Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka

  • USA How to Train Your Dragon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tato dobrodružná fantasy komedie se odehrává v mytickém světě drsných Vikingů a divokých, oheň chrlících draků. Vypráví příběh vikingského mladíka jménem Škyťák, který žije na ostrově, kde je boj s draky součástí života. Škyťákovy dosti pokrokové názory a neobvyklý smysl pro humor nenachází příliš pochopení v jeho kmeni ani u jeho náčelníka, což je shodou okolností ... Škyťákův otec. Když je mládenec společně s ostatními teenagery zařazen do drakobijské školy, bere to jako svou šanci dokázat, že umí být bojovníkem. Pak se však setká, a posléze spřátelí, s poraněným drakem, což obrátí jeho svět vzhůru nohama. Co začalo jako jeden ze Škyťákových pokusů ukázat co v něm je, se mění v šanci ukázat nový směr budoucnosti celého kmene. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 771)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem tu čest vidět film ve třech rozměrech, ale pochybuji, že by se tím mé hodnocení posunulo výrazně směrem vzhůru. Nenechala jsem se zblbnout humbukem a očekávala "pouze" nadprůměrný animáč... a bingo! Sympatické ano, 100% dokonalé ani náhodou. Příběh o nekňubovi, co ve skutečnosti není až tak nanicovatý a změní svět, je klišé velikosti Čomolungmy. Logika má občas výpadky, no pohádce to můžeme odpustit. Vizuálně povedené, ale sanici to k poklesu nedonutilo. Úsměvné, nikoliv k uchechtání. Pro kindery naprosto skvělé. Pro mě dobré, určitě lepší než žvatlající robůtek či kuchař ovládaný krysou :-P. 77% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Štvrtú hviezdičku pridávam za Nočného besa, či ako ho to volali, lebo bol neskutočne chutný - na rozdiel od svojho chvíľami neskutočne otravného pánička ;-) V podstate v rade megaúspešných animákov nejde o nič vynimočné a už vôbec nie nové... ale Ako vycvičiť draka má neodolateľné čaro, ktoré aj dospelého môže na chvíľku preniesť do iného sveta. ;-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dreamworksáci tohto roku vysoko zatienili Pixar a dokázali ma presvedčiť, že klasický animovaný príbeh ešte nevymrel. Veľmi príjemné spestrenie tohto žánru, ktoré v sebe nesie neskutočne silné prvky fantasy. Tento žáner už dlhšie chýba v hranom filme, čo dokázali animovaní odborníci skvelo využiť a naservírovať nám príbeh, ktorý v mnohom predbieha všetky fantasy pokusy, ktoré tu boli LOTR. Milé, vtipné, nápadité. 90%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsme nečekal žádnou slávu, ale je vidět, že predsudky vždy neplatí. Už z názvu se dá vyčíst o co tam půjde a jak to asi tak skončí. To mi neznechutilo podívanou a nechal jsem tento fakt plavat. Přesto se našlo několik věcí, které jsem nečekal. Dostalo se mě vynikající zábavy a vůbec nemůžu říct, že by mě kterákoliv část příběhu nudila. Proto dávám plný počet. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velice vydařený, roztomilý a poměrně netradiční animák. Za animaci a vtípky si zaslouží to nejvyšší hodnocení. Ovšem děj by musel být nápaditější a hlavně ne tak předvídatelný, aby si tento animák zasloužil plný počet. Takže když to shrnu, je to určitě nadprůměrná animovaná podívaná o dracích a Vikinzích, ale k dokonalosti jí chybí lepší příběh. 80% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (31)

  • Náčelník Vikingov Stoick (Chladnobrv) má svoje meno po stoickej filozofii, ktorá vznikla koncom 4. storočia p.n.l. a učila o súdržnosti človeka s prírodou a zachovaniu pokoja a apatie. (Lukoh)
  • Během úvodního loga Dreamworks si můžete všimnout, jak v pozadí proletí Noční běs. (HellFire)
  • Cressida Cowell strávila dětství na vzdáleném neobydleném ostrově na západním pobřeží Skotska, odtud pak čerpala náměty pro své knihy. V prostředí bez silnic, domů a elektřiny zbyl autorce dostatek prostoru pro představivost, z níž se zrodil svět Vikingů a draků. (CrypzzXD)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Reklama

Reklama