Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divný, že v záplavě dvojek a trojek dávám čtyřku, ale mně se to líbilo. Zajímavý námět, poměrně dobře zpracovaný, samozřejmě že chybičky by se najít daly, ale na celkový dojem aspoň u mě vliv neměly. Brendan Fraser byl sice jen průměrný, ale bohatě jej zastoupili Paul Bettany a zejména "milášek" Andy Serkis. Není to sice na čistých 80%, ale 'u mě dobrý'. ;-) ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Už dlouho jsem neviděl film který by byl zas něčím originální, tak jsem rád za tuhle pohádku (i když je to celé podle knižní předlohy). S přívlastkem rodinný bych byl hodně opatrný, na malé děti je to dost temné a strašidelné. Pro velké děti to má ale dobré nenudící tempo, jen musí člověk trošku přívřít oči nad jednodušším koncem, pak jsou 4* na světě, ale co by chtěl člověk od pohádek. Proti těm českým z poslední doby je to hotový zázrak. Film hodně drží nad vodou charizmatický Bettany, který si svou roli náležitě vychutnává a velmi povedené vypiplané triky. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Postavy literární z knih vylézají, osoby skutečné do nich zalézají, jedni se adaptují v reálném světě, druzí se sžívají se světem fantasie, jedno je dobrodružnější než druhé a druhé než první a samozřejmě, je to strašně napínavé, vtipné a zábavné. Aspoň takový bývá záměr v příbězích s touto vcelku otřepanou myšlenkou. V Nekonečném příběhu to vyšlo, tady to do sebe s precizností koleček hodinového strojku švýcarského časoměru nezapadlo. Není to vyloženě průšvih, ale kousek, který jsem viděla, když jsem náhodně procházela kolem zapnuté televize a moc to nevnímala, vypadal mnohem líp než všechny kousky, co jsem viděla, když jsem se rozhodla to sledovat. edit Viděla jsem to celé a najednou to je mnohem horší film, než se mi to zdálo, když mi mezi začátkem a koncem chybělo vidět asi tak třetinu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale ve střední části značně zdlouhavá pohádka pro ty, kdo milují knihy. Je to vlastně takový malý Last Action Hero, jen místo akčních filmů má knihy a chybí mu humor. Celkem vzato, má jinak velmi silné téma, slušné obsazení, působivý úvod a svižný závěr. Jenže mezi úvodem a závěrem se to zaseklo, trošku bezradně potácelo sem tam, občas zakoplo o nějakou tu mezeru v logice, občas chytlo dech, ale pořádně se rozběhlo až v samotném závěru, aby ukázalo, jak to mohla být skvělá podívaná, kdyby měla lepšího scénáristu, režisér si dal záležet stejně jako u svého zatím nepřekonaného K-Paxu a většina herců a postav nepůsobila tak bezradně. Škoda, od takového tématu v rukou Softleyho jsem čekal víc. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bolestivě nevyužité. Bez hloubky, bez emocí, bez prostoru pro skvěle vybrané herce (Fraser, Bettany, Serkis) a s efekty, které svou kvalitou připomínají spíše povedený TV film než kino film. "Inkoustové srdce" zkrátka doplatilo na spoustu věcí, především pak na nízký rozpočet, na nevhodného (nevhodného, nikoli špatného!) režiséra a na tupého scénáristu, jenž by zasloužil pětadvacet. Na holou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • Keď Kozoroh donúti Meggie (Eliza Bennett) čítať knihy, v jednom zábere môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)
  • Jennifer Connelly, žena Paula Bettanyho, se tu mihne v cameo roli ženy jeho postavy. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama