Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Člověk člověku vlkem, krysou i potkanem. Ve žluté díře už navěky zůstanem." Brrr... To i v rakvi, ve svém vlastním hrobu, má člověk kolem sebe víc místa než v těch zasraných rákosnických tunelech. Animální, krvavé, klaustrofobické, bezútěšné. Úvod filmu klame tělem, očekával jsem pak tuny patosu o statečných a správňáckých amerických chlapcích. Velký omyl. Nasoukání se do první díry v zemi a pak už jen tíseň a smrtelná úzkost. Jediná cesta vede přes mrtvolu rákosníka, která ucpala díru? Rozřezat tělo na části a ty kusy masa přesunout za sebe, aby ses mohl plazit dál... dokud nezhasne i poslední plamínek naděje. A pak už jen tma, zaživa pohřbeni... ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, že blamážník a věčný provokatér Uwe Boll dokáže natočit něco tak dobrého. Tunnel Rats jsou takový obyčejný průměrný film, ale v porovnání se skvosty, co ten člověk za poslední roky stihnul natočit, to je něco nevšedního. Určitou roli asi hraje fakt, že už se konečně nejedná o prachsprosté vykrádání počítačové hry, ale o normální zajímavý scénář. Ten se točí okolo konfliktu ve Vietnamu a malé americké jednotce s nevděčným úkolem dobývat nepřátelské podzemní bunkry. Tu a tam se i přesuneme do perspektivy druhé válčící strany, samozřejmě už ne namluvené v angličtině. Snímek má být zřejmě takovým malým nesouhlasem s válkou jako takovou a má dokonce i nějaký ten silnější moment. Ve scénách v tunelech je náznak klaustrofobické atmosféry, kterou by si člověk asi nepřál zažít. Filmu už snad jenom chybí nějaký ten další milion do rozpočtu a známější tvář mězi herci. Říkám to nerad, ale Uwe Boll mě dokázal opravdu mile překvapit.60% ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Bollovská klišé?? Ano,trošku určitě!!!. Ale i pres ně je to velice povedený film. Konečně jiný pohled na válku než drsná akce na rozlehlých bojištích. V těch tunelech bych se zesral. Proto jsem rád, že někdo...a je mi jedno že zrovna Uwe...natočil film i těchto odvážných chlapech. Také se mi líbí, že Uwe kašle na to co chceme a hlavní hrdina vpodstatě nebyl určen a taky, že konec není zrovna růžový. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Bollovi se povedlo nevídané! Natočil koukatelný film. Ba co víc, film je hoooodně vyvedený. Má dobrou myšlenku, neotřelý nápad, solidní herce, kameru, scénář... Syrové scény, výbornou zvukovou a hudební stránku. Nemůžu si pomoc, ale toto krvavé drama mě dostalo a určitě se řadí mezi špičku filmů o Vietnamu. Jistě, Apokalypsa nebo Full Metal Jacket to není, přesto nezbývá nic jiného, než doporučit... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Boll poprvé v životě u mě boduju!! Jsou tři důvody: zvolil zajímavé téma, autentickou akci a neokoukané herce ( neherce ), kteří hrajou velice obstojně a ještě je zde 4. důvod a tím je krátká stopáž!! Co se opět nepovedlo: pořád jsou zde režijní nedostatky, příklad: v tunelu se plíží několik vojáků...o několik vteřin později za nimi skáčou Vietnamci a ne a ne je dohonit...tím tempem jakým tam všichni lezli, by v tunelu byla za chvilku zácpa...v tunelu se střílí a hážou granáty, ale nikdo z nepřátel je neslyší??...o scénu dál máme dialog jak všichni musí být v tunelu tiše ani cigarety nesmí kouřit, protože nepřítel všechno slyší a cítí??...dál jsem měl spíš pocit, že se v tunelu plíží tak 20m a ne několik set metrů??...logika často pokulhávala, ale že bych se nudil...vůbec!! Ještě chci pochválit kameru, v tunelech je akce krásně přehledná!! Jednou větou: Boll se učí rychle...dám mu šanci...snad nezpychne!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Uwe Boll po uvedení filmu vydal u studia Replay stejnojmennou videohru založenou na událostech z filmu. (Terva)
  • Filmovalo sa v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. (MikaelSVK)
  • Zlaté maliny - režie (zároveň za In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale a Postal). (Petr23)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama