Reklama

Reklama

Poslední kanibalové

  • Itálie Ultimo mondo cannibale (více)
Trailer

Obsahy(1)

V tomto děsivém snímku jde o boj o přežití v nehostinné džungli, do které přilétá na výpravu čtyřčlenná skupina. Nastanou ale nečekané komplikace, a aby toho nebylo málo, přijdou na scénu běsnící kanibalové. Fyzický a psychický teror nabírá na obrátkách. Pitva živého krokodýla, vražda právě narozeného dítěte a hrubé násilí páchané na ženách, to jsou bestiální záběry, při kterých vám za doprovodu podivné hudby běhá mráz po zádech. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč bych měl brát za klad to, že se ve filmu zabíjejí zvířata. Uznávám, že scéna s krokodýlem má něco do sebe, co do působivosti, se však s mladšími Kanibaly nemůže měřit. Hudba, která tak dodávala v Kanibalech na působivosti, se zde naprosto míjí účinkem a hodila by se spíš do jiného filmu. Jinak je film jen sled (ač dobře natočených) samoúčelných brutalit s trochou dávkou klišé. Nic pro mě, raději se znova mrknu na Deodatův nejlepší kousek. 5/10 ()

ABCD Marta 

všechny recenze uživatele

Dříve, než Ruggero Deodato světu ukázal, co je to skutečný horor, natočil snímek The Last Cannibal World. Tedy film s kanibalskou tématikou, na který se, stejně jako v případě Cannibal Holocaust, valí vlna kritiky, popřípadě nadšení nad dobře odvedenou prací zobrazující teror, strach a nejistotu hlavního hrdiny v plné parádě. Leč z hlediska mého tomu tak není. Možná jsem očekával až přílišnou brutalitu, jež nám byla ukázána v již zmíněném Cannibal Holocaust, možná kanibalské orgie, možná více kontroverze, možná něco jiného, nevím... Výsledek však, podle mě, dopadl příšerně. Postavy se chovali jako idioti, hudba se k filmu absolutně nehodila (leda by se jednalo o porno ze 70.let), kanibalové byli k smíchu a strach a teror v nedohlednu. Oproti Cannibal Holocaust je toto jen obyčejná zívačka a jsem rád, že to bylo viděno teprve až po něm, protože kdoví, zda bych po této příšernosti dokázal dát Deodatovi druhou šanci. Ta jedna hvězdička za jednu dvě solidní scény (především pitva krokodýla) a krásnou kanibalku s prsy číslo tři. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Poslední kanibalové“ rozhodně nejsou klasický kanibalský film v tom smyslu, že jde jen o ten hnus. Je zde i příběh, který je napínavý a který se dá sledovat, jen s tím rozdílem, že sem tam zavřete oči, když se zde zabíjí nějaké to zvíře. Jinak snímek ukazuje to, že někdy prostě musíme udělat skutečně hrůzné věci, pokud si chceme zachovat vlastní život. Není to dokonalé, to ani omylem, ale ve srovnání s podobnými kusy to přece jen silně vyčnívá. ()

Rocky62 odpad!

všechny recenze uživatele

Svojí brutalitou a nechutnými scénami se tenhle humus Canibalům(1980) nevyrovná, ale i tady jsem svůj oběd málem hodil na monitor, sotva narozené dítě hozené krokodýlům, zaživa pitvaný krokodýl, domorodec rozežraný mravenci a další velice lahodné scény, které dávají žaludku pěkně zabrat, zakázal bych točit takovéto filmy ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Doba, keď boli v Taliansku "in" kanibalské filmy bola síce krátka, ale zato intenzívna. Ani tento film sa nevymyká od ostatných, aj keď patrí do skupiny tých lepších. Napriek tomu je jasne povrchný, s explicitným zámerom priniesť brutalitu a iba šokovať. Také rozrezanie krokodýla je iba pre silnejšie žalúdky, horšie ale je, že sa tak deje ešte za živa. Nechýba ani boj s gumeným krokodýlom, nemilosrdná džungla so svojimi divokými zvieratami (hady, mravce) či príprava ľudského tela na paprike a s babánovými listami - delikatesa. Nelogický je viacmenej iba záver, keď kanibali nechávajú dvojicu belochov utiecť až k lietadlu. Poteší celkom pekná domorodkyňa Me Me Lai, ktorá sa producíruje nahá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Toto byl první film Ruggera Deodata z oblasti okrajového žánru kanibalských horrorů. Později natočil "ultimátní" a nejznámější kanibalský film Cannibal Holocaust, kterým tento film zastínil. Jistou dobu byl tento film v UK na seznamu "videonasties" filmů, tedy zakazovaných filmů z důvodu brutality a násilí. Stejně tak byl v mnoha zemích zakázán z důvodu zobrazování násilí a brutálních scén. (Flipnic)
  • Ruggero Deodato zvířil novou vlnu vzmáhajících se kanibalistických hororů Posledními kanibaly a o dva roky později Cannibal Holocaustem. (Rodriguez)
  • Film se natáčel především na filipínském ostrově Mindanao. (gjjm)

Související novinky

Zemřel režisér Ruggero Deodato

Zemřel režisér Ruggero Deodato

29.12.2022

V jednom z posledních dnů roku přichází smutné zprávy pro fanoušky evropské žánrové kinematografie, ve věku třiaosmdesáti let totiž v Římě zemřel kultovní italský režisér a scenárista Ruggero Deodato… (více)

Reklama

Reklama