Reklama

Reklama

Travička zelená

  • USA Pineapple Express (více)
Trailer

Líný budižkničemu Dale Denton (Seth Rogen) má jediný důvod navštívit svého stejně líného dealera Saula Silvera (James Franco) - koupit si marihuanu, konkrétně její novou odrůdu zvanou Pineapple Express. Ale když se Dale stane jediným svědkem, jejímiž pachateli jsou podlý drogový boss (Gary Cole) a zkorumpovaná policajtka (Rosie Perezová), zpanikaří a hodí na místo činu svůj balíček „Pineapple Express“. Dale má rázem další důvod navštívit Saula - chce vědět, jestli je tento druh trávy tak vzácný, že by ho bylo možné díky ní vypátrat. Ukáže se, že je. Zatímco se Dale a Saul pouštějí do boje o holý život, zjistí, že jejich paranoia není způsobena jen konzumací marihuany. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (526)

swamp 

všechny recenze uživatele

Další nezastavitelná šílenost se Sethem Rogenem (Dale). Tentokrát mu excelentně sekunduje James Franco (Saul). Nemá snad ani cenu se rozepisovat, závěrečná střílečka trumfne leckterý akční film a Francova hláška 'Fock the police!' mě absolutně rozesmála. :D Jen se divím, že tvůrci nějak nedovysvětlili vztah mezi Dalem a jeho přítelkyní Angie.. nebo ten návrh svatby snad vysvětlil vše?! :D ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Hlavní dvojka vyhulenců v podání Setha Roegena a Jamese Franca je prostě naprosto vynikající, jejich neustále omámení a tím pádem paranoiní, zbrklí a nechápaví kámarádi jsou kouzelní pitomci. Velmi dobré jsou i akční scény, kterých je překvapivě hodně a dávají téhle komedii zběsilé tempo, takže to množství hluchých míst vám ani nepřijde. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spolu s Up in smoke asi nejvýstižnější huličský film. Historické entrée s Jamesem Remarem nemá chybu. Nejvíc mě ale rozesmála ta přestřelka na konci. Násilí snad nikdy nebylo tak zábavné. Když James Franco dává policajtce regulérní rány pěstí do držky, tak jsem se smál upřímně a nahlas. A finální pokec v kavárně s hláškama typu "Zabil jsem asi 6 lidí." taky asi nikde jinde neuvidíte. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Apatow - producent má jeden velký problém. Totiž, že Apatow - režisér je výrazně zručnější než ostní, kteří pro něj pracují. A D. G. Green bohužel opravdu příliš schopný není... Pineapple Express mohl být velice zábavnou akční a patřičně zhulenecky mimózní komedií, zůstal však někde na půl cesty, kde se svalil a vytuhnul. Po trávě se přece nešlape, po trávě se směje, tak proč PROBOHA cpát do zhulenecké komedie takovou brutalitu? Naprosto by mi nevadila akce jako taková. Zažitá klišé se tu parafrázují velice vtipně (madam nakopnutá do rozkroku), rozstřelené nohy, do nekonečna krvácející postavy, postřelení civilisté a utrhaná ucha mi ale prostě s hulením nejdou dohromady ani za to nejmenší Géčko. Tráva znamená pohodu a ta se v tomto případě vytratila velmi rychle. Takže ne, i když mám rád Setha Rogena a James Franco je v tu prostě k sežrání, nemůžu jít vejš než na tři. Tendle model mi prostě nějak nesedl... P.S.: Tvůrce českého názvu hulil buď strašně moc, nebo strašně málo... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Navzdory mému očekávání které jsem měl po shlédnutí prvních 10 minut, se to však rozjelo parádně. Akce solidní, vtipy byly dokonalé a smál jsem poměrně často. Když nad tím tak přemýšlím, tak Seth Rogen v jednom rozhovoru zmínil, že tento film byl stvořen pro lidi kteří si u něj dají práska. Říkám si, jestli také film nezkusím v budoucnosti shlédnout správně. Zatím moje druhá nejoblíbenější komedie s touto partou. 82% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Saulova babička původně vůbec nebyla ve scénáři. S nápadem na její postavu přišel až James Franco, protože mu připadalo vtipné, aby se drogový dealer pořád odkazoval na svou babičku. (BART!)
  • Když si strážnice prohlíží informace o Daleovi (Seth Rogen), je na displeji vidět datum narození 14. 4. 1982. Seth Rogen se ve skutečnosti narodil 15. 4. 1982 (BART!)
  • Dale Denton (Seth Rogen) nosí ve filmu hodinky Casio F91W, a Saul Silver (James Franco) má na zápěstí Tag Heuer Monaco Replica. (Roland Sands)

Související novinky

Dočká se Travička zelená pokračování?

Dočká se Travička zelená pokračování?

11.06.2020

Žijeme v éře, kdy se studia snaží vybudovat franšízu prakticky z každého druhého filmu, který vyprodukují. Občas se to podaří, většinou spíš ne. Nejsmutnější jsou ale případy, kdy dotyčný filmař… (více)

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

Franco, Rogen a hollywoodské legendy

27.10.2014

James Franco a Seth Rogen se po Travičce zelené, Apokalypse v Hollywoodu a The Interview vrhli na další společný projekt. Jejich novinka nese název Zeroville a jde o adaptaci stejnojmenného románu od… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

Natalie Portman jako princezna bojovnice?

03.06.2009

Představa, že by někdo natočil celovečerní remake Xeny a do hlavní roli obsadil Natálku, je vskutku... přiznejme si to, lákavá. Ne, nedojde k tomu. Přesto si Natalie velmi podobnou postavu (resp.… (více)

Reklama

Reklama