Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Každým rokem se o jarních prázdninách populace ospalého jezera Victoria rozroste z 5 tisíc na padesát. Ve výhni slunce vypukne hlučná zábava se spoustou alkoholu. Tento rok ale existuje další důvod, proč se obávat a nepůjde jen o těžká rána po večírku nebo stížnosti od sousedů. U jezera se objevil nový druh strachu a ohrožení. Po nenadálém zemětřesení pod vodou začnou místní obyvatelstvo ohrožovat prehistorické lidožroutské ryby. Skupiny návštěvníků, kteří se navzájem ani trochu neznají, se musí spojit a společnými silami zabránit novým ostrozubým obyvatelům resortu, aby si z lidí udělali potravu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (804)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Piraňa, kozy, kozy, kozy, piraňa, kozy, kozy, piraňa, krev, krev, penis, krev, piraňa, konec. Béčko jak hrom, které se po většinu času nebere ani trochu vážně, takže divák znalý zaběhnutých stereotypů zvířecích hororů se může spokojeně bavit, popřípadě v první polovině stopáže obdivovat krásy, ehm, přírody. Český dabing oné relativní komediálnosti jen a jen přidává, Piranha tak místy opravdu působí jako třicet let stará naivní - ale upřímná - blbina bez ambicí. Což je všechno fajn, Aja se při natáčení určitě dosyta vyblbnul, ale když v Haute Tension a THHE (a vlastně i v Mirrors - když přivřu obě oči) skvostně pracoval s napětím, byl jsem spokojenější. Takže i když oním závěrečným patnáctiminutovým plážovým masakrem dokazuje, že na poli gore dnes nemá výraznější konkurenci, je pro mne Piranha mírným zklamáním. A 3D nestojí vůbec za řeč, jen tak mimochodem... 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Komedie opravdu povedená - nejen chováním postav, ale i neustálými pubertálně vtipnými proslovy. ,,Ještě jeden krok, hoši, a celý týden budete močit blesky!" ,,Pěkná trubka." ,,Pěkný dudy..." ,,Zvládneš to?" ,,To si pište, netancuju u tyče pro nic za nic!" Ale děvenka to stejně nezvládla. Trochu otravné byly kecy typu - To tu všichni umřeme? Nikdo nebude umírat, jasný! Vyzněly hodně parodicky. Jinak si člověk našel různé odkazy - nejlepší byla ručička! Hezky jsem sebou trhnul a vzpomněl si na Carrie. Být to na mně, nechám sežrat všechny hlavní postavy, hlavně protivný rozmachaný parchanty - pardon, děti. Osud postav je divákovi vcelku lhostejný, k srdci žádná nepřiroste. Roztomilé byly nahaté akvabely. A pak melouny ve vzduchu, ve vodě, pod vodou, jako by se filmem mihl duch Russe Mayera. A divný barvy. Že by pocta barvotiskovým filmům 50.let? Masakr ve vodě šťavnatý stejně jako holky. Milý film. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opravdu netuším, jaké faktory, myšlenkové pochody či mainstreamové "potřeby" přiměly Alexandra Aju, aby přivedl na filmový svět "toto." Tvůrce tří bravurních hororových kousků, které patří k mým nej, jakoby si tímto dílem chtěl vyzkoušet tvorbu pro americké, nadržené, krvelačné, teen publikum. S největší arogancí a výsměchem odhodil veškeré prvky své originální tvořivosti a ve stejné náladě se pustil do pravděpodobně nejkrvavějšího filmu o piraních. Celý formát filmu, zpracování, děj či scénář bych v případu nějakého neznámého či jiného režiséra klidně hodila do několika vět, ale jelikož se jedná o Aju, nedá mi to, abych své dojmy nerozvedla o trochu více. Předpokládám že "styl" tohoto filmu jistě přinese tělesné i vizuální uspokojení pro velké množství mužské populace. Obsahuje totiž v podstatě vše, co by mohlo průměrnému mužskému osazenstvu lahodit. Holky, prsa, kozy, silikon, dokonalá ženská těla v plavkách, dokonalá nahá ženská těla bez plavek, lesbické scény, alkoholové radovánky, luxusní jachta. To vše často vypadalo jako z klipů Davida Guetty. K tomu pak v druhé části filmu krev všude a na všech, kousky lidských částí a tkání vznášejících se na hladině, hysterické masy lidí snažící se dostat z vody, dokud jejich těla ještě drží pohromadě či lidé napadeni piraněmi ve všech stádiích poškození (od ukouslých nohou až po naprosto pečlivě, až na kost "opracovaná" či rozpadající se těla). To vše v doslova delikátním GORE balení, které obsahuje ty nejlahodnější a nejbrutálnější splatterové scény (že by v určitých scénách Ajova inspirace v Nezvratném osudu?:). O nějaké nelogice v chování postav je zbytečné mluvit, protože o to tu přece nešlo, že:) Scéna s motorovým člunem byla vskutku odzbrojující a zdrcující řežba, doslova:) Samotné provedení piraní je velmi povedené, stejně jako závěrečná pointa. Ano, dojde překvapivě i na ni:) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Fajnové béčko, které není ani tak o piraňách jako o pěkných holkách (které ty piraně nakonec sežerou) a hektolitrech krve. Aja dokazuje, že režisér si může plnit sny, ať už se pohybuje v jakémkoliv žánru. Navíc ten film funguje. Finální jatka nemají obdoby. Nebýt okatě digitálních rybiček v podstatě by nebylo co vytknout. Dokonce mě u jedné scény mrzelo, že jsem neviděl 3Dčko. No a Kelly Brook. Guilty pleasure jak vyšité. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor roku! Co začne a pokračuje jako slušná, leč nijak drtící béčková sranda, vyvrcholí v ten největší, nejlepší a nejhezčí masakr, jaký si fanda žánru může vůbec přát (minimálně ve filmu o dravých rybách). A navíc - áčkově napínavé drama k tomu. Mistr Aja vzal dost průměrnou sedmdesátkovou klasiku a přidaná hodnota výsledku je doslova nevyčíslitelná, tak tomu říkám remake. Šeredně sviňácký piraně, parádní obsazení (nejvíc potěšili O'Connell, Lloyd, Eli Roth, Ashlynn Brooke a... Gianna Michaels!), kozy kozy KOZY a jak jsem se už zmínil - kvalitní maso, kvalitní drama. Hororoví nadšenci a spol: V tomhle případě vám silně DOPORUČUJU taky se dokopat do 3D kina. A to klidně hned dvakrát. 9/10. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (19)

  • Tvůrci filmu odhadují, že bylo denně použito necelých 300 000 litrů falešné krve. (KucC)
  • Předtím, než Jake opustí sourozence, říká jim: „Nezvedejte telefon, neotevírejte dveře, a neopouštějte dům." Přesně tahle věta, jen v jiném pořadí slov, se vyskytuje jako motto na plakátu k filmu Vřískot. (SidneyP)

Reklama

Reklama