Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

valdstein0 

všechny recenze uživatele

Severský pokus o hollywoodskou limonádu ve stylu Robina Hooda s Kevinem Costnerem. Zpracováním a hereckými výkony (zvláště hlavního hrdiny) to připomíná spíš dokumentární rekonstrukci od BBC. Děj se nejen strašně vleče, ale je zároveň velmi předvídatelný, takže udržet pozornost po celé dvě hodiny je skoro nadlidský výkon. Inovativní byl film v tom, že hrdinova milá nebyla moc hezká, ale to jako plus nepočítám :-) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Historický velkofilm je přesně ten formát, kterému se pokud možno vyhýbám. Občas udělám výjimku. Třeba u Spartaka nebo u Arna. Že se nešetřilo penězi je vidět, kamera ani kostýmy nejsou šizené. Příběh, který už jste někde slyšeli, hudba, kterou už jste někde slyšeli, dialogy, které byste si přáli raději neslyšet. Zbytečně natahované, laciné dojákové scény. Další historický film, po kterém si nepamatujete žádná historická fakta. Povedl se další romantický film s historickou kulisou, který po roce úspěšně zapomenete. Ale dokud se díváte, je na co. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scottové Královstvo u mňa patrí medzi Top čo sa žánru týka a kedže nieje takýchto filmov veľa, musel som zbehnúť až k severanom. A musím povedať, že toto Švédske kráľovstvo nebeské nieje najhoršie. Síce to nemá tak chytalavý príbeh a nedokážu moc zaujať ani herci, v rámci žánru je to fajn podívaná. Slušný vizuál, rekvizity, kostými, dobová atmosféra a predovštkým hudba, ktorá je tu asi najvýraznejšia. Arn - templársky rytier ani v akciách nič moc nepredvedie, ale je to pekné a kto má rád tento žáner na svoje si príde. 65% - 3* ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Vynikající film a konečně není americké produkce. Jediný mínus celého filmu jsou velmi slabé dialogy, ale jinak mi výborně sedl. Ještě další věc doplním, že nedoporučuji český dabing, protože je hrozně otravný a špatně nadabovaný. Určitě se vyplatí spíše originál, i když se ve filmu moc nehovoří.. 7/10 = 75% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynikající podívaná, téměř pětihvězdičková záležitost, kterou jsem si fakt užil. Arn je překvapení. Herci jsou výborní, exteriéry úžasné, postavy nesmírně sympatické a skvěle napsané a ta milostná linka mě překvapivě bavila možná o něco víc, než ta dobyvačná. Obě linky jsou fakt super, je to nesmírně dobře natočené a opravdu kvalitní. Výtečná dobrodružná podívaná, se strhujícím příběhem, který nenabízí ani jedinou chvíli nudy a z templářských filmů je pravděpodobně tím nejlepším. Opravdový klenot, který je poctivý, štědrý rozpočet je na něm vidět a kvalitou předčí kde co. Sofia Helin je skvělá a linka z kláštera super. 87%. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme sa hovorí najmenej siedmimi jazykmi: švédsky, dánsky, nórsky, anglicky, francúzsky, arabsky a latinsky. (Weezy22)
  • Po výzve na zastavenie v Hattine s cieľom postaviť stany je veľmajster úpenlivý, aby sa nezastavili na noc, pretože musia nájsť vodu. Na ďalšom zábere vyvýšeného stanu je však zreteľne vidno pretekajúci potok. (Weezy22)
  • Jedná sa o najdrahšiu škandinávsku filmovú produkciu vôbec. (Smok)

Reklama

Reklama