Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb krademe, kde můžeme!! Tvůrci se snaží maximálně vymačkat současný hvězdný status Katherine Heigl (kasičky kin tahle držitelka Emmy řádně naplnila), ale byla to právě ona, kdo mi občas mimořádně lezl krkem. To její pitvoření, toporné repliky (za ty pochopitelně nemůže), uťápnutost nedostupné panny a neustálý výraz „jsem v pohodě“ se možná hodí do Grey´s Anatomy, ale jako oltářem posedlá postava, která má utáhnout celý film, ne vždy funguje. Naopak modroočko James Marsden spolehlivě osvěží a prozáří každou (ať sebepitomější) scénu, ve které se objeví. Nic zásadního netřeba očekávat – ONA s chutí plánuje cizí svatby, sní o své vlastní, tajně miluje svého šéfa, vyfouknutého vlastní nepříliš pravdomluvnou sestrou, brzy pozná JEHO, svatebního pisálka, zprvu ho nenávidí, ale jak beznadějný romantik tuší, všechno bude úplně jinak. Na první pohled chybí čistší scenáristická práce – skáče se tu mezi nevypointovanými sekvencemi, v nichž se humor příliš nepraktikuje, romantiky je poskrovnu a stojedenáctiminutová délka se zdá být neúnosná, i když něco by se vyseknout mohlo (zkoušení všech sedmadvaceti šatů, barová opíjená atp.). Útok na dámské kapesníčky se tak nekoná, nicméně spokojenost v oněch řadách bude převládat. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Žádná sláva,ale mně se to moc líbilo.I když komedie s Katherine jsou ve většině případů o tom samém a ani tenhle nevybočuje z řady,vážně zabavil.Jane je věčnou družičkou,JEJÍ svatba je v nedohlednu.Život se však obrátí na ruby,když jí cestu zkříží novinář,kterému její svatební šílenství připadá k smíchu..Úsměvné,příjemné pokoukání ke cole a popcornu. ()

Reklama

Sammya 

všechny recenze uživatele

And they lived happily ever after. Jasně, že hned člověka napadne, jak to asi skončí, ale who cares?! Já tedy ne, protože tohle je přesně typ filmů, který já miluju, a 27 šatů je skvělý film. Dobře, nejspíš na to bude mít vliv, že James Marsden je tak strašně k sežrání a Katherine Heigl jedna z mých oblíbených hereček. Ale nejde jen o to. Je to romantické, tak, že se člověk musí usmívat a prožívat to, je to vtipné (a to vážně, u "Benny and the Jets" scény mám vždy záchvat smíchu i po desátém shlédnutí) a má to dobrý konec. Co víc chtít. Akorát by tam nemusela být Malin Akerman, ta mě tam irituje, a navíc její postava je otravná, vždycky dostane, co chce a ještě z té hádky s Jane vyleze vlastně jako ta hodná. A skoro mi bylo líto, když Jane ty šaty vyhodila, já bych si nechala tedy aspoň nějaké. Nejlepší scény - už zmíněná barová seance a B-b-b-Benny and the Jets a hádka v autě. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vypadá, jako by vypadl ze sterilního stroje vyrábějícího filmy s předvídatelnou zápletkou. Dejme k sobě blonďatou sympaťandu a fešáka s vyběleným chrupem. A pak postupně přidáváme klišé č. 5 (ona miluje svého šéfa, ale bojí se mu to říct), č. 8 (ona potkává fešáka s vyběleným chrupem, který se do ní zakouká, ale ona si ho nevšímá), č. 11 (přijíždí sexy mladší sestra), č. 12 (sympaťanda a fešák se opijí a stráví spolu noc), č. 15 (fešák nechtíc provede podraz a sympaťanda se urazí) a č. 15 (sympaťanda běží/jede taxíkem/škáče na loď za fešákem, aby mu sdělila, že ho miluje). Omlouvám se, pokud předchozí řádky někdo považuje za spoilery, ale já osobně jsem tenhle vývoj tušila už v patnácté minutě a vy na tom asi budete podobně. 27 šatů těžko obstojí - i pokud máte malá očekávání a těšíte se na průměrnou romantickou komedii. Pokud jste zběhlý divák, spíš se rozčílíte nad tím, jaké z vás tvůrci dělají blbce. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Vždy ocením, když se podaří příjemný a svěží romantický film. Na tomto poli už snad nejde vymyslet nic nového, a i proto jsem rád, že se zase po delší době podařil milý hezký film, který ukazuje upřímnou lásku jako velkou hodnotu v životě obyčejného člověka. Film, který nenudí především díky okouzlující a přitom zcela přirozené Katherine Heigl, je tím pravým pro dlouhé letní večery. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. ledna 2008 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Když jsou Jane a Kevin v baru, v pozadí hraje hudba Joshe Kelleyho. Josh Kelley je manžel Katherine Heigl. (ČSFD)
  • Ačkoli ve filmu hraje Malin Akerman o několik let mladší sestru Katherine Heigl, ve skutečnosti je o několik měsíců starší. (ČSFD)

Reklama

Reklama