Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kartografický ústav, kam Jaroslav Dietl se Zdeňkem Podskalským umístili příběh situační komedie Křtiny, je typický podnik reálného socialismu. Moc se toho v něm sice neudělá, zato si všichni zaměstnanci od řadového kresliče až po náměstka užijí mnohá povyražení. Kartografka Hlívová kompenzuje nízkou pracovní morálku tělesnými půvaby, kreslič Ryzec vymýšlí rafinovanou lest, jak již v pátek dopoledne odjet na víkend, náměstek Humpl se chlubí novou sexy sekretářkou a pro komisi z generálního ředitelství pořádá hon. Jedině usedlý padesátník Čirůvka se drží stranou. Má rád svůj klid, netouží po vyšších funkcích ani po milostných pletkách. Jeho sekretářka Karolína je ovšem jiného názoru. Vmanipuluje svého šéfa do nerovného souboje o Humplovu „kočku“ a o uvolněné místo ředitele, a vůbec netuší, jaký kolotoč bláznivých dobrodružství tím vlastně spustila… Ztřeštěná komedie z roku 1981 je stále „živá“, kořeněná slovním humorem i skvělými hereckými rolemi, které autoři ušili na míru Jiřině Jiráskové, Miloši Kopeckému, Dagmar Veškrnové a Libuši Šafránkové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (119)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zašmodrchaná taškařice kolem funkcionářských „mapičů“, jejich sekretářek, co to chtějí vést, nebo někoho svést a nechápavých prostých venkovanů. Nevím, jestli mě víc zaskočilo pěvecké číslo ohnivé ženy s afrem, nebo rychlost, s jakou se Sváťa Skopal ožral. Chtěl jsem najít něco humorného, ale knoflíčky z blůzy Laďky Kozderkové my vystřelily oči.. ()

Zuchy 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí pro mě lehce iritujícího Králíčka Petra a absolutní ztrátou času s Ligou spravedlnosti Zacka Snydera jsem narazil na tento čs. film a řekl jsem si, že by to mohla být dobrá výplň mezi zápasy hokejového MS. A moje očekávání bylo dokonce předčeno. Spousta vtipných scén, které nepůsobí trapně, žádné "propagandistické" scény, stopáž tak akorát. Snad jen ten závěr filmu jsem si představoval asi trošku jinak, ale celkově na mě působil film velmi přirozeně a nenuceně, tedy lepší 3*. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejde o komedii, kdy by člověk popukal smíchy nebo smál od začátku do konce. Je to taková zamotaná oddechovka, která je postavená na různých záměnách a omylech a samozřejmě hereckých výkonech jednotlivých protagónistů. Pokud by to bylo natočeno jako malá televizní komedie ve stylu Bakalářů, bylo by to mnohem zajímavější a dalo by se z toho rozhodně více vytěžit. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Spíš by tomu slušel formát malé televizní komedie než celovečerního filmu. K popukání to není, ale příjemná a úsměvná podívaná jistě. Stojí to na standardních a nijak překvapivých výkonech herců starší generace (Jirásková!), zatímco ti mladší vesměs předvádějí lopotné ochotnické divadlo. Takže jako vždy to u mě totálně projel Michal Pešek. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Solidní situační komedie, ve které se do toho aktéři zamotali tak, že posléze sami nevěděli kudy z toho ven, neboť z nevinné výmluvy se stala akce, na kterou byl potřeba silný kalibr a tím je v tomhle filmu Jiřina Jirásková ve své obvyklé roli, Kopecký též obstál, Veškrnové to sluší, sice je poněkud výstřední ale OK ..škoda nedostatečného využití půvabné Šafránkové, noblesní Bohdanové se dostalo akurátního prostoru .. zbytek byl kompars, včetně Peška ... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Pro roli si Dagmar Havlová musela pořídit afro účes, kvůli kterému jí padaly vlasy. [Zdroj: nasehvezdy.cz] (Duoscop)
  • V obci Krhanice se nenatáčelo pouhou náhodou. Kousek odtud měl totiž chalupu režisér Zdeněk Podskalský. [Zdroj: ahaonline.cz] (alonsanfan)
  • Většina postav má "houbová" jména: Čirůvka, Ryzec, Kotrč, Koloděj, Hlívová, Liška, Klouzek (Mackin)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama