Reklama

Reklama

Znovu u Spejbla a Hurvínka

(seriál)

Epizody(13)

Druhá řada veselých příhod Spejbla a Hurvínka byla poprvé odvysílána v roce 1974. Opět v režii Libuše Koutné, které byl loutkový film vlastní a vždy v něm dosahovala značných úspěchů. V autorství se vystřídalo několik scénáristů, ať už sám Miloš Kirschner, Pavel Grym, Josef Barchánek, Jiří Kubíček a další. Zdá se, že Spejbl, nestárnoucí taťulda, který všechno zná, vynalézavý Hurvínek a milá Mánička stále přitahují pozornost malých a velkých diváků. A tak se znovu rádi podíváme na cvičení oblíbené dvojice, na závod do vrchu, na Spejbla na houbách a na další příhody dnes už slavné dvojice, která už několik desetiletí baví a těší děti i dospělé. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

A hajííí, a hačačááá :-))). Nejen tato rozcvičková hláška mě vždy velmi pobavila. Pan Kirschner a pan Skupa to uměli vše nádherně vymyslet velmi jednoduchým a přitom legračním způsobem. Dnešní příběhy nástupce Kláska jsou scénáristicky buď trapné, maximálně semtam poučné, ale zcela jim chybí ta správná jiskra a hlavně vtip, jako tomu bylo u prvních dvou "mluvičů". ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Táto Hurvínkovská miniséria je asi najznámejšia aj z našich končín v podobe večerníčka. Vždy ma ako malého tieto rozprávky bavili a dobre sa mi po nich zaspávalo. Trefné hlášky, poučenie pre deti a vtipné konverzácie tomu dali svoj punc. Dnes už to také terno samozrejme nie je, ale z nostalgie musím dať štyri hviezdy. 75 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Čekám, jestli tě napadne, že bys mohl to křovíčko obejít! – „To seš celej ty, kráčet cestou nejmenšího odporu. Samo sebou, že mě může napadnout to obejít, jenže to je vrcholně nesportovní, obcházet překážky, že ano?“ Po letech mě hlavně překvapilo, jaký přesah vyprávění o Spejblovi a Hurvínkovi má, jak vymazlenými dialogy se může chlubit a jak je tohle sympatické a neskutečně svěží povídání platné v kterékoliv době!! ()

Janyr 

všechny recenze uživatele

Hurvajzí pády, eskapády a potulka v kombinaci s blábolivou mluvou jeho afektovaného otce. Miloš Kirschner byl opravdu hurvajzím výtečníkem. Klasická groteskní stylovost, plná fackovacího humoru, se zdá býti vypilována až k zbláznění, Spejbl junior je čirý hrdina BusterKeatonského typu. Plně hodnověrný padač do kýblů s opičími výkaly, jezdič na nosorožci zespodu, sahač na dráty vysokého napětí apod. Těžko mu vytýkat kteroukoliv bláznivou činnost, neboť on takový prostě musí být! My, jeho fandové, bychom asi nepřežili, kdyby se začal chovat suše komisně, kdyby chodil v saku a kravatě, nebo během jeho poledních vycházek na staveništi ani nespadl do míchačky s maltou. Přiznám se, že v jedné epizodě již těch pádů do želatiny a následného omývání se kyselinou mravenčí bylo trochu moc. To jsem si už v duchu říkal, že Miloš příběh poněkud zkomplikoval, ovšem závěr se skelnou vatou v trenýrkách dokonale vyjasnil moji mongoloidní líc. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Kirschnerův humor byl a bude v oblasti S+H nepřekonatelný. Pro mě je kvalitní Hurvínek pouze Kirschnerova tvorba (a ne jen proto, že na ní jsem vyrůstal). Skupovy scénky mě nikdy moc neoslovily a s příchodem Kláskovy éry už šla kvalita hodně dolů, o naprosté absenci inteligentního humoru ani nemluvě. A Znovu u Spejbla a Hurvínka je jednoznačně nejlepší a nejvtipnější ze série Večerníčků těchto světově populárních loutek. Zvlášť vtipná je epizoda Spejbl se bouří, přepočítávání zásob v dílu Spejbl na houbách a nebo nezapomenutelná rozcvička "Hajajá a hačačá, vydechneme a zdechneme!" Bavilo mě to v dětství a rád se kouknu dodnes, tudíž není důvod nedat plný počet 5 *. 95% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Postava Spejbla vznikla již v roce 1920. Postava Hurvínka v roce 1926. (M.B)
  • Spejbl se křestním jménem jmenuje Josef. (M.B)

Reklama

Reklama