Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

Cival 

všechny recenze uživatele

Je moc milý, že únikovou komedii normalizačního střihu umí ve 21. století uklohnit i někdo jiný než Marie Poledňáková. Tuplem dobrý je pak to, že pánové zvládnou napodobit i předpotopní triky pro dvojroli jedné herečky. Ale jináč takhle mdlá a bezkrevná estráda moc k pobavení není. I kvůli matnýmu Malátnýmu. (zajímavý, že tuhle břečku nejlíp hodnotí ostřílení absolventi filmové vědy... co to? :) ()

sahe 

všechny recenze uživatele

No jako na oddych je to dobrý... nejdřív jsem se sice ztratila v tom, jak se to začlo odvíjet "znova", ale pak vše pochopeno... to je na tom tak trošku i dobrý... prostě oddych... nic víc, nic míň... ............. Mimochodem - udivil mi a fakt jsem se zasmála, když jsem viděla Béma v roli taxikáře... s fousy :-D ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby ženy byly monogamní, tak s kým by ti polygamní nebo ti promiskuitní muži souložili?" Doktora Goldberga jsem chytal mnohokrát a vždycky mě to bavilo. Mám podezření, že za to ani tak nemohl pan doktor ani jeho rodiny nýbrž ty malý postavičky kolem něj. Třeba dokonale debilní věštkyně Serafína, optimistickej obšourník Lukeš, bádající sexuolog Weiss, šermující primář Hron a hlavně neskutečně přesní strážníci. Já jsem se přitom poučil o tom, že otěhotnět s gynekologem je pracovní úraz a utvrdil jsem se v tom, že abych některý věci pochopil, tak bych musel být ženská. A pokud se někdy dostanu do situace, že budu mít rodinu a dvě těhotný milenky, tak to nechám vyřešit Městský strážníky. Ti mají pochopení a určitě by radši pomáhali než buzerovali řidiče. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Soudce na obžalovaného gynekologa: ,,Můžete nám říct, proč jste tu prostitutku zabil?"-,, Víte, dělám gynekologa už dvacet let a celý den se nedívám na nic jiného a když jdu večer z práce, kde si od toho chci odpočinout, tak na mě bafne, že mi jí za stovku ukáže. No nezabil by jste ji?" Gynekolog Michal Goldberg se zřejmě ještě nevynadíval, takže musí ve třech variantách jednoho dne vyřešit, zda má opustit manželku, zbouchnutou milenku, nebo vyřešit problém úplně jinak. Hlavní role se zhostil zpěvák Michal Malátný, který se sice snaží,ale herec to rozhodně není. Táňa Vilhelmová si zde dokonce střihla dvojroli, kdy póza milenky jí jde o něco hůře, ale alespoň jí to v této rolí sluší. Film je také ozdoben několika pěknými cameo roličkami, kdy mě velice překvapil Karel Janák, co by IT nešika, Pavel Bém jako pražský taxikář a nebo Marek Vašut, který mnohem více pobavil, když se na následné tiskovce vysmál Mirce Spáčilové. Pochválit ještě musím výstup Kryštofa Hádka v roli maminčina mazánka, který jen tak mimochodem dostal do ruky policejní placku. Chyťte doktora je celkem příjemný a svižný snímek, který v záplavě ženských filmů jako jsou Tajnosti či Bestiář působí jako růže v trní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Neber si gynekologa! Kdo s čím zachází, s tím taky schází…. Již úvodní titulky mne přesvědčili o tom, že budu sledovat nenáročnou podívanou s neokoukaným M.Malátným. Ten spolu s T.Vilhemovou předvádí variaci na téma nevěry, aneb co by kdyby. Na českou komedii jsem se zasmál celkem dost (největší perlu hodil stejně hodil Landovský). Zajímavé jsou tedy i vedlejší role. Možná i díky nim je to taková jiná, pohodová komedie. Nezůstane dlouho, ale humoru není nikdy dost. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)

Reklama

Reklama