Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Co může být zábavnějšího než pohřeb? V podstatě cokoliv. Tady je však patrné, že autor už si ve svém životě trochu zatruchlil a následně zkombinoval historky o tom, co všechno se ještě může při smutečním obřadu "podělat". Jako manuál pro nezkušené pohřební návštěníky snímek celkem funguje, ale jako slibovaná komedie trochu ztrácí na tempu. Většina vtipných situací spočívá v tom, že někdo nevědomky vyvádí pod vlivem omylem zkonzumovaného halucinogenu. Ostatní komediální situace jsou buď příliš předvídatelné (děj a dialogy k nim slepě směřují) nebo zbaběle opsané od zábavnější konkurence. Nuda to sice není, ale zažil jsem už zábavnější pohřby. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, nebudu chodit dlouho kolem horké kaše; celkem zklamání. Skoro 30 minut jsem čekal na to, než se film "rozjel", ale ani potom to nebyla žádná velká sláva. Několik podařených fórů či úsměvných situací tu bylo, ale jinak nuda a slabota (typický britský humor, o kterém tu někteří píší, jsem v tomhle snímku skutečně nějak neobjevil ;-)). Bude to za 3*; tenhle film je podle mě nadhodnocený. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Povedená hodně sympatická komedie se spousty černého britského humoru. Ve filmu se pořád něco děje a většinou to jsou fakt hodně směšné okamžiky, o smích určitě nouze není. Humor je i inteligentní a neměl by nikoho urazit. Alan Tudyk s přehledem nejvíce trápí vaši bránici, ale ani zbytek rodiny nezůstává pozadu a když už se něco zpraví/zklidní příjde další problém, kolikrát i daleko horší než ten předešlý ;-) – veliké překvapení a určitě jedna z nejlepších komedií roku 2007. 10/10* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa zasmial, pre mňa jedna z najlepších komédií za posledných 10 rokov. Tak krásne napísaný čierny humor, skutočné majstrovstvo. O čo je ten zážitok lepší, keď sa k tomu pridávajú perfektné herecké výkony na čele s trpaslíkom z Hier O tróny Petrom Dinklageom, ktorému sa tu vyrovnáva Alan Tudyk. Jeho nahé scény na streche sú humornou ozdobou. Dokonca aj suchár MacFadyen sa tu dokonale hodil. Absurný, no výborný filmík. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalý koncentrát všech poloh suše černého humoru, kterým se pyšní snad jenom sami Britové. Že se bude šroubovat do absurdnosti, nikoho nepřekvapí už při prvním nakouknutí do rakve, ale že to ustojí jak zdrogované účastníky, tak i všechna ta děsivá rodinná tajemství, je mi absolutní záhadou. 4 a ½. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)
  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)
  • Když měl Alan Tudyk dělat, že je zfetovaný, inspiroval se vzpomínkami na své mládí, kdy viděl opilého teenagera vylézt na stůl. Ve scéně na střeše napodoboval jeho podivné pózy. (HappySmile)

Reklama

Reklama