Reklama

Reklama

Arn

  • Švédsko Arn - Tempelriddaren (více)
Švédsko / Velká Británie / Dánsko / Norsko / Finsko / Německo / Maroko, 2007, 138 min (Director's Cut: 139 min)

Zatím nejdražší švédský koprodukční film se odehrává v době křižáckých válek, kdy výkvět evropského rytířstva - ale i mocichtiví chudí šlechtici - táhnou do Svaté země, kterou chtějí osvobodit od muslimů. Děj je zasazen do poloviny 12. století a hrdinou je Arn, který kvůli nešťastné lásce k Cecilli, která je zavřena do kláštera, táhne jako mladý rytíř - templář na Jeruzalém. Velkolepé exteriéry jsou točené ve Švédsku, Skotsku a Maroku... (Film+)

(více)

Recenze (268)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Království nebeské po Švédsku-ne to není výtka. Výpravný historický velkofilm s romantikou jako hrom, krásnými kostými a s nádechem té správné atmosféry. Styl vypravění skvěle splnil svůj účel a nedovolil mi odtrhnout oči, což však lehce kazila přílišná rozvleklost. Patřičný drajf potom postrádaly hlavně bojové scény. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Historický film o templároch, rytieroch, križiakoch, sväte zemi z európskej produkcie. Musím ešte dodať, že sa jedná o kvalitnú a čo sa týka rozpočtu dobre odvedenú prácu. Peniaze sa nemíňali len tak i keď v niektorých scénach chýbajú. Škoda, pretože keby bolo viac money, tak by aj vojnové scény vyzerali veľkolepejšie. Príbeh jednoduchý, roztiahnutý do niekoľkých rokov, ale napočudovanie to filmu nepoškodilo. Stratiť sa v ňom nemožno. Rušivo može pôsobiť len občasné vracanie sa do minulosti. Výprava je slušná, no aj tu cítiť veľkosť rozpočtu, ale snahu filmárom nemôžno uprieť. Aj tak ma snímok potešil a na templárov sa budem vždy tešiť. 75% ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak určitě jsem neočekávala masové bojové scény ve stylu Království nebeské, i když ne, že by se mi to nelíbilo.Brala jsem to tak trochu z ůhlu pohledu, co všechno vydrží nejen ženské srdce na pozadí středověké éry.Církev, křižácké výpravy, kmenové nesváry....rozhodně mě zaujal v jedné scéně Saladin,velmi inteligentní panovník, tedy spíše jeho představitel, protože v jeho očích bylo cosi vševědoucího. A tak filmu odpustím místy velmi volný děj a vyzdvihnu hudbu, ve které se mísila ta současná s prvky středověké a orientální a vážně se mi moc líbila.A protože historické filmy mám moc ráda, tak za čtyři hvězdy. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Historický snímek, který je zasazen do stejné doby jako film Království nebeské a místy i tento hollywoodský velkofilm připomíná, ale jinak je (i jako celek) o třídu lepší. Co za to mohlo? Lepší režisér? Herci? Hudba? Střih? Ne, Arn dokazuje, že jádrem kvalitního příběhu je scénář. Díky němu je tento film takový, jaký je a i za nižší rozpočet působí velkolepě. Sice je místy dosti táhlý, ale i tak si udržel mou pozornost. 75% ()

Wladi.mir 

všechny recenze uživatele

No tak nevím, řekl bych že něco podobného jsem videl již před 2 lety s Orlandem Bloomem. A Království nebeské na severský způsob mě teda moc neuchvátil, spíše vůbec. Přesto jde poměrně dobře udělaný film, který si vzal námět Kralovství nebeského a dal tam nějaké ty změny, aby se neřeklo. Sečteno podtrženo ** nemusím koukat na film, který jsem již viděl a navíc otřesná hudba. Prostě klasická německá tvorba. ()

Galerie (440)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry sa natáčali v juhozápadnej švédskej provincii Västergötland, ale aj v Maroku a Škótsku. (Smok)
  • Mníšky v opátstve, kam posielajú Cecíliu (Sofia Helin), majú na sebe Hnedý škapuliar často spájaný s karmelitánkami. Zatiaľ čo karmelitánsky rád v tomto časovom období existoval, škapuliar nie. Jeho použitie sa začalo asi v roku 1251 - 65 rokov po skončení filmu. (Weezy22)
  • Jedná sa o najdrahšiu škandinávsku filmovú produkciu vôbec. (Smok)

Reklama

Reklama