Naštěstí se tam moc nesoudruhuje a film navíc docela věrně přibližuje socialistické reálie.(16.5.2003)

Scénář: Jaroslav Dietl, Zdeněk Podskalský(25.5.2008)

Vesnická crazy komedie s roztomile vystrašeným Milošem Kopeckým a Jiřinou Jiráskovou jako jeho pragmatickou sekretářkou.(3.5.2003)

HUDBA: Vítězslav Hádl(29.4.2007)

V zásadě příjemná komediální podívaná, které svým umem vévodí fenomenální Miloš Kopecký. Pro oddech ideální volba.(23.10.2010)

• bassator

15%(6.2.2010)

Vážení přátelé, jedna z nejpovedenějších socialistic.komedií osmdesátých let.(25.7.2008)

Snímek Křtiny považuji za českou klasiku. Viděl jsem tento film asi čtyřikrát a vždy mě bavil. Má děj, který nezapomenete. Chválím herce, kteří předvedli, že opravdu umí. Ať už je to bývalá první dáma, nebo pan Kopecký. Jeden z mála filmů, který nemám ve filmotéce. Musím to napravit a porozhlédnout se v prodejně.(20.6.2010)

Lehce nadprůměrná komedie zručně vršící komplikace odstartované jednou zdánlivě nevinou výmluvou. Podskalský sice nepředvedl víc než tradiční rutinu, naštěstí ho svými výkony zaštítili kouzelně nevinný Miloš Kopecký, skvělý „buran“ Svatopluk Skopal, sarkastická Jiřina Jirásková, ale třeba i Laďka Kozderkové ve své úsměvné miniroli. Nenáročná, zábavná pohodovka, která ani po letech neurazila.(15.10.2011)

• Phobia

Miloš Kopecký, Jiřina Jirásková, Vlastimil Brodský, Libuše Šafránková, Dagmar Veškrnová (tehdy ještě oblíbená herečka a nikoliv neoblíbená "první dáma")... Člověk by řekl, že film s tolika skvělými herci ani nemůže být špatný. To by se ovšem člověk ve svém odhadu spletl. Rádoby veselá socialistická taškařice o tom, kterak nesympatický protekční spratek Michal Pešek potřebuje povolenku na dřívější odchod ze zaměstnání a intrikující šéfova sekretářka způsobí, že banda venkovských balíků musí kvůli pražských papalášů (v rámci družby) uspořádat křtiny. Ha-ha-ha. Sled předvídatelných, převážně trapných situací, pachuť inscenace a tak trochu nuda. Jediné, co mě překvapilo, byla Dášina hudebně-kdákavá vložka, to jsem fakt nečekala, ani nepochopila:-). Sečteno a podtrženo: ty dvě hvězdy jsou hlavně za dobré herce a podruhé si tuto podívanou klidně odepřu. 40%(26.1.2010)

Kdyby tam nehrál Pan Kopecký, dal bych dvě*.(17.4.2004)

No aspoň za Kopeckého, který si držel standart. Nějaký vtípek povedený, ale i tak (n)chudé.(30.3.2009)

Bavila jsem se a vůbec mi to nepřijde, že se jedná o nějaké socialistické prostředí. Ono to je s těmi chlapy furt dokolečka a stejné. Žáden režim z nich neudělá anděly. Čím vyšší funkce, tím si více dovolují. Dobrá komedie se škálou vynikajících herců.(23.10.2007)

Nejde o komedii, kdy by člověk popukal smíchy nebo smál od začátku do konce. Je to taková zamotaná oddechovka, která je postavená na různých záměnách a omylech a samozřejmě hereckých výkonech jednotlivých protagónistů. Pokud by to bylo natočeno jako malá televizní komedie ve stylu Bakalářů, bylo by to mnohem zajímavější a dalo by se z toho rozhodně více vytěžit.(10.1.2011)

Kovenční!!! Snaha je, to se nedá upřít, ale přesto příliš dobové. Ani Kopecký tento film nezachrání, ale aspoň ten průměr to je.(11.1.2003)

"Náměstek Humpl má novou kočku, v devět hodin je porada generálního ředitelství, podklady máte na stole, předtím přijde Hlívová ohledně té zpackané katastrální mapy a náměstek Humpl má novou kočku." Vynikající crazy komedie, která jedinečným způsobem využívá ústřední zápletku nevinné výmluvy a báječně kombinuje jména hub pro jména hlavních představitelů. Navíc nevinný štramák Miloš Kopecký, úžasná Blanka Bohdanová jako jeho zmatená manželka a sarkasticky trefná Jiřina Jirásková coby oddaná sekretářka. Jediné, co celý film lehce kazí je jelimánkovitý výkon Michala Peška a kdákající popěvek Dagmar Veškrnové. Rozhodně to lepší v šedém (pod)průměru filmové tvorby osmdesátých let.(12.7.2010)

Plejáda předních českých herců, jedny křtiny, které se vlastně ani nekonaly a vtipné okamžiky nepřevýšily přijatelný průměr.(25.7.2010)

Snímek díky jeho častým TV reprízám už zřejmě mnoha lidem leze pěkně na nervy, ale na rozdíl od ostatních oblíbených filmů televizních dramaturgů nepostrádá šmrnc a vtip. Závěr snímku (vynikající opilec Svatopluk Skopal), pohodová atmosféra a sympatičtí herci v čele s jako vždy znamenitým Milošem Kopeckým si zde zaslouží lepší procentuální hodnocení. Nemohu se ubránit dojmu, že "Křtiny" jsou jedním z filmů, kde se spousta zdejších uživatelů snaží najít chyby v podobě ducha socialismu apod. Ruku na srdce... Nevidíte bubáka za každým rohem? Máte to zapotřebí?(15.1.2009)

Naprosto praštěná socialistická komedie, která by se dala zařadit do typické produkce normalizace. Ale některé scény a gagy jsou doslova povedené.(11.7.2008)

• sahe

Aneb jak vnímat sekretářky...(20.5.2008)

<< předchozí 1 2 3 4