Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Spoluautora scénáře Martina Němce znám mimo jiné jako zdatného prozaika, jehož povídky mají šťávu a jsou žánrově velmi rozmanité. O to méně je mi jasné, proč 90% dialogů zní jak z pera Arnošta Vašíčka a i pokusy o hovorovou stylizaci končí epileptickou křečí. Herz odvádí solidní žánrovou práci, sem tam se blýskne nápaditý záběr, sem tam zabere i lekačka či ponurá stylizace prostředí. Příběh je taková klasická laciná povídka z amatérského fanzinu, která by ale vůbec nemusela být tak marná, kdyby... Ono kdyby zahrnuje především uvěřitelnost, nadhled nad vlastní odvozeností a střídměji vedení herci. Takhle T.M.A. bez problémů obstojí jako český televizní film se vším hnojem na holinkách. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Juraj Herz, fachu znalý umelec, nech mu je zem ľahká. Zrejme jeden z malého mála v Československu, ktorý sa venoval temnej žánrovej produkcii ( príklad za všetky PANNA A NETVOR ). Verím, že aj napriek tomu, ako bol veľkým umelcom, v tomto prípade nemohol mať voľnú ruku. Snímok pôsobí, ako niečo od amatéra snažiaceho sa dostať do povedomia, ale neuvedomuje si svoje negatíva. A preto neverím, že by sa tak veľký režisér nevedel dostať do starých koľají. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý se něčeho bojí….. Ten barák nemá adresu a prý ani pěknou minulost. Což mně nevadí. Bohužel horší je, že se všichni snaží tvářit hororově. Trapárna! Stejně jako dialogy či nesympatické chování postav. Takový český dům duchů s trochou sexu (dřív jsme nemohli…). Je jen na vás, jestli přistoupíte a překonáte všechna proti (cca 40 minut). Pak se můžete dočkat zajímavých okamžiků. Duchařiny mám rád a zde se najde pár okamžiků, které dávají zapomenout na trapnost. Ovšem několik dalších ji rychle připomene. Originalita příběhu je neodiskutovatelná. Přinejmenším v našich končinách. Avšak jeho struktura, obsazení, dějové zvraty – nesmyslné! Bože, TO JE KRAVINA!!! Bojím se, že nebudu mít odvahu na další český film! PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Posledná skúsenosť s Herzovou tvorbou - horor “T.M.A.”. Hodnotenie som neriešil, nemá zmysel. Objektivita je na úrovni tej mojej pri hodnotení akčných filmov, muzikálov či Japonských animé. Herz v minulosti natočil niekoľko zaujímavých rozprávok s temných nádychom. Bol som teda zvedavý, ako zvládol samotný žáner bez vedľajších bŕzd, ako prístupnosť pre mladistvých a podobne, kedy sa už vlastne nemá načo vyhovárať. No a ako to dopadlo? Snaží sa to byť strašidelné, obohatené o nejaké tie gore zábery, či intimitu. Lenže z pohľadu atmosféry to príliš nefunguje, gore nepobúri, pričom tie scény, ktoré sa objavia nie sú nijak prevratne spracované. No a tá erotika? Tak tá je viac menej klasicky Československá, teda nijaká. Slabý priemer, ktorý nezachránila ani snaha v odkrytí záverečnej pointy .. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Psychadelický pokus o haunted house nadopovaný mixem několika dalších žánrů. Vyšlo to tak napůl. Herci někdy vynikající, jindy přehrávající či prkenní, atmosféra místy dobrá, občas nic neříkající a takhle by se dalo pokračovat. Plusem jsou reálie špinavého českého venkova, které každý více či méně zná a dokáže se s nimi identifikovat, což pro opuštěnou americkou samotu tak úplně neplatí. Herzovi určitě patří dík za to, že to zkusil, ale přesto jsem se na konci neubránil mírným rozpakům. 55% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Do domu, v ktorom sa film natáčal, priviedli aj skutočného vyháňača diabla, ktorý povedal, že sa v minulosti v dome niekto obesil a jeho duša tam stále je. (Raccoon.city)
  • Hlavním natáčecím místem byla Valeč v okrese Karlovy Vary. Jako Markův (Ivan Franěk) dům posloužil letohrádek ve valečském Zámeckém parku, jenž je i ve skutečnosti v havarijním stavu. (skudiblik)
  • Američtí distributoři se Juraje Herze pořád ptali, co znamená zkratka T.M.A. Nevěděl, jak jim to má vysvětlit, tak si nakonec dodatečně vymyslel název „The Mysterious Address“. (raininface)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama