Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (585)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natřískaný, v porovnání s geniálně vypointovaným Za plotem, nebo žánrově křišťálově čistou Kung Fu Pandou však občas zaostává. Na druhou stranu opět posouvá hranice toho, co je možné (a přípustné) narvat do animovaného rodinnho filmu a místy je ve svém nekompromisním a nekorektním glosování a shazování snad úplně všeho prostě bombastický. Ke skutečné ENORMNOSTI tak chybí jen nepatrný kousíček... ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák čerpá především ze sci-fi filmů 50. let (hrozba z vesmíru, hlavní ženská postava jakoby vypadla z filmu Attack of the 50 Foot Woman z 58., atd.) a monster hororů (doktor Šváb dává vzpomenout na originální verzi Mouchy, obojživelník zase na Nestůru z černé laguny), napodobuje jejich styl, stejně tak i pro tyto žánry typické scény a s ůctou si z nich utahuje. Dalo by se říct, že se Monstra vs. vetřelci pokoušejí jít ve šlépějích Burtonovy nedoceněné parodie Mars útočí!, nesmíme ale zapomínat, že se stále jedná o animák, na který půjdou do kina především děti, proto film Monstra vs. vetřelci nikdy nemohl být tak odvázaný a nekompromisní jako již zmíněný Burtonův počin a snaží se zavděčit jak divákovi, který je obeznámen s kinematografií, z níž film právě čerpá, tak i mládeži, která se prostě chce podívat na další vtipný animák a bavit se u více méně infantilních vtípků. Monstra vs. vetřelci tak většinu času jedou na půl plynu a kvalita gagů a nápadů je značně kolísavá. Celkově mě ale film dokázal docela dobře bavit a i když se asi už nikdy nedonutím se na něj podívat znovu, jsem si vědom toho, že jsem mohl strávit hodinu a půl sledováním průměrnějších a nudnějších animáků, jako jsou třeba pokračování Doby ledové a třetí Shrek. V tomto případě se jedná o lehký nadprůměr a autorům patří mé sympatie za téma, které si zvolili. 65% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Planéta Zem je v ohrození. Napadli ju agresívni votrelci. Ľudstvo nemá šancu sa im ubrániť. Preto sú do boja vyslané zmutované monštrá. Začína bizarný súboj medzi pozemskými monštrami a mimozemskými votrelcami. Monštrá verzus votrelci. "Monsters vs. Aliens". Tento americký, rodinný, animovaný sci-fi film z roku 2009 je taká bežná oddychovka. Dalo sa na to pozreť, ale nijak zvlášť ma to neuchvátilo, ani nepobavilo. Tieto celovečerné pestrofarebné animáky ma už akosi neberú. ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Úžasná pecka, u které budou fanoučci sci-fi vrnět blahem a ostatní se budou hodně bavit. Animace je parádní, akce je skvělá,ale hlavně je to až po okraj naplněný hláškama a odkazama na jiný filmy. Oproti Pixaru to možná je pořád trochu jednodušší, ale bavil jsem opravdu maximálně. Nehorázně rychle mi to uteklo a až na nějakou pětiminutovou vysvětlovací pasáž jsem se vůbec nenudil a měl pořád na tváři široký úsměv. Možná jenom škoda, že jsem nevychytal originální znění, protože slyšet Hughe Laurieho jako šíleného vědce by bylo ultimátní. Dabing ale i přesto fajn a Bob musí vládnout asi v každém jazyce. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ultimátní pecka! Namísto obehraných sebeuvědomovacích příběhů vyrukovali tvůrci Shreka s natřískanou akční peckou, která srší citacemi (u kláves jsem řval smíchy!), skvělým humorem a trestuhodně obří palbou hlášek. Čtyřiadevadesát minut neředěné zábavy, kterou ocení hlavně odrostlejší (kdo si libuje v estetice 50-kových monster movies, bude chrochtat blahem), takže při váhání, zda-li dát přednost originálnímu znění před 3D efektem, není co řešit. Animák roku, bez debat! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Obrovské letadlo, transportující naše hrdiny, je inspirováno skutečným letadlem, poprvé postaveným roku 1962 pro NASA, sloužícím k transportu součástí vesmírných lodí. (HellFire)

Reklama

Reklama