Reklama

Reklama

Hlavními hrdiny filmu jsou Roger Ferris, který pracuje na Blízkém východě jako agent CIA, a jeho nadřízený Ed Hoffman. Po bombovém útoku v Manchestru v Anglii dostane Ferris za úkol najít Al-Salima, vůdce teroristické organizace odpovědné za výbuch. Problém je, že Al-Salim je velmi opatrný muž, který nepoužívá žádnou elektroniku. Přitom by stačil jediný hovor přes mobilní telefon a CIA by ho hned našla. Ferris i Hoffman mají stejný cíl, ale jiné metody. Mladý agent je zvyklý operovat přímo v terénu, je schopen vyjednávat a pohybovat se v zónách, ze kterých se dostane živý málokdo. Hoffman, který řídí každý jeho pohyb, je jeho pravým opakem - arogantní byrokrat, který málokdy opouští Washington, všechno vyřizuje po telefonu. Lži a podvody mu nejsou cizí a hlavně, pro úspěch mise je ochotný jít přes mrtvoly. Zatímco se Ferris spojí se šéfem jordánské rozvědky Hánim Salámem, který mu pomůže, pokud v něm vzbudí důvěru, Hoffman řídí některé části operace bez jejich vědomí... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 5

Recenze (891)

Cival 

všechny recenze uživatele

Obdivuju v jak krátkém čase dokáže Ridley Scott pořídit hromadu vyšperkovaného materiálu. V Labyrintu jej ale hrne monotónně před sebou, bez pauz, pomlk i bez akcentů. Někdo to může interpretovat jako zběsilou sondu do zběsilého světa hi-tech špionáže, kde se prostě nedá zastavit, kde není ani sekunda na zvolnění a odpočinek. Ale mnohem spíš to zavání dvouhodinovou reklamu na mobily a hands-free sady, které absolutně selhal cit pro vyprávění a až v úplném finále se "našla". Spin-off s panem Strongem by každopádně plátnům slušel! ()

movie 

všechny recenze uživatele

70%. V pomyslném bratrském souboji Tony Scott (SPY GAME) vs. Ridley Scott (LABYRINT LŽÍ) vítězí Ridley, především díky chytrému Monahanovu angažmá, který předkládá inteligentní a zajímavý scénář se spoustou bystrých nápadů (vytvoření fiktivní teroristické buňky), ale bohužel velmi hollywoodským koncem (škoda, mohli jsme mít druhou SYRIANu). DiCaprio a Crowe jsou výteční. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se moc těšil, ale když jsem po uvedení četl, že je to propadák, nemohl jsem tomu uvěřit. Film, kde hraje DiCaprio, Crowe, Strong a to vše pod taktovkou Ridleyho Scotta, přece nemůže být propadák?? A v mých očích také rozhodně není. Pravda té akce mohlo být možná o malinko více, ale na druhou stranu všechny akční scény jsou natočeny realisticky a naprosto perfektně. Závěrečná scéna kdy mučí DiCapria, mi v kině přejela "husina" po zádech. Práce kameramana rozhodně stojí za pochvalu. Leonardo DiCaprio podal další ze svých báječných výkonů a moc bych se nedivil nominaci na Oscara. Charismatický Mark Strong určitě nezůstal ve stínu DiCapria a víc než zdatně mu sekunduje. Kdo mi ovšem trochu zklamal byl Russell Crowe, protože jsem čekal, že ve snímku bude mnohem více. Ridley Scott odvedl další skvělou práci a natočil vynikající "akční konzervačku" a všem jeho kritikům dokázal, že dech mu ještě rozhodně nedochází........ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pád trošku z hrušky dolů pro Ridleyho Scotta, který se snažil z příběhu vymačkat co se jen dalo, ale bohužel když natočíte takové pecky jako Království nebeské a Amerického gangstera, tak dříve nebo později příjde něco co holt nebude nikterak blyštivé. To přesně je Labyrint lží. Často fádní, líný thriller, ve kterém naštěstí účinkuje parádní herecké obsazení. 60% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Stokrát omýlaná věta, že Ridley Scott neumí natočit španý film se opět potvrdila. Labyrint lží těží hlavně s výborného obsazení Leonarda DiCapria a charismatického Marka Stronga. Russel Crowe dostává ve filmu velmi málo prostoru. Hraje opět dokonale ale působí spíše jako takový zábavný doplněk filmu. Jeho role ve filmu je z 80% starání o rodinu a z ní pramenící komické situace. Labyrint lží je zkrátka film DiCapria. Jeho naprosto sugestivní a lehce uvěřitelný výkon je to co zvedá film a jen díky němu je těch 128 minut přepálené stopáže přípustných. Jde totiž spíše o konverzační film a k tomu potřebujete herce, který dokáže upoutat. O akci se postará až závěrečná půlhodinka, kdy dojde na lámání chleba. Při scéně, kdy DiCapria mučili jsem naprosto oněmněl a v kině zavládlo hrobové ticho. Co řící závěrem? Ridley Scott opět natočil skvělý film ale bohužel pro mě nepochopitelně přetáhnul stopáž a jde spíše o konverzační film, který místy postrádá akci. To je bohužel také důvod proč dávám "jen" 4 hvězdičky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

  • Všechny arabsky mluvící postavy ve filmu mluví srozumitelnou spisovnou arabštinou. Ve skutečnosti by mezi místními působili jako exoti, protože spisovnou formou se hovoří už jen v mešitách. (Stegr)
  • Natáčelo se od 5. září do prosince 2007 v Jordánsku, Maroku a USA (Maryland, D.C. a Virginie). (Varan)

Související novinky

Ridley Scott míří do televize

Ridley Scott míří do televize

09.10.2018

Ridley Scott (Labyrint lží, Marťan) je dalším filmovým režisérem, který si poprvé vyzkouší režii seriálu. Natočí sci-fi drama Raised by Wolves, které získalo objednávku rovnou na celou sérii od… (více)

Gladiátor ze Sherwoodu?

Gladiátor ze Sherwoodu?

01.03.2009

O projektu, který se původně jmenoval Nottingham, jsme už psali několikrát. Prošel podivuhodným vývojem. Na začátku byl scénář Ethana Reiffe a Cyruse Vorise, za který studio Universal zaplatilo… (více)

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

Ridley Scott válčí s mimozemšťany

14.10.2008

Vlažné tržby Labyrintu lží, který se o víkendu umístil až na třetím místě zámořského komerčního řebříčku, naznačují, že pokud chce pan Ridley na stará kolena natočit ještě nějaký hit, bude si muset… (více)

Zásadní zvrat v Nottinghamu

Zásadní zvrat v Nottinghamu

29.09.2008

Tak tenhle klep si zaslouží samostatnou novinku. O projektu Nottingham, který má obrátit legendu o Robinu Hoodovi naruby, protože tradičně padoušský šerif z Nottinghamu (Russell Crowe) se stane… (více)

Reklama

Reklama