Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co asi čeká divák od dlouhé řady pátků 13.? Vyvražďovačku, jinak nejspíše nic. Vražděního je opravdu dosti, jenže vše je jaksi tuctové. Když už chybí gore, jeden by myslel, že tvůrci předvedou alespoň zajímavé vraždy. Jenže magor s mačetou s ní jen mává, občas se chopí sekery či jiného bodnořezného nástroje a bez kouska fantazie setne či probodne další oběť. S blížícím se závěrem dochází k proměně ve vydařenou komedii, kdy je vskutku velmi těžké ubránit se trvalému záchvatu smíchu. Při výkřicích údivu (zjm. v závěru u auta s podříznutým policistou) jsem si nechtěně vzpomněl na výbornou parodii Rocky Horror Picture Show. Jedna hvězda za trojí prsa (+ 1x miss mokré tričko) druhá za song His Eyes od Pseudo Echo (připomněli mi Ultravox). Toť vše... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná taky znáte ten pocit, že jste svědky něčeho tak trapného, až je vám z toho stydno. Stydno za trapnost někoho jiného. Tak přesně tenhle pocit jsem často během filmu zažíval. Konkrétně třeba při scénách s tlusťochem. Nebo s retardovanými vidláky. Nebo vlastně s jakýmikoliv jinými postavami. Naprosto nechápu, co chtěli tímhle filmovým mrzákem rejža&spol sdělit. Vtipné to fakt není. Strašidelné taky ne. Zato je to nadstandardně blbé. Neříkám, že konec čtyřky byl zrovna nahrávka na smeč, ale na dobrý return určitě. Tohle ale bohužel někdo dost podělal. Možná někdo pojme film jako nechtěnou komedii, ale já asi zrovna neměl náladu. A kdybych náááhodou uvažoval o druhé hvězdě, třeba kvůli několika fakt pěkným prsaticím, tak si na oplátku vzpomenu třeba na negra na latríně, no a je hned po uvažování. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tohle byl téměř odpad nebýt finální scény v nemocnici. Herci spíše jako panáci bez charakteru. Nudné prostředí, tuctové vraždy a nasnímané tak zpola. Jen z pohledu umírajícího nebo brzy ustřihnuté. Film ztratil tajemno. Zápletka chytrá, ale tvůrci natáčeli zcela bez nějaké inovace. Samí modelové a chování jak z Tak jde čas... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak 5 dílů musel člověk čekat na lehce orginální zápletku a vyústění. Ta orginalita trvá však pouze ke konci, kde film začíná být opět sériový. SPOILER...Ta maska je snad kouzelná a nezáleží na tom, kdo ji má zrovna na hlavě. Osoba ji nesoucí je takřka nesmrtelná.... KONEC SPOILERU Konce filmu jsou však obrovskou Achylovou patou a ten idiot v té masce, vždycky ztratí obrovský respekt, který si postupně svoji suverenitou celý film buduje. Jo a už mě taky začíná řádně srát, že přežijí jen ti neslabší. Obvykle to bývají ženy a děti. Dávám * *, film si kráčí ve vyšlapaných béčkových šlápějích a o průseru tady nemůže být ani řeč. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Bože, ušetři mě té hrůzy. Na to, že to má být A New Beginning, je to spíš jako ospalý konec. Všichni umírají, jako by to měli v popisu práce. Trochu života do toho umírání, ne? Ani to pravé napichování není nikdy vidět, mistr speciálních efektů si očividně dal volno. Navíc děj je snadno předvídatelný a nepřináší vůbec nic nového. To ovšem neplatí pro úplný závěr. Ten je sice novinka, ale takovou hovadinu nakonec jsem vážně nečekal. A snad se ani nemusím zmiňovat o tom, že hlavní hrdina je mentál a jeho představitel neumí hrát. Navíc nevím jak ostatní, ale já si ve vraždění postižených dětí fakt nelibuju. Tohle je zatím nejhorší Pátek, který jsem viděl, a doufám, že šestka napraví reputaci. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Jason (Tom Morga) zabodne mačetu svisle do Neilova (Todd Bryant) břicha, ale když ji vytáhne, je mačeta ve vodorovné poloze. (Stocki)

Reklama

Reklama