Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll se pochlapil a je to za silné tři. Při pralesních sekvencích sice často zarazí levné kulisy armádního tábora a také logika postavení uprostřed nepřáteli se hemžící džungle kemp, ale v kontrastu s hlavním motivem celého filmu - tunely, se to dá odpustit. Část, kdy se vojáci plazí v podzemním bludišti, nepostrádá depresivní survival atmosféru místy říznutou Apocalypsa Now. A funguje to znamenitě. Od vyššího hodnocení mne ale odrazuje pocit, že to celé působí spíše jako epizoda z drahé televizní minisérie, než samostatně fungující snímek. Absence příběhu se ještě dá pochopit, ale fakt, že po čase rozeznáváte americké vojáky maximálně díky barvě pleti a sestřihu vlasů, to už se odpustit nedá. Chybí mi tu někdo, komu bych od začátku do konce fandil. Takhle se jedná pouze o téměř dokumentaristické zobrazení Vietnamu, tak jak ho neznáte, které je po emocionální stránce studené jak psí čumák. Go, Uwe, go! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kašlem na to, že film točil Uwe. Doteraz som nevidel žiadny jeho film, čo vzhľadom na jeho nízko hodnotené filmy beriem ako výhodu. Každému raz príde karta ... Film ma dostal už v úvode, kde zaznie hit "2525", ktorý som už dávno nepočul a k vietnamskej džungli i letu helikoptéry perfektne sadla. Bola to iba chvíľka, ale už som bol ako ryba vo vode. Potom treba prežiť asi 20 minút dialógov a ide sa na vec. Scény v tmavých tuneloch sú výborné, napínavé a slabšie klaustrofobické povahy môžu mať problém. Drsným a krvavým záberom sa Uwe nevyhýbal a také prepichnutie krku bambusom dosť prekvapí. Krájanie Vietnamca nožom bolo tiež drsné, ale inej možnosti nebolo a vopred som vedel, čo musí následovať. Záverečná scéna so zasypanou vietnamskou rodinou bola úplne geniálna a práve ona ma dostala najviac. Nie je to Čata ani Apocalypsa , ale určite jeden z najlepších filmov za posledné roky na tému Vietnam a babráckemu režisérovi skláňam poklonu. Neviem ako to dokázal, ale vyšlo mu to. Náhoda? Je mi to fuk...Uwe, Uwe, toto malo gule...Objektívne za 80%, ale cítim to podobne ako Malarkey a pridávam jednu hviezdu za prekvapko.Takže plný počet. ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Vážený pane režisére. Dovolte mi Vás hned zkraje informovat, že Vaši práci neuznávám. Nicméně se ke mně donesly zkazky, že prý jste se v poslední době zlepšil. Jistě uznáte, že daná informace nemohla zůstat bez hlubšího prozkoumání. A tak jsem se podruhé vydal do temného zákoutí Vaší filmové tvorby. Tentokrát se obětními beránky mého řádění staly Rampage a právě Tunnel Rats. První zmiňovaný byl vyloženě béčko (ale zábavné), druhý už považuju za ambiciózní komorní snímek, kterému jenom chyběly peníze. To ovšem nic nemění na tom, že se ve Vaší filmografii skví jako blyštivý diamant, který by Vám mohl konečně vynést tolik vytoužený status „uznávaný režisér“. Pro příště byste si měl dávat větší pozor na (ne)logické uvažování Vašich postav, co naopak musím pochválit už teď, je práce kamery. Jakkoliv jsem býval dosud k Vaší práci skeptický, k Vašim dalším počinům již budu přistupovat s větším respektem. Tak si to nepokažte! P.S. Skutečně oceňuji snahu zfilmovat jedny z nejnudnějších pasáží z Vietcongu. Že vy jste se ho nemálo napařil? S pozdravem Váš (snad už nepošklebující se) pozorovatel. (google translator -> němčina -> Wermelskirchen) 65% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z toho prolézání tunelů mi bylo nevolno. Občas mívám klaustrofobické stavy, které nejsou zrovna moc příjemné. Atmosféra tunelů byla tedy velmi povedená. Jinak tenhle film není ničím zajímavý. Škoda, že se tady kolikrát američtí vojáci chovají jako banda idiotů. Mám na mysli to, co se stalo v základně na povrchu. Byli tam jako na střelnici. Takže si Vietnamci mohli v podstatě vybírat koho a jak zastřelí. Filmy z vietnamského pekla si představuju trochu jinak. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Hned z kraje musím podotknout, že je mi úplně jedno, kdo to natočil. Já se díval na film z Vietnamu a především na zpracování klaustrofobických tunelů. Toto téma mne osobně velmi zajímá a tak jsem se na 1968 Tunnel Rats prostě těšil. Nechybí tomu akce, bezmoc a ani utrpení ve velmi drsném, až opravdu hodně brutálním hávu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli Vietnam Rats či 1968 Tunnel Rats. (MikaelSVK)
  • Po několika filmech natočených podle videoher nafilmoval Uwe Boll snímek založený na skutečných událostech odehrávajících se za války ve Vietnamu. (Terva)
  • Niektorí americkí vojaci používajú pušky M16 A2, tieto však boli zavedené do výzbroje americkej armády až začiatkom 90-tych rokov. (Jello Biafra)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama