Reklama

Reklama

Na naši modrou kulatou planetu už zase zaútočili mimozemšťané. Ještěže máme obrovskou zásobárnu hrdinů, kteří se jim mohou postavit! V animovaném filmu společnosti DreamWorks Animation Monstra vs. vetřelci se vydávají na misi zachránit planetu Zemi ti nejneobvyklejší hrdinové. Enormika, Dr. Šváb, Chybějící článek, Hmyzosaurus a B.O.B. spojují své síly, aby se ubránili útokům vetřelců. Úchvatná animace a zábavný příběh dělají z tohoto velkolepého dobrodružství monstrózní zábavu pro všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (585)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Vždycky když nastane taková vážná chvíle, tak se na chvilku zamyslím a řeknu si co by dělala Oprah...'' :-))))) ---- Tak jsem se zase jednou u animáku pro děcka pořádně zasmál a jsem si jist, že mi leco z fórů uteklo, proto snesu i nezbytné opakovaní do umrtvění (2-3x minimálně). Podobně jako si někteří tvůrci čas od času natočí filmeček, který si na nic nehraje a je takové vymazlené béčko avšak udělané s láskou, tohle je námětově dost podobné. Ovšem co do neuvěřitelnosti děje o to více možností a vtipů film nabídl. Monstra vs. Vetřelci si utahují z řady postapo filmů, kdy zemi napadnou emzáci což musí řešit prezident USA s US. Army. A tak je jako vždy nasazena tajná zbraň, tak tajná, že se nesmí ani vyslovit :-). Řekl bych, že zatímco děti fandí hrdinům podle jednoduchého klíče boje dobra se zlem, dospěláci si užijí taktéž, protože se jim vybaví všechny ty Dny nezávislosti a další sci-fi filmy řešící den, kdy se nám na Zemi objeví něco s čímž si nebudeme vědět rady a co bude na snahy navázat kontakt reagovat agresivně. Tady už k páté hvězdičce chyběl opravdu jen krůček ! Dávám tedy za 4 čisté prezidentovy spoďáry po vyhlášení hnědého stupně. * * * * ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Určitě bude zajímavé sledovat, jak se tento poučený módní trend 3D projekcí povede ekonomicky a jestli se stane něčím víc než zábavnou kuriozitou a ozvláštněním, které má diváka vytáhnout od televizních obrazovek do kin. Ve dvou případech, které jsem měl možnost vidět - BOLT a MONSTRA VS. VETŘELCI - to zatím funguje, ale především díky uvědomělosti, prací s divákovou žánrovou a historickou pamětí, než pro filmy samotné. První jmenovaný přebírá fabuli a vlastně i syžet prvního 3D animovaného filmu vůbec - TOY STORY: PŘÍBĚH HRAČEKa jeho zápletka se točí kolem toho, že hlavnímu psímu hrdinovi je ukázán svět, který je větší než ten televizní. Druhý jmenovaný zase pracuje s tím, že horrorové, sci-fi a jiné brakové podívané oblíbené mezi mladým publikem v 50. letech, byly fikcí, které měla zastřít skutečný příchod monster a mimozemšťanů. Je zajímavé sledovat, jak oba bijáky zakomponovávají do své vypravěcí struktury a stylu propagační strategie "staro-nového" formátu, jenž může fungovat právě díky mixu starých prvků (postava Susan pocházející z ATTACK OF THE 50 FOOT WOMAN, Dr. Šváb z MOUCHY, Chybějící článek z NESTVŮRY Z ČERNÉ LAGUNY a B.O.B. ze SLIZU) s těmi novými v rovině obsahové. Jenže zatímco pixarovská jízda fungovala jako narativní film, dreamworksácká taškařice funguje jenom jako film-atrakce, a tak jakékoliv povídací scény nefungují a jsou trpěnou výplní mezi jednotlivými atrakcemi. 7/10 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi primitivní děj, tak jako to animák vyžaduje. Film je koukatelný prakticky pro všechny generace. Děti se zasmějí, starší zavzpomínají. Já osobně se bavil. Akce střídá akci. Méně vtipná scénka tu více vtipnou. Animace, leč jsem měl možnost vidět pouze 2D, tak oku lahodící. Charaktery postav dostatečně kvalitní. Na plný počet to není. Nicméně příjemně strávených 90 minut. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pátého "fíka" si nechávám do zálohy, ale v dabingu to nebylo vůbec zlé, právě naopak. Opět jsem se přesvědčil, že DreamWorks neválcuje Pixar a Disneyho v animaci (dávám jim rok, maximálně dva ;), ale hlavně v zábavnosti. Je to tím, že na rozdíl od pánů s lampičkou si tu nikdo nehraje na animovanou školku, která má vychovávat děti morálními poselstvími podanými na stříbrném podnosu a zasypanými uchcanými výjevy jak ze zlého snu cukrovkáře. Jistě, slabších míst je dost, ale jakékoliv scény s prezidentem, generálem, Bobem a Hmyzosaurem zvládají hlušinu vyvažovat víc než dostatečně. A mám pocit, že v originále to bude stokrát větší jízda. Už jen představa maniakálního smíchu Hugha Laurieho mi rozvybrovává bránici jako geniální hláška "možná nemám mozek, ale mám nápad". 8 s TAKOVÝMHLE plusem. Poznámka na závěr: RealD nakopává konkurenta od Dolby silně do řitního otvoru. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natřískaný, v porovnání s geniálně vypointovaným Za plotem, nebo žánrově křišťálově čistou Kung Fu Pandou však občas zaostává. Na druhou stranu opět posouvá hranice toho, co je možné (a přípustné) narvat do animovaného rodinnho filmu a místy je ve svém nekompromisním a nekorektním glosování a shazování snad úplně všeho prostě bombastický. Ke skutečné ENORMNOSTI tak chybí jen nepatrný kousíček... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 175 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Na obřího robota pálí stíhačky typu F-14 Tomcat a helikoptéry AH-64 Apache. (HellFire)
  • Generál McBomba (Kiefer Sutherland) má na hrudi spoustu vyznamenání, ale na pravé části hrudi nosí označení jednotky, a tím je hlava zlobra Shreka, slavného monstra z jiného animáku od DreamWorks (salamandrr)

Reklama

Reklama