Reklama

Reklama

Transformers: Pomsta poražených

  • USA Transformers: Revenge of the Fallen (více)
Trailer 3
USA, 2009, 150 min (Alternativní 144 min)

Režie:

Michael Bay

Kamera:

Ben Seresin

Hrají:

Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turturro, Ramon Rodriguez, Kevin Dunn, Julie White, Isabel Lucas, Matthew Marsden, Michael Papajohn (více)
(další profese)

Sam Witwicky odchází na vysokou školu, kde hodlá v klidu studovat. Znamená to i dočasné odloučení od jeho lásky Mikaely. Jenže v té době se podaří Deceptikonům osvobodit Megatrona z jeho vězení na dně moře a společně s ním na radu vůdce Deceptikonů, pradávného Fallena, začínají svůj boj proti Autobotům a s nimi spojeným lidem. Megatronovi se podaří zničit Optima Prima (vůdce Autobotů) a na radu Fallena pátrá po Samovi a přitom ničí lidská města. Sam se totiž dotknul posledního kousku legendární materie a teď se mu v mozku promítají symboly, které mohou Fallena a jeho bandu dovést k dávnému stroji, kterým vytěží ze Země pro ně potřebný energon (to však znamená zánik našeho Slunce). Sam záhy zjistí, o co Deceptikonům jde (zjistí to od Deceptikona Jet Fira), a vydá se najít matrici, která stroj spouští, dřív než ji najde Megatron. Sama na jeho cestě za matricí doprovází Mikaela, která za ním na kolej dorazila, jeho nový spolubydlící Leo a bývalý výzkumník a agent Simmons... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 664)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dáte si roboty, nádherně sexy Megan Fox, pár in/exteriérů třeba z Armageddonu, hodně infantilního humoru v doprovodu dokonalých efektů? Dvojka Transformerů je stvořená přesně pro vás. Budete ignorovat vše, co Michael Bay na tomhle filmu nezvládl a přepálil a užijete si hromadu hloupé (a více humornou než sci-fi) zábavy, uvařenou speciálně pro "chytré" americké publikum. Tohle je totiž reklama na Ameriku se vším, co ji definuje, včetně US army v plné kráse. Michael Bay a jeho ™, tělo Megan, sympatický Shia, lepší hudba než v jedničce atd. Nepřítomnost napětí nebo atmosféry, podporované "primitivním" příběhem, je jen smutným důkazem, že Bay umí akci, ale to je tak vše (i ty hromady výbuchů už působí jen na efektivně na oko a smysl nemají). Krom toho film je tak nechutně předimenzovaný nejen potenciálem a délkou, ale i "skvělými nápady", z nichž většina smutně končí v propadlišti dějin (devastator, kdo? Fallen a jeho 5 minut slávy? Můj toaster má raketomet? Ano, šukající psy a roboti už nejsou tak funny jako před lety..., my nevykrádáme terminátora). Scénář na mě působí, jako by ho sepsal nějaký pisálek od Hasbra a hodil na stůl Bayovi s velkou sumou peněz... Jinak si velkou část filmu nedokážu vysvětlit. Přes všechny zmíněné vady na kráse jsou Tr2 zábavným filmem plným (někdy) zábavné a (někdy) přehledné akce, která potěší a pro pochopení/orientaci vám budou stačit mozkové buňky 4letého děcka. Doufám, že na dvd vyjde "only action cut" bez těch všech "řekni to... ne řekni to ty.... proč to nechceš říct" dialogů (mimochodem kdo říkal, že Terminátor má tupé dialogy?). Do krajnosti předimenzovaný megafilm. Peter má King Konga. Bryan Supermana. Michael Transformers 2... teď už jen, aby James Cameron všem vytřel zrak... Více zde. PS:Umpalumpa nevyužit:) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dvouleté čekání. Roztržitost v práci včera i dnes. 19:00, jde se na to.... Che, tohle že stálo 200 M?? Pouhých 200 M?? Já nevím, kdyby Bay řekl, že ho druhý díl přišel na půl miliardy, tak bych teď řekl: 500 M?? Pouhých 500 M?? Šílenost. Michael Bay je šílený, to bylo slovo, které se mi zobrazovalo před očima neustále, asi jako Samovi cybertronovské písmo. Nejmonstróznější, nejultimátnější, největší řežba pod Sluncem. Transformace, bitvy, obrkůl záběry tu přicházejí s naprostou samozřejmostí a tak si možná mnozí ani neuvědomují to, co opravdu vidí. Jsou to neuvěřitelně šílené pohledy! Nebudu zastírat, že kouzlo prvního filmu logicky zmizelo. Víme, o co jde, máme v hlavách robotí transformace, přehráváme si parádní zpomalené momenty plachtícího Ironhidea, takže upřímně přiznávám, že mě zde neohromilo nic tolik, jako scéna příchodu Autobotů na Zemi z prvního dílu. Ale kdyby nám naservíroral Bay nejprve část druhou, nestíhaly by sítnicové buňky vysílat všechny ty vizuální vjemy do mozku. Stejně jsem ale polykal nasucho, když Optimus krájel v lesní scenérii nepřátele, když se skládal Devastator nebo když úřadoval Fallen. Nejniternější vizuální představy o filmu zhmotněny. ... Na rozdíl od jedničky jsem si uvědomoval abnormální délku snímku. Celek působí hodně rozmáchle, nepříliš soudržně, nikdy ne ale nudně. Bay se vyřádil jako hyperaktivní malé dítě na pískovišti. Roboti nastupují na scénu bez jakýchkoliv expozic a zase rychle mizí, občas i nadobro. Pak najednou se režisér pokouší o rozsáhlou mytologii a já mu to docela žeru (asi proto, že to vykládá Jetfire a viděli jste někdy segmenty SR-71 Blackbirdu sedět na skále a hovořit o své rase??) LaBeouf a Turturro skvělí, fakt smekám, že i přes tu ohromnou trikovou monstrozitu vzpomenu na jejich výstupy a momenty. Fox i Lucas totálně kočkoidní. Strašně moc se těším na dvd, až si to vychutnám doma v křesle. Je to zběsilé, překotné, drsnější než první díl, ale akcí a vizuálem naprosto nehorázné a bezkonkurenční. Chtěl bych psát dál, ale pořád se mi míhá před očima to slovo ´šílenost´ a musím to utnout než zmagořím jako Bay. Tomu se míhalo před očima ´Spielberg je fuč, jeď Majkle, bouchej a drť všechno na padrť´... Po prvním shlédnutí 80%, p.s.: Bude miliarda! 200 miliónů dolarů(rozpočet)/827 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/213,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní koncentrát jednoho umělce. U jiných režiséru bych tleskal, ale tohle je Bay ... toho zvládám jen naředěného. Všechno bouchá, všichni jsou krásní, všichni jsou Američané ... a ještě ke všemu ten humor, ten humor !!! Nadržení psi, zhulená matinka, dementní robotí dvočata... Dvě hvězdy dávám za triky, jinak je to pro mě odpad. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním skvelej jednotky. Má celkom zaujímavý príbeh, ktorý aj napriek tomu, že trvá prakticky 150 minút nemá problém udržať divákovu pozornosť, ale aj tak mám proti nemu viacero výhrad. Je to hlavne príliš zvláštne naviazanie na jednotku, ktoré malo byť určite iné. Hlavným negatívom tohto filmu je podľa mňa určite humor, ktorého je tu až príliš moc. Nemyslím si, že by bol trápny, ale nepripadá mi ani vtipný, je hlavne zbytočný a rušivý. Akčných scén je tu primerané množstvo a síce nie sú až také dobré ako v jednotke, ale aj tak sú vynikajúce. Výborný je už hneď úvod filmu s dostatočným nasadením bojovej techniky. Deceptikon v tejto scéne predvedie skvelú transformáciu a zároveň sa postará o rozsiahlu demoláciu, hlavne zničenie mosta vyzerá perfektne. Výborná je aj akcia v lese, obzvlášť jej záverečná časť alebo prvé stretnutie ústredného dua s Megatronom, aj keď vlastne tieto dve akčné scény nasledujú hneď po sebe. Ale to najlepšie si Michael Bay nechal na koniec, pretože akcia v Egypte je úžasná. Veľkú zásluhu má opäť na tom armáda. Táto časť obsahuje viacero úchvatných scén a zaujímavé je, že v tých pre mňa najlepších scénach tejto časti je dôležitý vrtuľník. Je to hlavne let vrtuľníku ponad tankom v spomalenom zábere, záber z pohľadu Shiu LaBeoufa na Megan Fox , nad ktorou opäť v spomalenom zábere letí vrtuľník a pád vrtuľníku cez zrúcaninu. A v tomto filme určite potešia aj demoličné scény ako ničenie lietadlových lodí alebo mrakodrapov. Čo sa týka samotných transformerov, tak samozrejme je ich podstatne viac ako v jednotke, ale zároveń sú skoro všetci nezaujímaví. Najviac mi prekáža starý deceptikon transformujúci sa na SR-71 Blackbird, mačkovitý deceptikon a všetci malí roboti. Veľmi ma tu sklamali aj transformácie. Tie, čo tu sú sú väčšinou veľmi prepracované a vyzerajú výborne, ale na jednotke sa mi veľmi páčilo, že bola plná transformácií z najrôznejších polôh ako napríklad, že sa štíhačka počas letu zmenila na robota a tu sa väčšinou transformeri z dopravného prostriedku hneď transformujú na robota a už sú celý čas v tejto podobe. Sklamala ma aj hudba, síce sa moc nezmenila, ale už vôbec nevyvoláva emócie. Herecké obsadenie sa moc nezmenilo, Shia LaBeouf je znovu perfektný, Megan Fox neprekáža, John Torturro je opäť otravný ako aj v jednotke a Shiou spolubývajúci je tu maximálne zbytočný a tiež otravný. Keď si to zhrniem, tak som určite sklamaný. Malo tu byť všetkého viac, ale viac je tu len negatív. Stále je tu mnoho skvelých scén, kvôli ktorým sa film oplatí pozrieť aj viackrát, ale je tu aj mnoho zbytočných scén ako napríklad celá časť s transformerom vyzerajúcim ako žena, veľa zbytočných transformerov a aj hercov. Ale aj tak návštevu kina neľutujem a teším sa na opätovné vzhliadnutie. Objektívna kvalita filmu-62%, film sa páči mne na 73%. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Krystalicky čisté zhmotnění teenagerského mainstreamu v tom smyslu, v jakém ho pro mě představují instituce typu Evropy 2 nebo McDonalds. Oproti jedničce se úplně vytrácí jakákoli zábava a zůstává jen adorace falešných kapitalistických hodnot (Shia nemá Megan díky tomu jaký je, ale protože má cool fáro a přitahuje nebezpečí a vzrušení, jenže ne svým vlastním přičiněním) a infantilní technofetiš. Některé momenty hraničí se sebeparodií, ale bohužel jich není tolik, aby divákovi umožňovaly se nad filmem po celou dobu, nebo alespoň její většinu, smát. Trojkou se už asi radši vůbec trápit nebudu. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (105)

  • Slovo "transformer" zazní ve filmu opět jen jednou, a to ve větě "The Transformers, they've been here a long, long time." (GreatestFan)
  • Keď sa partia Decepticonov vydáva vzkriesiť Megatrona (Hugo Weaving), vojenský sonar spozoruje 5 ponárajúcich sa objektov. Keď dorazia na dno, Scalpel (John DiCrosta) prikáže zabiť jedného člena, pretože potrebuje jeho súčiastky. Po vzkriesení Megatrona sa všetci vynárajú a sonar chybne deteguje 6 objektov, aj keď ich má byť 5. (Hudino)
  • Ve filmu se uvádí, že Megatron (Hugo Weaving) byl pohřben v Atlantském oceánu do hloubky 9 000 sáhů, tedy cca 16,5 km. Ve skutečnosti je největší hloubka - v Mariánském příkopu - 11 km. (GreatestFan)

Související novinky

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Na Transformers 3 se už pracuje

Na Transformers 3 se už pracuje

03.10.2009

Michael Bay několik týdnů tvrdil, že si potřebuje od mimozemských robotů odpočinout a než se pustí do třetí části, natočí si „osobnější filmeček“ Pain & Gain. Jenomže Transformers: Pomsta… (více)

Shia a miliardová soudní pře

Shia a miliardová soudní pře

03.12.2008

John Grisham = bestseller. Tečka. Není potřeba se o tom obšírněji rozepisovat. Z knih slavného autora právnických thrillerů se na světě doposud prodalo odhadem asi 235 milionů výtisků, takže na jeho… (více)

Reklama

Reklama