Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Málo explozívne, príliš kóšer. Najlepší je masakrálny záver odpútaný od akýchkoľvek konvencií a plný krvavého humoru. Ústredné trio Rogen/Franco/McBride je skvelé, no každý hrá pod svoj potenciál. Dalo sa z toho vyťažiť aj viac... alebo predsa len má vzťah k trávičke zelenej dosah na to, ako sa človek pri filme baví a preto som ho nedokázal doceniť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen to měl vymyšlené dobře, ale film samotný nepřináší víc než trailery. Je to zhlulené dobrodružství se všemi proprietami, které navíc v závěru zakotví ve vodách akčních pecek, které se odváží i citovat. Na jednu stranu je strašně fajn, že ten koncept totální absurdity na relativně reálném ději funguje, na straně druhé je fakt, že výraznější zásah ze strany střihače by tomu neuškodil. Zvláště ranní snídaně na konci je na pěst. Každopádně Rogen s Francem jsou od teď na dlouho mezi huliči absolutně top. 3 a ½. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Apatow - producent má jeden velký problém. Totiž, že Apatow - režisér je výrazně zručnější než ostní, kteří pro něj pracují. A D. G. Green bohužel opravdu příliš schopný není... Pineapple Express mohl být velice zábavnou akční a patřičně zhulenecky mimózní komedií, zůstal však někde na půl cesty, kde se svalil a vytuhnul. Po trávě se přece nešlape, po trávě se směje, tak proč PROBOHA cpát do zhulenecké komedie takovou brutalitu? Naprosto by mi nevadila akce jako taková. Zažitá klišé se tu parafrázují velice vtipně (madam nakopnutá do rozkroku), rozstřelené nohy, do nekonečna krvácející postavy, postřelení civilisté a utrhaná ucha mi ale prostě s hulením nejdou dohromady ani za to nejmenší Géčko. Tráva znamená pohodu a ta se v tomto případě vytratila velmi rychle. Takže ne, i když mám rád Setha Rogena a James Franco je v tu prostě k sežrání, nemůžu jít vejš než na tři. Tendle model mi prostě nějak nesedl... P.S.: Tvůrce českého názvu hulil buď strašně moc, nebo strašně málo... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, avšak viac ako 6/10 tomuto počinu nedám... tzv. "Ananasový Express" je síce nabitý symbolikou, taktiež nechýba akcia a ani kopec hlášok, ale dej sa pomerne vlečie. Množstvo nezmyselných, miestami až trápnych dialógov strieda v celku dobré scény, ale 110 minút je veľa. Je pravdou, že toto by som od pána Gordona nečakal, pretože Snow Angels bolo úplne o niečom inom... Netvrdim, že PE sa nepodarilo, ale mne to nestačilo... koniec je výborny, ale hodnotí sa celý snímok však... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Další film z kategorie Trailer válí a z filmu pak oči pálí. Samozřejmě, že jsem se po nabušených upoutávkách se skvělým hudebním hávem ukrutně těšil, scény mi připadaly vtipný a hustý. Proboha, ale já jsem se za celej film skoro vůbec nezasmál! Kurva, nezasmál!! Seth Rogen i James Franco zahráli bez debat parádně, ale z té přehršle dialogů, podivně ulítlých scén, stopáže a přepísklého finále mi šla hlava kolem, jako po šluku z monstrózního crossjointa. Párkrát (odhaduju čtyři až pětkrát) jsem se lehce pousmál. Skoro všechny zábavné scény jsou obsaženy v traileru a když se potom vyskytnou ve filmu, jaksi je zazdívají zhulené cihly a beton. Ne, takhle si komedii roku nepředstavuju a souhlasím tak s Rentonem. Zklamání. p.s.: tajně jsem doufal, že zazní aspoň kousek perfektní Paper Plane, ale bohužel. 27 miliónů dolarů(rozpočet)/101 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/23,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Když si strážnice prohlíží informace o Daleovi (Seth Rogen), je na displeji vidět datum narození 14. 4. 1982. Seth Rogen se ve skutečnosti narodil 15. 4. 1982 (BART!)
  • Film byl v některých kinech uveden jako "Easy Job". (hippyman)
  • Jedná se o první film s tématikou marihuany, který celosvětově vydělal přes 100 milionů amerických dolarů. (BART!)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama