nutnou dávku brutality, a utrpěl tím jak film, tak fanoušci. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedem z kopce. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani to desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pátek třináctého 7“ má příběh, což je celkem pozitivní- Řeší se zde vztahy, jsou zde nějaké smysluplné postavy a samozřejmě nechybí ani nezastavitelný vrahoun, který do toho všeho nějakou šílenou logikou zapadá. Nemusí vám to sednout, ale rozhodně je to jeden z těch dílů série, které stojí za zhlédnutí a které vás nemusejí úplně unudit. Jen musíte mít alespoň trochu rádi béčkovou produkci. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Film měl původně být o boji Jasona (Kane Hodder) a Freddyho Kruegera (Robert Englund) ze série Noční můra z Elm Street. Na sérii Pátek třináctého ale vlastnil práva Paramount a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema. Mezi oběma studii tak docházelo k neshodám. Zvláště ohledně toho, která ze dvou postav by měla vyhrát. Nápad se nakonec uskutečnil o řadu let později ve filmu Freddy vs. Jason (2003) - poté, co práva na postavu Jasona převzala New Line Cinema. (LION-MR.T)
  • Režisér John Carl Buechler se podílel i na speciálních efektech a Jasonově (Kane Hodder) vzhledu. Krvavé efekty byly nakonec kvůli cenzuře vystřiženy. Ve filmu chybí např. scéna, kdy Jason vyskočí z jezera a zabije rybáře na loďce. (LION-MR.T)
  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama