Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

adams89 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že blamážník a věčný provokatér Uwe Boll dokáže natočit něco tak dobrého. Tunnel Rats jsou takový obyčejný průměrný film, ale v porovnání se skvosty, co ten člověk za poslední roky stihnul natočit, to je něco nevšedního. Určitou roli asi hraje fakt, že už se konečně nejedná o prachsprosté vykrádání počítačové hry, ale o normální zajímavý scénář. Ten se točí okolo konfliktu ve Vietnamu a malé americké jednotce s nevděčným úkolem dobývat nepřátelské podzemní bunkry. Tu a tam se i přesuneme do perspektivy druhé válčící strany, samozřejmě už ne namluvené v angličtině. Snímek má být zřejmě takovým malým nesouhlasem s válkou jako takovou a má dokonce i nějaký ten silnější moment. Ve scénách v tunelech je náznak klaustrofobické atmosféry, kterou by si člověk asi nepřál zažít. Filmu už snad jenom chybí nějaký ten další milion do rozpočtu a známější tvář mězi herci. Říkám to nerad, ale Uwe Boll mě dokázal opravdu mile překvapit.60% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Bollovi se povedlo nevídané! Natočil koukatelný film. Ba co víc, film je hoooodně vyvedený. Má dobrou myšlenku, neotřelý nápad, solidní herce, kameru, scénář... Syrové scény, výbornou zvukovou a hudební stránku. Nemůžu si pomoc, ale toto krvavé drama mě dostalo a určitě se řadí mezi špičku filmů o Vietnamu. Jistě, Apokalypsa nebo Full Metal Jacket to není, přesto nezbývá nic jiného, než doporučit... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím proč, ale dneska v podvečer jsem dostal po dlouhé době zase chuť, pustit si něco od Uwe Bolla. Ani se mi nechce věřit, že jsem to právě napsal, protože tenhle režisér je v mé TOP 5 největších ocasů mezi hororovými režiséry a jeho kousky jsou mnohdy neskutečné sračky, ale občas jsem narazil i na něco poživatelného v jeho tvorbě. Mám skoro všechny jeho kousky, z nichž snad polovinu jsem se ještě neodvážil ani pustit, ale Tunnel Rats jsem už cca před 11 lety viděl a matně si pamatoval, že to zas až takový průser nebyl, navíc jsem neměl chuť na horor, ale válečný kousek. A i po letech musím uznat, že to zas až taková katastrofa není. Je tu několik slibných – krvavých scén, potemnělé tunely a postupné vyvražďování v nich taky nebylo marné – jen ta přestřelka v táboře amíků (to byla herecká a akční parodie). Navíc mi nevadí, když nikdo, nebo skoro nikdo ve filmu nepřežije… ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na Uweho skvěle podařený snímek odehrávajicí se převážně v podzemních tunelech. Docela mě překvapilo, že ačkoliv je to točený v podzemí a spousta podzemních zaběrů by klidně mohla sklouznout do své zmatenosti, já jsem se v něm slušně orientoval. Dále se mi líbilo, že nebylo ukázáno věčné klišé, jak američtí vojáci neustále poráží Vietcongské vojáky ale místo toho tu máme naservírovánu věrohodnost v prostředí Vietcongů, kteří v tunelech jsou doma, mají tu prozkoumaný každý metr a tím pádem jsou takticky výborně připraveni na americký vpád. Uwe, konečně se ti podařilo vybudovat atmosféru, nově má tvůj počin i myšlenku, není vůbec špatně natočený a za to ti dávám třetí hvězdu, konečně si jí totiž zasloužíš. Jen tak dál. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jsem o Tunnel Rats slyšel, je nakonec pravda. Uwe Boll natočil čistě vážný film, válka je v něm zobrazena přesně tak, jak od akční podívané z Vietnamu čekáme a scény z tunelů umí pořádně pocuchat nervy. Snad jen to, že jde o režisérův nejlepší film, není pravda, protože u mě stále vede akčně neovladatelný Far Cry. Na co jsem ale nebyl připraven, to je Bollův přístup k postavám a vlastně celé jednotce. Příběh totiž postupuje tak, že se dá chvílemi zaměnit s vyvražďovacím horrorem. Dostanu se sice postavám pod kůži, ale co je mi to platné, když začnou (občas až černohumorným způsobem) jeden po druhém rychlým tempem umírat. Proto sice snímek považuji snad i za fajn průměr, ale spokojený bych byl jedině v případě, kdyby ona jedovatá ironie zmizela. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)
  • Po několika filmech natočených podle videoher nafilmoval Uwe Boll snímek založený na skutečných událostech odehrávajících se za války ve Vietnamu. (Terva)
  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama