Reklama

Reklama

Kanibalové

  • Česko Kanibal Holokaust (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh, který vám bude vyprávět tento film, se skutečně stal. Do pralesů Jižní Ameriky odjíždí čtyřčlenná skupina mladých reportérů, aby natočili unikátní záběry s domorodci, kteří se ještě nesetkali s bílým člověkem. Podaří se jim nalézt kmen údajných lidojedů, kteří však o bílé návštěvníky nejeví přílišný zájem. Mladí reportéři se je proto pokusí vyrušit z jejich poklidného života. Tento film je nevhodný pro osoby mladší 18 let, protože obsahuje autentické záběry kanibalských orgií, které se tehdy opravdu odehrály. (Vapet Production)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (629)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nechutný film plný krve a scén, při kterých se normálnímu člověku obrací kufr, to jsou Kanibalové. Pokud však vyhledáváte toto témá, tak jste na scény, které se zde objeví zřejmě připraveni. Film navíc ukazuje lidskou demenci, když banda filmařů vtrhne do vesnice domorodců a celou ji podpálí. Trošku mě naštvalo, když jsem zjistil, že hlavní hrdinové opravdu neumřeli, tak proto nedávám pět hvězd. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Who the real cannibals are? Jeden z vrcholů filmového (ne)umění. Naturalisticky sugestivní, sugestivně naturalistický. To je Deodatův druhý výlet (dalo by se říct volné pokračování) do amazonské džungle mezi lidožravé domorodce. Silná syrová podívaná, která se vyrovná leckterému dokumentu či živému přenosu, fascinuje úžasnou trikovou stránku, hudbou Rize Ortolaniho a odhodláním překračovat hranice a zabíjet nevinná zvířata. Tady se film stává hmotným. Na něco takového se prostě nedá zapomenout. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, jak ohodnotím tento kontroverzní film. Bylo to skutečně těžké, když jediné co se mi promítalo v hlavě, byla vytahovaná a pojídaná střeva spojená s uříznutím penisu na pozadí romantické hudby, jejíž melodii jsem z hlavy dostával snad týden. U tohoto filmu záleží, jakým úhlem se na něj dívate. Pokud pominete nechutnosti v něm vyskytované, dostanete prvotřídní dobrodružný film, jaký jen tak nenajdete. Pokud ale nechutnosti budete vnímat, zůstane vám nekomentovatelné filmové hovno, které se prvoplánově snaží poukázat na to, že špatný člověk se vyskytuje všude, jak mezi kanibaly, tak i mezi senzace chtivými američany. Malá poznámka pro kuřáky, pokud chcete přestat s kouřením, na tento film se raději nekoukejte. 70% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jeden ze základních stavebních kamenů mého hororového fanouškovství. Když mi bylo asi tak 14, sestřenka provozovala videopůjčovnu, takže jsem měl to štěstí, že mi byl tento - grc - snímek - grc - bez problémů zapůjčen. No, nepoblil jsem se, ale docela mě perverznost a brutalita poznamenaly, no na druhou stranu mi bylo jasné, že když jsem ustál tohle, ustojím toho hodně. Pokud si tohle pustíte, počítejte, že jdete do nejhoršího a že si to budete dlouho pamatovat. Doporučuju jen těm nejotrlejším. 75% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí tohoto šokujícího a kontroverzního díla jsem dlouho odkládala, protože mi na něj zatím nepřišla ta správná "chuť." Pak nadešel ten moment, já se usadila a pustila si Cannibal Holocaust. Mé představy se však docela hodně lišily od toho, co jsem viděla. Všechny ty orgie, vraždění, brutalita, realistické záběry jsou možná odporné, příšerné, někteří se na to možná ani nedokáží dívat, ale mě celý tento film jaksi nechal chladným. Při vraždění zvířat či scénách, kde domorodci pojídali dokumentaristy, a kde jsem asi měla cítit něco jako odpor, rozhořčení, šok, vztek, či bych měla nad tím hnusem odvracet oči, jsem v klidu, aniž by mnou něco z toho více pohnulo, sledovala celý film. Že byla ta nebohá zvířata skutečně zabita, je otřesné. Ale spíš než to a pocity němého šoku a nepochopení především při scéně s mravenečníkem a prasátkem, které mě docela trochu "zabolely", jsem si uvědomila, že to nejvíce šokující v tomto filmu vlastně nepochází jen od domorodých kmenů. To největší zlo je zde také pácháno partou mladých dokumentaristů. Oni tam nepřišli natočit dokument. Oni přišli na cizí území, ke zcela odlišné "kultuře" a začali s úsměvy na tváři vraždit zvířata a tyranizovat domorodce v jejich vesnici. A to vše si bez jakéhokoliv svědomí natáčeli. Není toto to skutečné zlo? Když člověk provádí všechny odpornosti a hrozné věci, kterých si je dobře vědom, a pokračuje v tom? To mě přivádí k závěru, že těch nejšílenějších, nejkrutějších a nejodpornějších věcí budou vždycky schopni jen lidé. To oni dokáží rozpoutat to největší peklo. Nebyli to vlastně ti čtyři, kdo jsou mnohem, mnohem horší, než ty, civilizací nedotčené kmeny? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (46)

  • Scéna, kdy herec zabije opici se točila dvakrát, byly proto zabity dvě opice. (Kulmon)
  • S rozpočtem 100 000 amerických dolarů vydělal film celosvětově 1 100 000 dolarů. (smetyl)
  • Dívky, se kterými se profesor (Robert Kerman) koupe nahý v řece, byly najaty v místním nočním klubu. (pajik)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama