Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (116)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Nepríliš známy vojnový film, ktorý sa odohráva za vietnamskej vojny sleduje príbeh príslušníkov 101. výsadkovej skupiny, ktorá v máji 1969 dostala za úlohu dobyť opevnený kopec v údolí Ashau. Dobývanie trvalo 10 dní, počas ktorých zažívali vojaci pravé peklo od neustáleho dažďa, bahna, nepriateľskej paľby a dokonca aj streľby amerického letectva do vlastných radov. Film je natočený veľmi zručne a ukazuje celý tento nezmyselný konflikt v jeho absurdite. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Výlet na tento kopeček sebou nesl takové ztráty, jako když u nás vyrazí na zteč Řípu banda devadesátiletých kardiaků, posilněných nějakým tím demižonkem slivky, pětihodinovou kalanetikou v rytmu Evy a Šaška, kilovým bůčkem bez křenu a velice štědrou dávkou nitroglycerinu. Úvodní pasáž, jež se táhne wie nadrbané buchtě poslední týden před patnáctinami, za to spektakulární rozuzlení stojí. Uvidíte, že si u stánku budete hned s větší pokorou kupovat své oblíbené Nyky, Vjuttonky, Pvmy a Abidasky. ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Snímek sice stojí ve stínu slavnějších bratříčků jako je Četa nebo Olověná vesta, ale určitě si nezaslouží zajít prachem. Hamburger Hill nejde do hloubky konfliktu ani se nesnaží pohybovat v psychologických rovinách jako výše zmíněné filmy, spíš nám přibližuje v plné "kráse" bitvu o strategicky důležitý kopec. Příběh vpodstatě chybí a postavy se nijak nevyvíjí (popravdě jsem se v nich občas ztrácel), film se spíše soustředí na akci, která je na rok vzniku povedená a neztratila by se ani v dnešní konkurenci. Samozřejmě se nestřílí celých 110 minut a boje jsou prokládány tradičním rozmluvami vojáků. Narozdíl od Údolí stínů se nejedná o patetické kecy, například mapování protiválečných nálad ve Státech jedním z vojáků na mě dost zapůsobilo. Na odfláknutý dabing jsem si zvykl a po chvíli jsem ho už ani nevnímal. Tento film by měl vidět každý kdo se o vietnamskou válku zajímá, výsledné hodnocení už je pak jen na něm. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

NIKDY JIŽ VÍCE FILM S ČESKÝM TELEVIZNÍM DABINGEM!!! Mohl to být pod povrchem slušný, byť nepříliš objevný válečný film z Vietnamu, takhle jsem měl místy pocit, že koukám na jakýsi soft-erotický německý film z roku 82. Co se týče samotného Hamburger Hill - bojové scény slušné, děj jednoduchý, prokreslení postav povrchní. Ale možná mu křivdím (viz výše). ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Řemeslně je snímek velmi zdatný, stejně tak diváka zaujme syrovost a válečné naturalistické pojetí. Vojenská technika, vrtulníky, za to palec nahoru, to je divácky vděčné. Nedostatkem je řídký scénář, kromě střílení si totiž divák nezapamatuje vůbec nic... v rámci válečných filmů z Vietnamu je to jen mírný nadprůměr. 65 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Některé z postav hráli skuteční mariňáci, sloužící ve Filipínách. (Hal_Moore)
  • Film je natočený na základe skutočných udalostí, ku ktorým došlo v roku 1969 počas vojny vo Vietname. (Smok)

Reklama

Reklama