Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

melloun 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem měl raději Batmana nebo Spidermana. Superman mě odrazoval svojí nezranitelností, kvůli které bylo takřka nemožné k němu najít adekvátního padoucha. Jenže zde je všechno jinak. Superman krvácí, svádí tvrdé souboje o svůj život a blahobyt lidstva. Akce je syrová, přesto nepůsobí přehnaným dojmem. Celý svět je podán výborně. Tento příběh je jednoznačně jeden z nejlepších ze Supermanova univerza, co jsem měl možnost vidět. ()

Grizzly 

všechny recenze uživatele

Paradni film...psychologie postav vymakana na jednicku, akce strida akci, choreografie souboju je brutalni a nehorazne destruktivni, zabijak z vesmiru je megacool a dej porad graduje do maximalnich vysin. Bohuzel vsechno podkopava detska animace ala Cartoon Network :( Skoda ze tvurci nesahli po dospelejsi kresbe jako ma treba Marvel. Koukat se na to da, ale plny pocet dat nemuzu. Kvuli animaci se zastavim na 80% ()

Reklama

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Akcí i slušným příběhem se nešetřilo. Celou dobu jsem si představoval, že kdyby tento kousek natočili jako hraný film, je o pecku roku postaráno. Bitvy, kdy se nešetří zbořenými mrakodrapy a efektními dopady mám rád. Jediná výtka patří k dabingu, protože hlas Lucky Vondráčkové mi opravdu nesedí. Předpokládám však, že v originále se dá na Lois nejen koukat :) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné animované zpracování supermana. Já ho opravdu nemám rád, ani sem neviděl jeho slavnej návrat nicméně tady .. všechna čest. Animace mi naprosto vyhovovala, nepotřebuju detailní a mnohamilionové zobrazení k tomu, abych uznal, že mam před sebou dobrej animáč. Dokonce ani to spermíkovo lítání mi tady nelezlo na nervy .-) co mě však dostalo nejvíce, jak autoři při té víceméně nevinné animaci dokázali film obestoupit temnotou a masakrálními praktikami. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Co se děje týče, je tento animák asi nejlepším Supermanovým příběhem, jež je k vidění. Hrané filmy s tímto kryptoameričanem mi nijak nevadí, ale jsou to takové vesměs rodinné podívané. Tenhle snímek je o dost temnějšího ražení, což dodává této postavě na důstojnosti. Potíž je žalostném zpracovnání. Kresba je infantliní a pro takovýto příběh zcela nevhodná. Samotná animace této hrůzy pak již tak špatná není, naopak některé akční pasáže mají celkem solidní náboj. No a filmu moc nepomáhá ani slabá synťáková hudba. Vzít si tento námět nějaký nekompromisní scénárista, vyškrtnout z něj takové postavy, jakou je např. Kal-elův robot, byl by z toho hodně slibný základ pro kvalitní celovečerní film. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)

Reklama

Reklama