Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Väčšia skupinka mladých ľudí sa vydáva kempovať do hôr na miesto, kde sa len prednedávnom stratil mladý pár. Všetci to považujú za veľkú zábavu, až kým nezistia, že dvaja z ich partie zmizli a vysvitne, že boli zabití neznámym vrahom. Je ním Eggar, vodič autobusu, ktorý ich tam doviezol a teraz ho nevedia nájsť? Alebo je to muž, ktorý žije blízko ich táboriska v páchnucom dome? Podarí sa preživším premôcť a zabiť ich prenasledovateľa, alebo sa zaradia na zoznam tých, ktorí v týchto horách prišli o život? (Astaroth12)

(více)

Recenze (30)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ak si to mám porovnať s tými ostatnými lesnými filmíkmi, Deliverance bol jednoznačne lepší po všetkých stránkach, o tom niet pochýb. Rituals sa mi páčil taktiež viac. Mal podľa môjho názoru o niečo lepšiu atmosféru a veľkou výhodou je, že tam hralo menej postáv a behom chvíľky som si k nim vytvoril nejaký vzťah. Tuto to veľmi nefungovalo, postavy boli nevýrazné a nemal som komu držať palce (presnejšie mi to bolo úplne jedno, či niekto z nich prežije). Navyše mi strašne vadila tá tma, to je ďalšou veľkou nevýhodou. Na druhej strane sa mi film zdá o niečo lepší ako Just Before Dawn, lebo na ten som dosť rýchlo zabudol (pamätám si z neho len úvodnú pasáž v kostole). Takže je to fajn, ale žeby sa jednalo o nejakú pecku, to taktiež nie. Deliverance - 100%, Rituals - 80%, The Final Terror - 60%, Just Before Dawn - 50%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je docela dobrej kousek. Lesní vyvražďovačka, ale né taková ta klasická. Spíš než o vraždy jde o pomalý deptání všech výletníků. Né že by tu vraždy nebyly, ale jsou jakoby na druhé koleji, takže tím odpadá veškěrý gore. Ale tenhle film si docela dobře vystačí i bez brutálních vražd. Film mě bavil do té doby dokud hlavní killer(ka) naháněl(a) a terorizoval(a) skupinku výletníků, ale jakmile se to otočilo. Šlo to do kopru. Přeživší si pomalujou ksichty a jdou na výpravu pomsty. To už mi moc nevonělo, páč to zavánělo komedií. Navíc konec byl takovej ošulenej a na můj vkus taky moc rychlej. Takže jak říkám. Nenudil jsem se ale ke konci to mělo tendenci zabředávat do komedie. Zlatej dobrej průměr. Viděna ( uncut ) verze, která je o 2min 26s delší než verze uváděná na čsfd. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obstojný, leč v důsledku jen průměrný lesní slasher, který nejvíce sází na divokou přírodu - prales je vskutku úchvatný. Výletní omladina se chová klasicky, jak si žánr žádá. Vtípky, vzájemné strašení a nakonec útěk. Lovec a kořist. Film má příjemná atmosférická místa, ale celkově se dalo z látky vyždímat více. Mlaďoši nejsou dostatečně vystrašení ani zoufalí, ač o mrtvolky není nouze, tak šťavnaté gore se příliš nekoná, a i když se finále jeví jako nejlepší, při zpětném pohledu je rovněž zklamáním. Nejhezčími momenty je tak zmiňovaná příroda, šití Daryl a psí hlava ve skříni. Čekal jsem, že: nikdo to tu nepřežije... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařený slasher, naháněčka v lese. S parádním záporákem. Co bych nejdříve vytknul je některý chování postav, a hlavně přespříliš zdlouhavá první půlhodina která se mi zdála zbytečně roztahaná. Ale na druhou stranu kdyby nebyla tak by vrah neměl tolik prostoru. Vrah v podání člověka zahaleného nějakým pláštěm mi byl sympatický. Jen ten konec za moc nestál. Davis udělal celkem kvalitní podívanou která má parádní naháněčky a skvělou atmosféru která se dala krájet. Jen škoda že to jsem se prostě těšil víc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímok ponúkajúci pomerne známy námet a v ňom niekoľko známych tvárí. Plynie presne v tej štandardnej intenzite akú od takéhoto žánrového filmu očakávame. Nič obdivuhodné, ale rozhodne sa nekoná ani žiadna katastrofa. Proste remeselne výborne spracovaný, s výbornou kamerou, ktorá sa potuluje po nádherných, ale zároveň pochmúrnych lokáciách. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v roce 1981, premiéra však byla až o dva roky později. (aadulka)

Reklama

Reklama