Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Až na samotného maskovaného hrdinu nic moc. Fakt je tady všechno slabší - teenagery počínaje, vraždami konče. Včetně příběhu... Tommyho nahradila Tina (blé), a nějaká psychokinetika, s tím se běžte vysrat! Ale z Crystal Lake vynořený, otrhaný a různě po těle na kostru obnažený Jason, ten se mi líbil zatím z celé série nejvíc. Je to už prakticky zombie/kostlivec, ale prostě mu to seklo, a to i nakonec bez masky. Takže: píčovina, ale ještě stále jsem se docela bavil a hlavně to zachránil ten stylový J.V. 5,5/10 - horší 3* - tedy u mě dosud nejhorší díl. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ač je tento díl zatracován, mě se paradoxně líbil nejvíce. Příběh o dívce s telekinezí může pro mnohé být přitažený za vlasy, ale s ohledem na to, že se tam prohání zombie vrah, tak je to úplně jedno. Každopádně její příběhová rovina mě držela ve střehu. Těšil jsem se na její finální střet s Jasonem a když k němu došlo, tak to stálo za to. Navíc Jason je zde skutečně extrémně hnusný, kostra pokrytá zahnívající tkání, prostě nádhera. Naopak ale opět zamrzí cenzura, která při brutálních vraždách je vždy to nejhorší ustřihnuté až běda. 65% ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě vytáčejí cenzorské střihy a u tohoto dílu, je to znát mírou vrchovatou. Nechápu, proč režisér ten film točí, když si ho kvůli ratingu stejně nechá vystříhat. Potom je zbytečné, se na takovou okleštěnost dívat a nadarmo se rozčilovat. Jason je přece killer největší a tak to má být ve filmu i vidět!!! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Najslabšia časť série, s trápnym úvodom, bez nápaditých vrážd (aj keď tá v spacom vaku bola aspoň orginálna a Jason použil viacero nástrojov) ale hlavne do filmu vôbec nehodiacou sa telekinetickou schopnosťou Tiny je aj na béčkový horor sklamaním. Strata času, ale pre nás, ktorý chceme vidieť všetky časti príbehov s Jasonom Foorheesom nutné zlo. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně, konečně!!!! 7. díl začíná přesně tam, kde skončil předchozí. Jason se vrací ze záhrobí aby si oživil paměť, jak že se vlastně zabijí a ono mu to jde pořád hezky od ruky. Skvělé gore v Uncut verzi, kde mačeta míří rovnou do ksichtů a je to hezky vidět. Naproti tomu, skvělá Jasonova soupeřka, která si s ním na konci hezky, telekineticky zatančí. Nadšení. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Film měl původně být o boji Jasona (Kane Hodder) a Freddyho Kruegera (Robert Englund) ze série Noční můra z Elm Street. Na sérii Pátek třináctého ale vlastnil práva Paramount a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema. Mezi oběma studii tak docházelo k neshodám. Zvláště ohledně toho, která ze dvou postav by měla vyhrát. Nápad se nakonec uskutečnil o řadu let později ve filmu Freddy vs. Jason (2003) - poté, co práva na postavu Jasona převzala New Line Cinema. (LION-MR.T)
  • Režisér John Carl Buechler se podílel i na speciálních efektech a Jasonově (Kane Hodder) vzhledu. Krvavé efekty byly nakonec kvůli cenzuře vystřiženy. Ve filmu chybí např. scéna, kdy Jason vyskočí z jezera a zabije rybáře na loďce. (LION-MR.T)
  • Výroba filmu začala v říjnu 1987, samotné natáčení pak probíhalo od ledna do března roku 1988. Film byl hotový jen pár dní před květnovou premiérou. Natáčelo se v Alabamě a Kalifornii. (gogos)

Reklama

Reklama