Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmiletý Willie Morris, který žije s rodiči v Yazoo v jižanském státě Mississippi, je plachý chlapec, který si raději čte, než by sportoval. Má potíže s hledáním kamarádů a raději tráví čas sám než s ostatními dětmi, které se mu často posmívají, že je slaboch a zbabělec. Jediným jeho skutečným přítelem je Dink Jenkins ze sousedství, který je pro jedináčka Willieho skoro jako starší bratr. Když je Dink v létě 1942 povolán do armády a odvelen do zámoří, kde zuří 2. světová válka, donutí Willieho matka Ellen svého drsného manžela Jacka, aby chlapci povolil štěně, které dostane jméno Skip. Chytrý a hravý pes dostane brzy malého majitele do řady nečekaných dobrodružství, z nichž to největší prožije při střetu s pašeráky alkoholu. Důsledky na sebe nenechají dlouho čekat a Willie nejenže začne díky čtyřnohému příteli a společně prožitým chvílím pomalu získávat tolik potřebné sebevědomí, ale také pozornost ostatních kluků v městečku. Když ho místní rváč vyzve, aby ukázal svou odvahu a strávil noc na strašidelném hřbitově, dokáže to díky Skipovi a získá si tak uznání ostatních. Navíc zaujme nejkrásnější dívku ve škole, půvabnou Rivers Applewhite. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (52)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl několikrát a nikdy jsem se neubránil slzám. Spolu se Zelenou mílí to jsou jediné dva filmy, kterým se to podařilo. Nejsilnější byl snímek v době, kdy byl můj nejmilejší pes v životě již hodně starý a představoval jsem si, že je to on místo Skipa. Já vim, je to trochu sobecké, ale i tím si film vysloužil čtyři hvězdičky. Obsahově to možná není příliš světoborné, ale dojemnější film aby člověk pohledal. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pejsek je nejen nejlepším přítelem člověka, ale v mnoha případech bývá i nejlepším přítelem dítěte. Já jsem měl to štěstí, že jsem mohl vyrůstat spolu s jedním milým malým pejskem, a od té doby jsem skoro nezažil, jaké to je žít bez pejska. I teď, když píšu tento komentář, leží na mém klíně můj nejlepší psí kamarád. Proto nemohu a ani nechci být objektivní při hodnocení tohoto filmu. Film o jednom přátelství chlapce a pejska, o ničem jiném vlastně ani tento film není. No dobře, vzhledem k tomu, že se odehrává během války, jsou zde i charaktery, které se nějakým způsobem vyvíjejí na pozadí válečného konfliktu, ale vždy je to znovu jen o chlapci a jeho pejskovi. Film jsem viděl poprvé v dětství, když mi mohlo být nějakých 15 let, a poté znovu až nyní ve svých 30 letech. Napoprvé jsem na konci filmu brečel a zapřísáhl se, že kvůli tomu konci už film nikdy nechci vidět. Ale touha připomenout si tento film byla silnější, a po těch 15 letech na mě ten konec zapůsobil úplně stejně. Opět mě to rozsekalo. A jsem zvědavý, kolik let nechám uplynout mezi tímto mým druhým zhlédnutím a následným třetím zhlédnutím. Každopádně uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Reklama

r007 

všechny recenze uživatele

Přestože mám ráda filmy o dětství a s psím hlavním hrdinou, tento mě moc nezaujal. Možná na tom závisí momentální rozpoložení mysli, možná bych měla film vidět znovu, ale mně to připadlo moc kýčovité a jakoby dělané v Hollywoodu podle receptu vraž do toho malého kluka co nemá kamarády, jeho psa a válku ve Vietnamu...úspěch bude zaručen. Jako příběh ujde, každý si tam jistě najde něco pro sebe. ()

loyeme 

všechny recenze uživatele

Som velky psickar, ako dieta som dlho po psovi tuzila a nemohla ho mat nakoniec som psa dostala, ked som mala 11 a neskor odisla tiez daleho za studiom, fenka mi umrela nanestastie z inych dovodov ako koli starobe. No momentalne mam skveleho jack russella uz 5,5 roka, ktoreho nadovsetko milujem a tento film...co vam poviem, som psickar na N-tu a preto som revala a revala. Ten kto psa ma a ma k nemu tak hlboky vztah jak ja, pochopi o com hovorim, ked si tento film pozrie a neolutuje, ze ho videl, skor sa zamysli nad tym, ake su to krasne a neuveritelne laskave stvorenia a ako strasne to boli ked odidu. Urcite odporucam !!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo si v detstve prajeme vyrásť čo najrýchlejšie?“ Vynikajúci Kevin Bacon ako vojnový veterán, vynikajúci Luke Wilson ako vojnový veterán, vynikajúca Diane Laneová ako veteránska mama a nostalgická atmosféra „dávnej doby“ á la STOJ PRI MNE!, plného krásnych scén (scéna z lesa napríklad). Nedá sa svietiť: napriek „tradičnému“ scenáru a „neprekvapivej“ réžii, otlačí MÔJ PES SKIP srdce trhajúcimi poslednými minútami svoje tľapky do srdiečka každého diváka, ktorý v detstve vyrastal po boku zvieraťa, pretože „zviera, ktoré sme v detstve milovali, nás do dospelosti veľa naučí o láske, priateľstve, smrti a láske“. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dink (Luke Wilson) říká, že Willieho (Frankie Muniz) otec dostal Purpurové srdce ve španělské občanské válce, kde ovšem žádný voják z USA nebyl. Bojovali zde pouze dobrovolníci, a proto jeho otec nemohl toto ocenění dostat. (Lajty)
  • Děj filmu se odehrává ve městě Yazoo v Mississippi. Obyvatelé Yazoo měli možnost zakoupit si speciální „Můj pes Skip“ košile. (Lajty)

Reklama

Reklama